• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۳۶۹۲۵
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۱
اجتماعی

وزیر صنعت : تدوین استراتژی صنعتی مبتنی بر آمایش سرزمین و ملاحظات زیست محیطی

وزیر صنعت، معدن و تجارت، نبود استراتژی صنعتی مبتنی بر آمایش سرزمین و ملاحظات زیست محیطی را مهم ترین ایراد و معضل صنایع کشور دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، «محمد شریعتمداری» در نوزدهمین همایش ملی صنعت و خدمات سبز ، افزود: در سالهای 80 و 81 این استراتژی صنعتی نگاشته شد اما دولت وقت آن را کنار گذاشت.
وی ادامه داد:با همکاری صاحب نظران زیست ‌محیطی، صنعتی و فعالان اقتصادی بخش خصوصی، تا پایان سال، استراتژی توسعه صنعتی، بر پایه آمایش سرزمینی و ملاحظات زیست محیطی تدوین شود.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت با بیان اینکه اهمیت اقتصاد سبز در توسعه صنعتی و معدنی و توسعه پایدار بر کسی پوشیده نیست، افزود: شرایط محیطی حاکم بر صنایع در حال تغییر است.
شریعتمداری بر لزوم مکان یابی مناسب صنایع بر پایه ملاحظات سبز تاکید کرد و گفت : در نظر داشتن قوانین بازیافت و شیوه های کاهش مصرف انرژی در محیط‌ های کسب و کار صنعتی از مهمترین توصیه ها در این زمینه است تا به مشکلات زیست‌ محیطی بعدی مبتلا نشویم.
وی با اشاره به اینکه کلان شهرهای کشور مکان مناسبی برای زندگی مردم نیستند، افزود: در سایر نقاط کشور که با آلایندگی های کمتری مواجه ایم نیز شاهد بی توجهی در انتقال تاسیسات آب بر در مناطق خشک و انتقال فعالیت‌ها در مکان ها با محدودیت‌های تامین برق و گاز هستیم.
شریعتمداری، به عنوان نمونه به افتتاح 2 واحد گندله سازی پنج میلیون تنی در یک ماه گذشته در کشور اشاره کرد و افزود: این واحدها در مناطقی ساخت شده اند که مشکل تامین آب وجود دارد.
وی افزود: مجبوریم حجم قابل توجهی آب با حجم (دبی) بالا را از خلیج فارس و دریای عمان به مناطق مرکزی کشور برای توسعه صنایع فولادی منتقل کنیم؛ اینها اشتباهاتی است که در ادوار گذشته مرتکب شده ایم.
شریعتمداری گفت: این اشتباهات منجر به بروز مشکلات سیاسی و اجتماعی در برخی مناطق کشور شده است و مردم در این مناطق با مشکل تامین آب مواجه شدند؛ پس باید از این راه برگردیم و توسعه صنعت را بر پایه عقل و منطق و ملاحظات آمایش سرزمینی و زیست محیطی دنبال کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد : کاهش شدت انرژی در فعالیت‌های صنعتی، کاهش استفاده از منابع طبیعی در این فعالیت ها، کاهش آلایندگی ها برپایه استفاده از فناوری های نوین، هوشمندسازی تولید و توزیع در کشور و بکارگیری اینترنت اشیاء باید در دستور کار توسعه صنعتی باشد.
وی افزود: امروز مصرف سرانه انرژی کشور 2 برابر متوسط جهانی و بیش از سه تن معادل نفت خام است.
شریعتمداری ، سرانه بالای انتشار دی اکسید کربن به میزان ۶۶ درصد بالاتر از میانگین جهانی را جمله مشکلات صنعتی کشور دانست و افزود: حرکت در مسیر توسعه سبز یک اجبار و نه یک انتخاب است، زیرا جهان هر روز در حال فاصله گرفتن از اقتصاد کربن محور است.
وی افزود : قوانین و مقررات خوبی در برنامه ششم توسعه به تصویب رسیده و مواد ۲، ۳۸، ۴۴ ۴۶ این برنامه درباره آلودگی هوای کلان شهرها و انرژی بری صنایع توجه جدی داشته و تعیین تکلیف کرده است.
وی افزود: در دولت تدبیر و امید، فهرستی از صنایع با لحاظ مسائل آمایشی و ملاحظات زیست محیطی تهیه شده است که به زودی به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

