• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۵۳۳۳۰
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۴
اجتماعی » محیط زیست
گزارش مکتوب/

به کجا چنین شتابان...؟

یک روز سخت و پر از دغدغه را پشت سر می گذاری و برای سلامت جسم خودت و نفس تازه آسمان شهر پا در رکاب حمل و نقل عمومی می شوی.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا  و سیما، در گام اول سوار بر اتوبوسی که مبداءش از شمالی ترین نقطه شهر است و پایانش به خطوط راه آهن برون شهری پایتخت می خورد همان جایی که کلی خاطره از دوران کودکیت داری، که هربار می خاستی به مسافرت بروی پاتوقت همان جا بود.
راه دراز است و حرکت مارپیچ اتوبوس با حمل یک عالمه مسافر اولش مشقت بار است ولی وقتی خودت را در بین آن همه آدم دست به میله که کم مانده سقف اتوبوس را از بی جایی بچسبند می بینی، خودت را در بین شان راحت تر حس می کنی.
در همان شلوغی ها هراز گاهی صدایی به گوش می خورد که خانم هُل نده، وقت کردی یک کم به دوربرت هم نگاه کن، اِوا پامو لِه کردی.
که در جواب می شنوی دوست داری راحت تر باشی با آژانس رفت و آمد کن، که در پاسخ دوباره می شنوی مگر اتوبوس را خریدی، یا مال شماست که نظر می دهی استفاده نکن.
خلاصه سرتان را درد نیاورم که این بگو مگو آنقدر ادامه پیدا می کند که دوری راه، روی پا ایستادن و گرمای هوا را بکلی فراموش می کنم...
بلاخره اتوبوس به میدان ولیعصر می رسد بسختی خودم را از بین آن همه مسافر بیرون می کشم و پیاده می شوم، چند قدم آنطرف تر سوار یک تاکسی شده و به متروی هفت تیر می رسند سوار مترو می شوم و دوباره هم همه و شلوغی ها را تحمل می کنم تا به ایستگاه شهرری می رسم.
پاهایم آنقدر درد می کند که به سختی بر روی زمین می گذارم، حیاط مترو را رد می کنم و به خطوط تاکسی رانی و شخصی ها می رسم، صدای رانندگان تاکسی به گوشم می خورد که داد می زنند: ورامین یک مسافر، آن یکی می گوید بدو ورامین حرکت، تا اینکه یکی از ماشین ها را انتخاب می کنم و سوار می شوم، پس از کامل شدن سرنشینان راننده استارت می زند و تا از پارک درمی آید صدای پارکبان و بچه های خط که به قول راننده ها کارراه بیانداز هستند به گوش می خورد که حق ترددت را بده و بعد برو، اولش گوش هایم را تیز می کنم که یعنی چه حق ترددددددددددد؟
تا اینکه می بینم راننده یک هزار تومانی تانخورده به پارکبان می ده و یک دوهزار تومانی به مسئول خط، یک کم کنجکاوتر می شوم و بعد از حرکت ماشین از راننده پرسیدم حق تردد یعنی چه؟
بنده خدا که از صبح با ماشین کلی کلاج و دنده عوض کرده بود و نای صحبت کردن نداشت، گفت ببینید خانم چون ما تاکسی نیستیم بابت هر راه که مسافر می زنیم تا ورامین یک سه هزار تومانی باید اینجا پرداخت کنیم با این تفاوت که تاکسی ها درطول ماه 25 هزار تومان به تاکسی رانی پرداخت می کنند ولی ما باید برای هربار که مسافر پرداخت می کنیم 3 هزار تومان پرداخت کنیم.
راننده دل پردردی داشت وقتی توی جاده افتادیم شروع کرد به صحبت کردن که دخل و خرج ، جور درنمی یاد و ما هم باید روی این ماشین از صبح تا شب بگازیم، تا یک لقمه نان حلال برای زن و بچه هامون ببریم.
زیرلب گاهی یک غُری می زد و آهی می کشید ولی من هنوز نتوانسته بودم پول پارکبان و مسئول خط را هضمش کنم، چون بخاطر داشتم چند روز پیش مسئولین شهری گفتند که هیچ کس حق ندارد به پارکبانان پول بدهد و این یک تخلف محسوب می شود.
هوا کم کم تاریک و تاریک تر می شد و نگاه من هم در تاریکی جاده به ستاره هایی که چشمک می زدند بودو با خودم فکر می کردم با این قانونی قرار است به کجا برسیم و یاد حرف قدیمی ها اُفتادم که می گفتند: روزی رسان خداست اما ما بنده ها نباید از هر راهی برای رسیدن به مقاصد خودمان کلاه بر سر یکدیگر بگذاریم.
گزارش از مریم جعفری
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش بیش از ۲۰ درصدی مصرف گاز در کهگیلویه و بویراحمد
دستگیری متهم به سرقت تجهیزات انتقال گاز در فریمان
اعتکاف، فرصتی برای تقویت ارتباط معنوی
کشف دو محموله مخدر در سیستان و بلوچستان
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
بهره‌برداری از ۳ هزار واحد شهری طرح نهضت ملی مسکن در سیستان و بلوچستان تا پایان سال جاری
اعطای مرخصی ۵ روزه به زندانیان واجد شرایط سیستان و بلوچستان به‌مناسبت میلاد امام علی (ع)
مشهد میزبان مسابقات هزارامتیازی پدل کشور
اعتکاف مسیری برای رشد و تعالی نسل جوان
خدمات رسانی رایگان اتوبوس‌های درون شهری رشت
پیش بینی جو پایدار در سمنان
توقیف خودرو حامل گوشت بدون مجوز در رودبار
پیش بینی وقوع دماهای صفر و زیر صفر و یخ زدگی زمین در خوزستان
روش نخ نمای ضد انقلاب با کشته سازی جوان دهدشتی
انتشار فراخوان جشنواره ملی رسانه‌ای «گزینش، آگاهی و انتخاب شایسته»
بازدید از اقدامات درمانی در گلزار شهدای کرمان
کارگروه رفع موانع تولید در کهگیلویه و بویراحمد
شناسایی ۴۶۶۷ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در آذربایجان‌شرقی
آغاز توزیع برنج تنظیم بازار در فروشگاه‌های منتخب شهرما
بهره برداری از سالن ورزشی در لنده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
بازداشت شهردار آبادان
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
اعلام زمان و مکان تشییع شهید انتظامی رحیم مجیدی
جام یاشاردوغو و وهبی امره؛ نخستین محک بین المللی کشتی گیران در سال ۲۰۲۶
مروری بر سه فیلم آماده پخش از قاب تلویزیون
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)