• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۵۸۵۵۲
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۲
اقتصادی » بازاروتجارت
نایب رئیس اول اتاق اصناف ایران ؛

صندوق مکانیزه فروش از ویژگی های توزیع پیشرفته است

استفاده از صندوق مکانیزه فروش از ویژگی های نظام توزیع در کشورهای پیشرفته است و هیچ کس در ایران نمی تواند از اجرای آن خودداری کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ جلال الدین محمد شکریه در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت: استفاده از صندوق مکانیزه فروش در اصناف، مشمول اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است و هیچ کس نمی تواند بر آن انتقادی بگیرد.

وی افزود: اقتصاد ایران سالهاست که با تکیه بر منابع فروش نفت خام به حرکت خود ادامه داده است اما ادامه این مسیر نه عقلانی است و نه با منطق اقتصادی سازگاری دارد و باید به سمتی برویم که هزینه های جاری دولت از محل درآمدهای مالیاتی تامین شود.

شکریه گفت: استفاده از صندوق مکانیزه فروش فرآیند دقیق گردش مالی را مشخص می کند و میزان درآمدها نیز به طور شفاف نسبت مالیات ها را تعیین می کند و با ساماندهی آن هم مالیات های مستقیم و هم مالیات های غیرمستقیم از جمله مالیات ارزش افزوده به طور دقیق دریافت می شود.

وی افزود: اتاق اصناف از اجرای این طرح حمایت می کند و هر واحد مشمول اگر از این طرح استقبال نکند معافیت مالیاتی را از دست خواهد داد.

شکریه گفت: صندوق مکانیزه فروش هیچ تاثیری بر افزایش قیمت کالاها و خدمات ندارد و تولیدکنندگان هم در استرداد مالیات ارزش افزوده در زنجیره تولید تا مصرف به حق خود می رسوند و مالیات ارزش افزوده فقط از مصرف کنندگان دریافت می شود که درحال حاضر هم انجام می گیرد.

وی اظهار داشت: استفاده از صندوق مکانیزه فروش باعث می شود همه رفتارها شفاف شود و دیگر اصناف متهم واقع نمی شوند.

سامانه فروشگاهی یا صندوق فروش ابزاری است که به وسیله آن مبادلات اقتصادی با سرعت و دقت بیشتری انجام می پذیرد و به دلیل سندیت بخشیدن به فعالیت های اقتصادی حائز اهمیت فراوان است چرا که صدور الکترونیکی صورت حساب فروش (فاکتور) با ایجاد اعتماد و شفاف سازی بیشتر در معاملات، این امکان را به خریدار و فروشنده می دهد که بدون هیچ گونه شبهه ای فعالیت های اقتصادی خود را انجام دهد و با مشکل مواجه نشود.

همچنین استفاده از صندوق فروش در مبادلات اقتصادی، نقش به سزایی در استفاده بهینه از زمان دارد. همگام بودن قابلیت های صندوق فروش با نیازهای روزمره بشری در کنار تمام مزایای آن موجب شده است تا مردم کشورهای پیشرفته و همین طور کشورهای رو به رشد به دلیل استفاده نظام مند از وقت و امکانات، نه از روی جبر که از سر رغبت آن را بپذیرند و استفاده از این ابزار در فرهنگ ایشان جایگاه مناسبی پیدا کند زیرا به خوبی دریافته اند که بهره گیری آنها از دستگاه های فروش در کل به نفع جامعه نیز است.

بدون شک با توجه به تلفیق فرهنگ مردم و سامانه های فروشگاهی در آینده ای نه چندان دور شاهد شفافیت های روز افزون مبادلات اقتصادی خواهیم بود تا جایی که اهمیت استفاده از صندوق های فروش همپایه استفاده از سایر ابزار الکترونیکی جز لاینفک نیاز های افراد خواهد شد. امروزه نیز تا حد زیادی شاهد این موضوع هستیم. هر مشتری به نوبه خود ترجیح می دهد از جایی اقدام به خرید کند که مجهز به سامانه فروشگاهی باشد و فروشندگان نیز از این امر آگاه هستند

به این دلیل که هر فروشنده ای، خود نیز جزو خریداران محسوب می شود و از طرفی مزایای بی شمار استفاده از صندوق فروش نظیر سرعت عمل، دقت در کار، امکان کنترل حساب ها و … را به روشنی می داند. اهمیت استفاده از صندوق فروش یا سامانه های فروشگاهی به حدی است که قانونگذار در قانون برنامه پنجم توسعه و قانون نظام صنفی نگاه ویژه به موضوع دارد و مشمولین را به استفاده از سامانه یادشده مکلف کرده است.