*نوسازی ناوگان حمل و نقل بار با تزریق 10 میلیارد دلار

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نوسازی ناوگان تاکسیرانی و تعویض بیش از ۷۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده در سال گذشته که به ۱۷۰ هزار دستگاه افزایش خواهد یافت، افزود: در زمینه انتقال بار و مسافر از جاده به ریل گام‌های خوبی برداشته شده است و با تزریق ۱۰ میلیارد دلار به اقتصاد کشور، نوسازی ۲۰۲ هزار دستگاه کشنده سنگین و نیمه سنگین فرسوده مطابق با استانداردهای روز جهان در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی گفت : طبق اعلام سازمان حفاظت محیط زیست ۲ درصد صنایع کشور صنایع آلاینده تشخیص داده شده است.
شریعتمداری افزود: در حوزه خودروسازی، ۴۰ درصد خودروهای تولیدی کشور تا سال ۹۲ از استاندارد یورو ۴ برخوردار بودند که امروز به ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
وی گفت : استاندارد یورو ۵ خودرو نیز در کشور آغاز شده که از ۲ هزار و ۲۸۲ دستگاه خودرو در سال ۹۲ به ۱۹ هزار و ۱۲۰ دستگاه افزایش یافته است.
وزیر صنعت معدن و تجارت تصریح کرد : با رشد۳۰ درصدی تصفیه خانه های فاضلاب در شهرهای صنعتی، رشد ۳۷ درصدی مقوله آب چرخانی در صنایع و نصب سامانه پایش لحظه ای آلودگی های زیست محیطی در بیش از ۳۰۰ واحد صنعتی کشور‌ امروز شاهد رشد ۱۰ درصدی صنایع سبز هستیم.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۸ درصدی مخاطبان سینما در چهارمحال و بختیاری
برگزاری سوگواره چاووش خوانی در میناب
تزریق رایگان واکسن آنفلوآنزا برای شهروندان اردبیلی
جلال در انقلاب فکری و ادبی ایران نقشی ماندگار داشت
کشف و جمع آوری ۷ دستگاه استخراج رمزارز در ایذه
ایجاد فرصت شغلی در روستا با تزریق به موقع تسهیلات کم بهره
کشت گلرنگ در ۲۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی تکاب
بودجه ۱۴۰۵ به بازنگری فوری نیاز دارد
ابطال پرواز‌های هواپیمایی آتا در مسیر تهران–بیرجند از ۱۴ تا ۳۰ آذر
عملیات امداد هلال احمر برای مهار آتش در جنگل‌های چورت ساری
امضای نخستین تفاهم نامه جوانی جمعیت در یک واحد تولیدی
معرفی مدیرکل جدید حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس هرمزگان
توضیح قوه قضاییه درباره اختلاف بین دانشجویان ایرانی و لبنانی
چسبندگی به وضع موجود مهم‌ترین مانع تحقق تحول در دانشگاه‌ها
آمل قهرمان مسابقات هاپکیدو مازندران شد
ابلاغ شیوه نامه نگهداری از حیوانات خانگی؛ به زودی
دستگیری عامل تیراندازی در پلدختر
مشق انرژی هسته ای؛ وقتی دانش آموزان از آینده کشور حرف می زنند
لزوم مداخله جدی در کیفیت آب آشامیدنی ۱۳ شهرستان خوزستان
عکس‌های حملات ایران به سرزمین‌های اشغالی در میان ۱۰۰ عکس برتر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها هم دور کار
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)