• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۰۸۶۹۳
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۱
قم » علمی و فرهنگی
قم :

همایش کتاب سال حوزه

آیت الله سبحانی گفت: همه پایان نامه های حوزه باید گره گشای مشکلات روزمره و کاربردی باشد.

همایش کتاب سال حوزهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آیت الله سبحانی در نوزدهمین همایش کتاب سال حوزه با بیان اینکه طلاب علوم دینی باید با نوشتن محتوای مورد نیاز مردم ،آثار ماندگاری تالیف کنند گفتند:ت مام پایان نامه های حوزه باید گره گشای مشکلات روزمره و کاربردی باشند.

ایشان با اشاره به ایجاد شبهات در فضای محازی، آن را فرصتی برای پاسخگویی دانستند و افزودند: طلاب علوم دینی برای انتخاب موضوع پایان نامه های خود می توانند از این شبهات برای پاسخگویی و گره گشایی بهره ببرند.

آیت الله سبحانی با اشاره به نیاز جامعه به آثار فقهی برای پاسخ به مسائل روز کنونی گفتند: اگر این آثار فقهی با قلم توانمند و محتوای قوی تالیف شود قطعا نیازهای جامعه را پاسخ می دهد.

وی افزود: پایان نامه های حوزوی نباید در خانه یا مرکز مدیریت حوزه تجمیع شود بلکه این آثار باید به مراکز تخصصی رفته و در آنجا منتشر شود.

این مرجع تقلید تصریح کرد: در زمان آیت الله العظمی بروجردی، المختصر النافع فی فقه الامامیه، نوشته شیخ محمد تقی قمی در مصر منتشر شد که در ظرف دو ماه تمام نسخ آن در بازار خریداری شد؛ اگر آثار قوی حوزه با قلم و چاپ متناسب منتشر شود می توانیم شیعه را به دنیا عرضه کنیم؛

وی افزود: نباید اجازه دهیم که غارت گران، آثار ما را به تارج ببرند؛ بنده در سال 1356 به امر امام خمینی(ره) به آمریکا رفتیم تا تحقیقی در خصوص تغییر باورهای دانشجویان پس از سفر به آمریکا انجام دهیم؛ در آنجا کتابخانه ای در سال 1305 تأسیس شده که در آن، منطقه شرق شناسی وجود داشت که بهترین نسخه تبیان در آنجا بوده است.

این مرجع تقلید گفت: دانشگاه های غربی از برخی از مسلمانان، کتب فاخر اسلامی را خریداری کرده و به کتابخانه های خود می برند؛ باید به شکلی فعالیت کنیم که نظام ما که نظامی فرهنگی و دینی است، از این ذخائر استفاده کند.

مدیر حوزه های علمیه هم در این آئین گفت: باید در تحقیقات خود انتظار بیشتری از وضع موجود داشته و تحقیقات بهتر و قوی تری را عرضه نماییم؛ چراکه گستره زیادی پیش روی حوزه قرار دارد؛ به همین دلیل انتظار عمق و اجتهاد و نوآوری علمی در پژوهش های حوزوی وجود دارد .

حجت الاسلام و المسلمین اعرافی ، بر لزوم پاسخ به نیازهای جامعه، دنیای امروز و نظام اسلامی و همچنین توجه به رسانه های نو در عرصه تحقیقات و آسیب شناسی از درون تحقیقات در پژوهش های حوزوی تاکید کرد و گفت: در این گونه همایش ها گزارش علم  ، شاخص و سنجه علمی حوزه انجام می شود . 

همایش کتاب سال حوزهوي گفت : هر سال باید شاهد رشد و توسعه علمی حوزه در عرصه های مختلف باشیم ، این علم سنجی به منظور راهبری سنجیده علمی به سمت گستره مرزهای دانش و توسعه دانش ها به سمت نیازهای جدید و دانش های مختلف انجام می شود.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه ،  مدیران حوزه را خادمان حرکت عظیم حوزویان دانست و افزود: مطمئن هستیم که تولیدات حوزویان در دروس خارج و ... بسیار فراتر از آن است که در این حرکت منعکس شود؛ باید ایده ها و نظریات جديدي ، که در درس های خارج بزرگان ما وجود دارد، به شکل قوی عرضه شود.

حجت السلام و المسلمین اعرافی افزود :  اگر تاریخ حوزه علمیه را در بیش از هزار سال ورق بزنیم، برگ برگ آن زرین و افتخار آفرین و سرشار از تحقیقات بزرگان ماست؛ ما در حوزه های علمیه، بزرگانی داریم که با یک کتاب خود ، قرن ها بر یک گفتمان علمی سیادت کرده و عالمانی داریم که به تنهایی دایره المعارف های کلامی، تفسیری و ... آفریده و در قلمروهای علوم اسلامی و حتی در علوم بشری بزرگترین نظریه ها را تولید کرده اند.