استفاده نکردن از این ابزار هوشمند علاوه بر محروم ماندن شخص از مزایای ارزشمند آن موجب می شود طبق اطلاع رسانی های مکرر، مکلفین به استفاده از سامانه های فروشگاهی علاوه بر این که از معافیت پایه در آن سال محروم می شوند ، مشمول جرایمی نیز می شوند و در صورت نصب و راه اندازی و اعلام آن به ادارات مالیاتی ، هزینه های خرید، نصب و راه اندازی این وسیله توسط صاحبان مشاغل به عنوان هزینه های قابل قبول پذیرفته و از درآمد مشمول مالیات همان سال کسر می شود.

بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده و قانون مالیات های مستقیم نصب صندوق فروشگاهی در اصناف اجباری است. یکی از برنامه‌های مهم در راستای اجرای طرح جامع مالیاتی، الزام سه میلیون و 200 هزار واحد صنفی به استفاده از صندوق‌های مکانیزه فروش است.

تاکنون 29 صنف به نصب صندوق مکانیزه فروش در فروشگاه‌های خود موظف شده‌اند، سازمان امور مالیاتی برای استقبال بیشتر کسبه، معافیت مالیاتی 10 درصدی برای استفاده از صندوق مکانیزه در نظر گرفته است.

اگر به درستی طرح یاد شده عملیاتی شود، زنجیره تولید و مصرف کالای داخلی و همین طور زنجیره واردات تا مصرف کالای خارجی به خوبی رصد خواهد شد.

کنترل و نظارت بر این چرخه موجب کاهش فرار مالیاتی، شناسایی قاچاقچیان، حذف واسطه‌های فراوان و در نهایت ایجاد شفافیت بیشتر در اقتصاد خواهد شد.

صندوق‌های مکانیزه فروش که در انتهای زنجیره توزیع (فروشنده نهایی) قرار می‌گیرند، نقش مؤثری در زیربنای شکل‌گیری اطلاعات مبادلات تجاری خواهد داشت. هر کالایی که در فروشگاهی به مشتری نهایی فروخته می‌شود، توسط فروشنده از عمده فروشی خریداری شده است.

بدین ترتیب رهگیری کالا تا مبدأ تولیدکننده یا وارد کننده از گمرک ادامه خواهد داشت. بر این اساس تمام افرادی که در این چرخه حضور داشتند باید مالیات بپردازند و بسیاری از واسطه‌ها که به علت نبود اطلاعات جامع از مالیات‌دهی فرار می‌کردند، اکنون با این شیوه شناسایی می‌شوند.

 از طرفی اگر کالایی به صورت غیر قانونی وارد کشور شده باشد، به راحتی شناسایی می‌شود، بنابراین قاچاق نیز تا حدودی قابل ردیابی خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۲ آذر ۱۴۰۴
اجرای بیمه تکمیلی بازنشستگان با پوشش بالاتر
مرگ آفرینی دوباره شترهای سرگردان در شرق هرمزگان
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
توسعه زنجان با نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی و اقتصاد دانش‌بنیان
نجات جان زن محبوس در میان شعله‌های دود واتش توسط آتش نشانان شوش
آغاز پایش دمای مصرف بهینه گاز طبیعی در ادارات
آغاز بخشودگی کامل جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۳ آذر ۱۴۰۴
آسفالت ریزی جاده‌های روستایی ورزقان و خاروانا
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
رتبه سوم کشوری دو دانش آموز کیش در جشنواره جوان خوارزمی
ایران جوان و جوانی جمعیت
نظارت بر قیمت مرغ گرم و کالا‌های اساسی در ارومیه
فراخوان عمومی معرفی مادران ارزش آفرین کیش
برخورد قاطع پلیس اشنویه با تخلفات ترافیکی؛ صدور ۹۲۰ برگه جریمه در ۱۰ روز
۲ فوتی در حادثه رانندگی محور سرای – گمیچی
دهمین کاروان ترویج بهره وری کشاورزی در شهرستان نقده
حذف اقتداری از مسابقات اسکواش رنکینگ جهانی در هند
دهمین کاروان ترویجی کشاورزی در سلماس به راه افتاد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)