• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۹۷۲۵۸
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۶
اجتماعی

شهید آوینی سردار جبهه فرهنگی و تجلی تعهد و هنر انقلابی

نویسنده و کارگردان برتر دفاع مقدس خوزستان با تاکید بر این‎که باید ایدئولوژی و نگاه شهید آوینی به هنرمندان ارائه شود، گفت: شهید آوینی خود را وقف سینمای دفاع مقدس کرد و لازم است هنرمندان در عرصه هنر ارزشی و آرمان‌گرا، از شهید آوینی الگوپذیری داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ «مصطفی بوعذار» مجری طرح همایش ملی تئاتر خیابانی راهیان نور با اشاره به روز 20 فروردین سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی، اظهار داشت: شهید آوینی هنرمندی متعهد و ارزشمند بود که همواره روح تعهد در هنر او متجلی بود و در آثارش به ظهور می‌رسید.
شهید آوینی سردار جبهه فرهنگی و تجلی تعهد و هنر انقلابی
وی ادامه داد: شهید آوینی در مناطق و عملیات‌های فراوان دفاع مقدس فیلم ساخته است؛ اما همواره منطقه عملیاتی فکه برای او از ویژگی خاصی برخوردار بود. آوینی همواره می‌گفت «آنچه در منطقه فکه دیدم در هیچ جای دیگر ندیدم». حکمت این جمله ماندگار آوینی در خصوص فکه که عملیات مشهور و بزرگی را در خود ندیده است، مشخص نیست.
بوعذار با بیان این‎که فکه دارای فضایی جانسوز است و در آن زمین به انسان شور و حال خاصی دست می‌دهد، افزود: شهید آوینی در 20 فروردین‌ سال 72 در حال ساخت «فیلم شهری در آسمان» در منطقه فکه به شهادت رسید و آسمانی شد که آخرین جملات وی این بود «خدایا مرا ببخش و شهیدم کن».
این شاعر و نویسنده خوزستانی ادامه داد: آنچه امروز وظیفه هر هنرمند است که باید بیش از پیش به آن توجه داشته و بپردازد، تعهد و وفاداری به آرمان‌ها و ارزش‌های اسلامی است که باید هر هنرمند این رسالت را به‌ عنوان وظیفه خود ادا کند.
وی موضوع مهمی را که در این میان مورد غفلت دستگاه‌های متولی فرهنگی و هنری واقع شده است تربیت و پرورش نیروهای هنرمند ارزشی و ولایت‌مدار دانست و گفت: امروز نیازمند حضور هنرمندان ارزشی در عرصه‌های مختلف هنری هستیم.
بوعذار در توضیح هنرمند ارزشی و متعهد بیان کرد : هنرمندی ارزشی و متعهد است که بر اساس وظیفه ذاتی هنر بتواند در جهت آرمان‌های جامعه خود گام بردارد. در نگاه کلان، نگرش جهان‌شمول در گستره اسلام‌پروری می‌تواند هنرمند متعهد را به وجود آورد. نگاه اعتقادی هنرمند باعث می‌شود آثار هنری متعهد و ارزشی تولید شود.
مجری طرح فیلم مستند روایت در سکوت اضافه کرد: هنرمند متعهد، هنر را جاده‌ای می‌انگارد برای ارائه ایدئولوژی خدامحور، نه ایدئولوژی پوسیده خودمحور یا غیر خدامحور؛ بنابراین یأس در این میان جایگاهی ندارد. در این صورت جمعیت و امکانات گسترده حریف مهم نیست، بدین معنا که به‌عنوان مثال سینمای غرب به‌عنوان یک سینمای پرقدرت و حجیم نباید دلیلی بر یأس و ناامیدی هنرمندان ارزشی شود.
وی با بیان این‎که نگاه‌های مسمومی در سینماگران شیفته هالیوودیسم وجود دارد که رؤیای پیوستن سینمای ایران به غرب را می‌پرورانند، تصریح کرد: نیازمند ایجاد ایدئولوژی خدامحور اسلامی در نگرش هنرمندان هستیم.
مدیر تولید فیلم مستند فرزند جاوید هویزه افزود: شکل‌های مختلف هنر، راه‌ها و جریان‌هایی هستند که می‌توانند در خدمت فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن آرمان‌ها و ارزش‌های هر جامعه باشند.
مدیر کانون تئاتر انقلاب و دفاع مقدس خوزستان با اشاره به این‎که نگرش شهید آوینی به نسل جدید هنرمندان شناسانده نشده است، بیان کرد: نگاه منحصر به فرد شهید آوینی به‌عنوان یک روزنامه‎نگار، منتقد و فیلمساز به دفاع مقدس و ارزش‎های انقلاب، توانایی و ظرفیت آن را دارد که به‌عنوان الگویی موفق به این نسل از هنرمندان با قالب های هنری ارائه شود.
