• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۸۳۱۴۴
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۴
اصفهان » اجتماعی
بخاری گاز سوز دلیل بیشترین مسمویت

مرگ خاموش، در فصل سرد

120 نفر در استان اصفهان در روزهای سرد پاییز و زمستان با گاز مونو اکسید کربن مسموم شدند.

مسمومیت های روزهای سرد در اصفهانبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ با آغاز فصل سرما مردم برای گرم کردن محل سکونت و کار از بخاری گازی با دودکش و بدون دودکش، شومینه‌های گازی یا هیزمی، چراغ‌های خوراک پزی و غیره استفاده می‌کنند که بر اثر سوختن ناقص مواد و گازها در این وسایل، گاز مونوکسید کربن (CO) تولید می‌شود.

تمایل این گاز برای ترکیب با هموگلوبین خون ما 250 برابر بیش از اکسیژن است  ، با بالا رفتن درصد آن در هوای اتاق، به سرعت باعث  مسمومیت شده و اکسیژن رسانی به بافت های مختلف بدن از جمله مغز و قلب را دچار اختلال می کند .

 به علت بی رنگ و بی بو بودن این گاز، ممکن است وجود آن در محیط تا زمان ایجاد علایم مسمومیت شدید مورد توجه واقع نشود.

 

مسمومیت های روزهای سرد اصفهانمرگ خاموش 120 نفر در فصل سرد

اصفهان از شهر هایی است که  استفاده از بخاری و گاز در آن زیاد است ، با خطرات زیادی همراه است  و اگر این شیوه گرم کردن به موتور خانه و پکیچ تبدیل شود بسیاری از مسمومیت های منجر به مرگ کاهش می یابد.

مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی اصفهان هم می گوید: امسال 120 مسمومیت و 12 فوتی گازگرفتگی به دلیل استفاده نامناسب وسایل در استان بوده ، که بیشترین آماردر  شهرستان‌های اصفهان، مبارکه، نجف‌آباد، فریدون‌شهر و شهرضا گزارش شده است.

غفور راستین ،44 درصد مردان ، 46 درصد بانوان و 10 درصد کودک را  آمار مسموم شدگان اعلام کرد و افزود: 38 درصد مسمومیت را ناشی از استشمام گاز مونوکسید کربن در رده سنی 20 سال، 16 درصد 21 تا 30 سال، 23 درصد 31 تا 40 سال و  23 درصد 40 سال به بالا است.

استفاده نکردن از پیک نیک در حمام یا کابین ماشین‌های سنگین، نصب نکردن بخاری در حمام، بررسی سالیانه وسایل گرمایشی ، روشن نگذاشتن خودرو در پارکینگ و استفاده نکردن از پیک‌نیک و منقل در فضای بسته که میتواند آمار مسمومیت و مرگ و میر ناشی از استشمام گاز مونوکسید کربن را کاهش دهد.

 مسمومیت های روزهای سرد اصفهاندکتر راستین مدیرحوادث و فوریت‌های پزشکی اصفهان علائم مسمومیت با گاز گرفتگی را سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و درد شکمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغما بیان می کند و توصیه دارد : در استفاده بهینه از وسایل گرمازا،‌ به مسائل ایمنی و استفاده صحیح از وسایل گرمایشی و مسیر خروجی گاز مونوکسید کربن از دودکش توجه کنید.  

استاندارد بخاری ها مناسب است

کارشناس امور استاندارد اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی  استان اصفهان با اشاره به تجهیز سیستم ods در بخاری‌های بدون دودکش می گوید: این بخاری ها در صورت کاهش اکسیژن محیط خاموش می‌شوند

افشین ربیعی گفت :  این بخاری ها باید در مغازه‌ها، ادارات و پاساژها با جریان هوای زیاد استفاده شود.

 وی معتقد است  تولید بخاری  غیر استاندارد در استان  نداریم و دستورالعمل های تمام وسایل گاز سوز به روز شده است.

مسمومیت های روزهای سرد اصفهانمدیر یکی از کارخانه های بخاری سازی اصفهان که سال هاست در خصوص استاندارد سازی و اعمال ایزو بر بخاری ها مطالعه و فعالیت می کند، می گوید : نصب پیلوت ایمنی ODS ، نصب سنسور حرارتی انسداد لوله دودکش و گاورنر تنظیم فشار گاز از جمله استانداردهای  تدوین شده  برای بخاری های دودکش دار و بدون دودکش است،  که با رعایت آن از حادثه جلوگیری می شود .

محسن همامی با اشاره به اینکه استانداردهای جدید ایمنی در بخاری های قدیمی کاربرد ندارد گفت : داغ بودن و سلامت مسیر دودکش ، استفاده از دودکش های اچ و یا ضد باد از موارد مهم سلامت وسایل گرمایشی است.