وی گفت: گاهی شاهد هستیم که یک نظریه و یک کتاب، قرن ها در سطح جهانی و در صدر یک گفتمان علمی بشری حاکم بوده است و این سابقه افتخار آفرین t  امروز نیز باید صیانت و تعمیق شده و با نیازهای روز منطبق شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ذکر این مطلب که مدیریت حوزه با عنایات و بیانات و رهنمودهای مراجع و رهبری و بزرگان حوزه و تدابیری که شورای عالی حوزه علمیه دارند، طرح های متعددی را در دست انجام دارد، بیان کرد: بخش های زیادی از این فعالیت ها با حوزه تحقیق و پژوهش مرتبط است.

حجت السلام و المسلمین اعرافی بیان کرد: در تدوین نظام هاي جامع حوزه های علمیه، نظام جامع پژوهش نیز به تصویب رسیده و شورای پژوهشی و مراکز پژوهشی در این راستا شکل گرفته است؛ همچنین دفتر فقه معاصر با حضور برخی از اساتید حوزه در قلمروهای فقه معاصر فعال شده است که اولین اثر آن نیز به زودی منتشر خواهد شد.

مدیر حوزه‎های علمیه بیان کرد: در دفتر تدوین متون گام های جدیدی برداشته شده و گروه های علمی در مدارس و مراکز، دارای آیین نامه شدند؛ قوانین کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی در شورای اعطا به تصویب رسیده است؛ همچنین در حوزه امتحانات شفاهی و مصاحبه های درس خارج نیز نمره های تشویقی برای مقاله پیش بینی شده که قانون آن تصویب شده است.

وی با بیان این مطلب که ارزیابی و رتبه بندی مراکز تخصصی و پژوهشی به زودی آغاز می شود، گفت: تقریر دروس خارج که از سنن دیرین حوزوی است در آینده دارای دستور العمل تشویقی و ترغیبی خواهد شد؛ همچنین ارتقاء جشنواره های حوزوی از جمله کتاب سال حوزه نیز در دست اقدام است.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه افزود: پروژه سنن پژوهشی ،  حوزه از جمله پروژه هایی است که حوزه به شکل جدی به دنبال نهادینه کردن آنهاست؛ طرح رتبه بندی محققان، هدایت علمی طلاب سطوح عالی، اقدام برای تاسیس مرکز مطالعات راهبردی حوزه، طرح های مرتبط به تدوین پایان نامه، نظام جامعه رشته ها(تصویب 12 رشته دانشی)، درختواره علوم و دانش ها و طبقه بندی علوم حوزه ای، نقشه جامع تحقیقات حوزه، ادامه نیازسنجی ها و سامانه نیازسنجی های پژوهشی، ارتقاء استان ها در عرصه دروس خارج و سطوح 2 و 3 و رشته های مورد نیاز و ... از دیگر فعالیت های حوزه در این عرصه است.

حجت الاسلام و المسلمین اعرافی بیان کرد: شکل گیری شورای هماهنگی مراکز پژوهشی و مرکز اسناد حوزه که در آینده تقویت خواهد شد به همراه فعالیت های مرتبط به حمایت از نخبگان حوزه ، از دیگر مسائلی است که در حوزه دنبال می شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ساخت پیل سوختی کاغذی زیستی یک‌بارمصرف برای نشانگرهی پزشکی
حمام تاریخی خان خمین مرمت شد
آیین ازدواج آسان ۲۳ زوج جوان در شهر چاه مبارک شهرستان عسلویه
در طرح کالابرگ ماهانه یک میلیون تومان برای هر نفر پرداخت می‌شود
فعالیت راهداران برای تردد ایمن در جاده های استان
بهره برداری از ۲۲۴ واحد مسکونی در بندرعباس
عوامل کلان بازار را نوسانی کرد
جایگاه کویر در بازساخت حکمرانی گردشگری
پایان معضل آبگرفتگی در خیابان شهید چمران شهر گلستان
فرمانده سپاه سلماس: مکتب شهید سلیمانی جریان ساز است
نقش موثر درختان در پدافند غیرعامل
آغاز عملیات اجرایی ساخت کتابخانه جدید شهر گزیک درمیان
بانوی مرگ‌مغزی به دو بیمار، بینایی بخشید
سفر معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران به کابل
حمایت همه‌جانبه استاندار مازندران از هنر بومی
استانداردسازی و شواهد معتبر؛ پیش‌شرط جهانی شدن طب سنتی ایران
پیگیری مشکلات واحد‌های تولیدی در کارگروه امور زیربنایی استان
حس و حال زیبای بندگی در مراسم اعتکاف
برگزاری آیین‌های جشن میلاد باسعادت مولود کعبه در انگلیس
ثبت بیش از یک میلیون و ۲۱۰ هزار فقره اعمال قانون برای موتورسیکلت‌سواران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۷۰ میلیون نفر
کاهش دما در استان کرمان
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۱ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۵ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۳ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)