بوعذار با اشاره به تاسیس دفتر مطالعات هنر دینی در حوزه هنری توسط شهید آوینی که نشان از نیازسنجی دقیق در پر نمودن خلأ‎های فرهنگی است، تاکید کرد: هنوز فیلم‌های دسته اول دفاع مقدس، مجموعه مستندهای روایت فتح شهید آوینی است. پس از آن در حوزه مستندسازی دفاع مقدس گام‌های ارزشمند و محکمی که جریان‎ساز باشد، برداشته نشده است؛ شهید آوینی اولین فیلم مستند خود را در خوزستان با محوریت وقوع سیل در سال 57 ساخته است و پس از پیروزی انقلاب به گروه تلویزیونی جهاد سازندگی پیوست.
وی ادامه داد: نیاز مبرم به تربیت نیروهای متعهد و ارزشی جهت نهادینه کردن فرهنگ غنی دفاع مقدس داریم که سازمان هنری و سینمایی دفاع مقدس، بسیج هنرمندان و نهاد حوزه هنری باید دراین جهت پیشگام باشند.
این کارشناس فرهنگی و هنری اضافه کرد: در سطح کلان موضوع پرورش نیروی هنرمند متخصص و متعهد باید در دستور کار مدیران فرهنگی قرار گیرد و از شعار دادن بیهوده وتبلیغات رسانه ایی فاصله بگیرند.
وی با بیان این‎که برخی مواقع نگاه‌های مسموم ضد جنگ از سوی برخی هنرمندان و همچنین عدم آگاهی از حوزه دفاع مقدس سبب شده است که فاصله میان خالقان آثار هنری با واقعیات موجود در عرصه دفاع مقدس ایجاد شود، تصریح کرد: در حوزه دفاع مقدس اغلب دچار شعارزدگی و تحریف شده‌ایم؛ لذا با توجه به این‎که خوزستان پایتخت دفاع مقدس به‌شمار می‌رود، هنرمندان خوزستانی درصورت حمایت و هدایت می‌توانند نقش قابل ملاحظه‌ای در این عرصه ایفا کنند، چراکه آنان با لطمات، آسیب‌ها و واقعیات جنگ قرابت دارند؛ لذا می‌توانند در بازآفرینی و خلق گوشه‌هایی از عرصه مهم دفاع مقدس نقش کلیدی ایفا کنند.
مجری طرح همایش ملی تئاتر خیابانی راهیان نور با بیان این‎که در جای جای استان خوزستان می‌توان سوژه‌های ناب دراماتیکی را یافت که پس از گذشت سال‌ها از جنگ تحمیلی به آن‌ها پرداخته نشده است گفت: انتظار می‌رود نهاد‎های مربوط خود را مسوول و پاسخگو بدانند و از ظرفیت استان خوزستان جهت بازگویی نقاط پنهان و ناگفته‌های دفاع مقدس در قالب‌های هنری و گردآوری تاریخ شفاهی، بهره‌برداری مناسب را انجام دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف 89 کيلو ترياک از اتوبوس عبوري از فهرج
ملت ایران پای نظام اسلامی ایستاده
برگزاری اجلاسیه سالانه مجمع بسیج
پزشکیان: هیچ سرمایه‌ای برای نظام بالاتر از مردم نیست
برگزاری امتحانات پایان نیمسال اول دانشگاه شهرکرد با یک هفته تاخیر
برگزیدگان دومین جشنواره ملی فیلم ایثار معرفی شدند
اجرای طرح ملی جامع ۱۵ ماده‌ای حمایت معیشتی و امنیت غذایی
معرفی و راه‌اندازی سامانه جدید سازمان منطقه آزاد انزلی
آغاز ثبت‌نام بیست‌وچهارمین دوره اعزام دانشجویان به نجف و کربلا
تقویت سیل‌بندهای بالادست روستای رستم‌آباد چاه‌ملک
برگزاری رقابت‌های شطرنج جام پدر در ماسال
دعوت بوکسور بوکانی به اردوی تیم ملی بزرگسالان
ورود پلیس به بیمارستان امام خمینی، فقط برای مقابله با هنجارشکنان بود
شعب اخذ رای انتخابات شوراها در مشهد افزایش خواهد یافت
نماینده ایران ربایش رئیس جمهور ونزوئلا را به شدت محکوم کرد
تاکیدمردم زرند و کوهبنان در مجلس بر حل مشکلات اقتصادی و معیشتی
وقوع ۸۰ درصد از حوادث تروریستی پاکستان در ایالت خیبرپختونخوا
کلاهبرداري3ميلياردي با ترفند فروش تراکتور به شهروند کهنوجي
پیروزی نمایندگان آذربایجان شرقی در لیگ یک والیبال کشور
طرح تنظیم امنیت غذایی و ضرورت نظارت بیشتر بر بازار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمند ایران در آینده  (۱ نظر)