وی یکی از موارد خطرناک در مسمومیت و گاز گرفتگی را  نصب آب‌گرمکن‌های دیواری در فضاهای بسته یا مکان‌های بدون جریان هوا  یا نداشتن دودکش مستقل و منتهی به هوای آزاد دانست و گفت : اگر جریان هوای در ساختمانی که آبگرمکن دیواری یا پکیج با دودکش تک جداره نصب شده به گونه ای باشد که ایجاد جریان معکوس کند (مثل باز بودن دریچه کولر در زمستان)، مکش را مختل و موجب حادثه می شود.

افرادی که فضای منزل خود را با شوفاژ و سیستم حرارت مرکزی گرم می کنند درز بندی و بستن منافذ درها و پنجره‌ها به منظور جلوگیری از اتلاف حرارتی را انجام دهند  اما در خصوص بخاری های گازسوز به منظور گرمایش محیط ، درز بندی و بستن کامل منافذ خطرناک است.

مسمومیت های روزهای سرد اصفهانمصرف بالای گاز در بخاری

مدیرعامل شرکت  ملی گاز استان اصفهان هم استفاده از بخاری را ، بدترین نوع وسیله گرمایشی می داند و  می گوید : در استان اصفهان سالانه 21 میلیارد مترمکعب گاز مصرف می شود که  این رقم بسیار زیاد   است و بخاری ها از مواردی هستند که مصرف را چند برابر می کند.

سید مصطفی علوی معتقد است برای کاهش این مصرف باید از پکیج و از طرفی با عایق سازی ساده موتورخانه ها در مجتمع های مسکونی و اداری از 20 تا 30 درصد اتلاف انرژی جلوگیری کرد.

وی افزود : عایق سازی ، تعمیرات، استفاده نکردن از وسایل سرمایشی وگرمایشی نامناسب و بسیاری اقدامات ساده دیگر می تواند از هدررفت حامل های انرژی که نقش ویژه ای در تشدید آلودگی هوا بویژه در فصل سرد سال را دارد، جلوگیری کند.

وی اعمال قانون و مقررات در مصرف بهینه انرژی و سوخت را تا حدی موثر میداند اما آموزش و فرهنگ سازی  را نقش موثر و سازنده تری میداند زیرا استفاده از وسیله نامناسب گرمایشی ضرر های جانی را در پی دارد.

نگارنده :محمدرضا فاضلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سقوط یک اصله درخت رو به روی هتلی در رشت
تجلیل از فرمانده سپاه انصارالرضا خراسان جنوبی در جشنواره سراسری مالک اشتر بسیج
سفر رئیس جمهور به شهرکرد
رونق گردشگری در لالی با اجرای طرح مطالعه و امکان‌سنجی
پایان اعتراض مسالمت‌آمیز برخی اصناف دهلران
بازدید کارشناسان جهاد کشاورزی از مزارع کلزا و علوفه شهرستان رودبار جنوب
ورود کاروان ۵۲ نفره زائران عراقی به غربی‌ترین شهرستان خراسان رضوی
هجدهمین جشنواره ملی حضرت علی اکبر(ع) جوان سرباز در رشت
پیوند دانشگاه با صنعت
حضور استاندار کردستان در میان بازاریان سنندج
پاسخ به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
هشدار دادستان بهارستان به سودجویان بازار
کشف انواع سیگار قاچاق در صومعه سرا
گشایش نمایشگاه آثار مقاومت در بیرجند
لزوم توجه همزمان به توسعه زیرساخت‌های ورزشی و حمایت مستمر از ورزشکاران
رونمایی از تمبر اختصاصی مشهد در سومین آیین اهدای نشان مشهدالرضا (ع)
استقرار و خدمات مضاعف پليس کرمان در هفته مقاومت
توقف تیم منصوریان در دومین گام
بزرگداشت سالگرد شهید سلیمانی در شهرستان رومشکان
ديدار فرمانده انتظامي "فاریاب" با خانواده شهيد "سجاد شمس الدینی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی ادارات مازندران فردا چهارشنبه ۱۰ دی
فارس چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
رویکرد دولت پرداختن ریشه‌ای به موضوع افزایش قیمت‌ها است
ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های تهران فردا تعطیل شد
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس
ادامه فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی
کاهش ۱۳ درجه ای دما در استان همدان
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
کاهش محسوس دمای هوا در خراسان جنوبی
اصفهان فردا چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
مأموریت رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای گفتگو با معترضان
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
حضور گسترده مردم تهران در مراسم ۹ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود چهار تیم به مرحله یک هشتم نهایی
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)