پخش زنده
امروز: -
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا
و سیما؛ جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا، روز چهارشنبه در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی اعلام کرد آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، آماده هستند برای دفاع از کشورهای منطقه بالتیک عضو ناتو، همه توانمندی های لازم را مستقر کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ویلنیوس، این اطمینان دادن های آمریکا در حالی ابراز می شود که تنش ها با روسیه رو به افزایش است و روسیه بعد از استقرار موشک های اسکندر در کالینینگراد که قادر به حمل کلاهک های هسته ای هستند، خود را برای رزمایش مهمی در این منطقه در ماه سپتامبر آماده می کند.
ماتیس در پاسخ به سوالی درباره دفاع ضد هوایی در منطقه، گفت «ما همه توانمندی های لازم را در اینجا مستقر خواهیم کرد».
پیش تر دو مقام دفاعی آمریکایی اعلام کرده بودند واشنگتن قصد دارد به طور موقت یک آتشبار موشک های زمین به هوای پاتریوت را در کشورهای منطقه بالتیک به منظور تمرین های ناتو در تابستان امسال، مستقر کند.
جمیز ماتیس برای دیدار با نظامیان یک گردان چند ملیتی ناتو به فرماندهی آلمانی ها و شامل نظامیان بلژیکی و هلندی مستقر در نزدیکی پایتخت لیتوانی، روز چهارشنبه در این کشور سر می برد.
وزیر دفاع آمریکا در جریان این دیدار همچنین از استقرار موشک های اسکندر روسیه در کالینینگراد انتقاد کرد.