نشست وزیران محیط زیست گروه هفت در شهر بولونیا در ایتالیا
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، وزیران محیط زیست کشورهای گروه هفت (هفت کشور بزرگ صنعتی جهان) امروز یکشنبه برای نشستی دو روزه در شهر بولونیا در شمال ایتالیا گرد هم می آیند.
این در حالی است که ده روز پس از اعلام خروج آمریکا از توافق آب و هوایی پاریس، انتظار می رود که اسکات پروئیت، وزیر محیط زیست آمریکا در این نشست با جبهه ای مشترک مواجه شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بولونیا، اواخر ماه مه در نشست سران گروه هفت در شهر تائورمینا (در جزیره سیسیل ایتالیا) به علت نقشی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ایفا کرد، مسئله آب و هوا اتحاد گروه هفت را برای نخستین بار در تاریخ این گروه شکست. این مسئله قرار است در خیابانهای مرکز شهر مطرح شود و بدین منظور تظاهراتی برای بعد از ظهر امروز در اعتراض به تصمیم دونالد ترامپ، سازماندهی شده است.
یک سخنگوی باربارا هندریکس، وزیر محیط زیست آلمان گفت وزیران محیط زیست گروه هفت که امروز و فردا در هتلی در حومه بولونیا گرد هم خواهند آمد، قرار است در دیدارهای دوجانبه و میزگردهای مختلف به موضوع توافق پاریس بپردازند و باید دید که آیا آمریکا در این نشست پیشنهادی خواهد داشت.
در حالی که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان طی چند هفته گذشته موضعی سختگیرانه اتخاذ کرده است، هندریکس در نظر دارد در بولونیا شخصا با همتای آمریکایی خود گفتگو کند.
کویچی یاماموتو، وزیر محیط زیست ژاپن قصد ندارد دست از تلاش بردارد. وی هفته پیش به مطبوعات گفت: « در حال حاضر خروج آمریکا از این توافق، فقط در حد اعلام یک خبر است و هنوز محقق نشده است. بنابراین ما به تلاش خود برای متقاعد کردن آنها ادامه می دهیم.»
اسکات پروئیت، انتخاب جنجالی ترامپ برای ریاست آژانس حفاظت از محیط زیست یکی از طرفداران سرسخت خروج واشنگتن از این توافق بود و آن را توافقی « بد » برای آمریکا می دانست.
وی پیش از تصدی این سمت، سالها در سطح محلی در ایالت اوکلاهما دست در دست صنعت نفت که عملا یکی از موثرترین لابی کنندگان بود، با طرحهای زیست محیطی متعدد مقابله کرد.
موضوعاتی از قبیل تغییرات اقلیمی، توسعه پایدار، منابع مالی پایدار، مالیات زیست محیطی، استفاده موثر از منابع و زبالههای دریایی در این مذاکرات مطرح خواهد شد. این مذاکرات قرار است روز یکشنبه ساعت هشت و نیم به وقت محلی (ساعت 6 و 30 دقیقه به وقت گرینویچ) آغاز شود و به مدت یک و نیم روز در پشت درهای بسته برگزار می شود.
به این مناسبت، ایتالیا وزیران چهار کشور شیلی، مالدیو، اتیوپی و رواندا را که به خصوص در حفاظت از محیط زیست متعهد شده اند، به نمایندگی از کشورهای نوظهور دعوت کرده است.