• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۸۵۵۹۳
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۸
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

آباده شهر ملی منبت شد

مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس گفت: پس از ثبت جهانی محور ساسانی، این بار آباده به عنوان شهر ملی منبت انتخاب شد و افتخار دیگری برای استان رقم خورد.

به‌گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط‌عمومی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس با اعلام این خبر افزود: ثبت منبت آباده از سال ۹۳ شروع شد و نخستین گواهی نشان جغرافیایی در سطح کشور به عنوان نخستین صنایع دستی دارای این نشان، را از آن خود کرد.

مصیب امیری گفت: در پی آن نیز پرونده منبت آباده به سازمان WIPO ارسال شد و نشان جغرافیایی بین المللی برای این صنایع دستی اخذ شد.

امیری به اقداماتی که از سال ۹۵ تا کنون در حوزه منبت آباده انجام شده اشاره کرد و افزود: ابتدا دفاعیه برای ثبت ناملموس این منبت به تهران ارائه و گواهی آن اخذ شد و سپس آباده نامزد شهر ملی منبت شد.

این مقام مسئول گفت: در ابتدا منبت آباده، خاتم شیراز و دست‌بافته‌های داری قشقایی برای کسب نشان ملی از استان انتخاب شده بودند که در نهایت پس از بررسی‌های کارشناسی، پرونده منبت آباده در اولویت قرار گرفت و به شورای راهبردی صنایع دستی کشور ارائه شد.

وی افزود: ۳۰ تیر در نهایت با حضور در جمع اعضای این کمیته ملی، معاونت صنایع دستی کشور دفاعیه نهایی انجام شد و آباده افتخار عنوان شهر ملی منبت در کشور را به خود اختصاص داد و امیدواریم عنوان جهانی این رشته را نیز به زودی کسب کند.

انتخاب شهر‌ها و روستا‌های ملی

معاون صنایع دستی فارس نیز با اشاره به نقش برگزاری نشست تخصصی شورای راهبردی صنایع دستی برای بررسی و انتخاب شهر‌ها و روستا‌های ملی در حوزه صنایع دستی گفت: در دومین شورای راهبردی انتخاب شهر‌ها و روستا‌های ملی صنایع دستی که در عمارت تاریخی کوشک واقع در تهران برگزار شد، چندین استان از جمله استان فارس پیشنهاد خود را مبنی بر ثبت شهر آباده به عنوان شهر ملی منبت با توجه به پتانسیل‌های موجود ارائه کردند.

زاهدیان نژاد افزود: در پی آن، دفاع لازم توسط مسئولان استانی و شهرستانی از این موضوع انجام شد و با ارائه آمار ۲۰۰ هزار نفری از هنرمندان استان فارس، آباده را به عنوان یکی از شهر‌های مهم استان در تولید صنایع دستی شاخص به ویژه در هنر منبت معرفی کردند.

وی انتخاب شهر‌ها و روستا‌های ملی را در توسعه و ترویج صنایع دستی این مناطق نیز موثر دانست و گفت: این فرآیند از ۲ سال گذشته با تشکیل شورای انتخاب شهر‌ها و روستا‌های ملی آغاز شد که ریاست این شورا برعهده معاون صنایع‌دستی است و مدیران کل این معاونت و نمایندگانی از سایر معاونت‌های سازمان میراث‌فرهنگی و اعضای شورا هستند.

زاهدیان نژاد افزود: شاخص‌هایی که برای انتخاب شهر‌ها و روستا‌های ملی صنایع‌دستی در شورا مورد توجه قرار می‌گیرد، به صادرات، ترویج و توسعه صنایع‌دستی، حوزه میراث‌فرهنگی، جاذبه‌های گردشگری مرتبط است.

از همدلی تا توانایی

مسئول اداره میراث فرهنگی آباده نیز با تشکر از همدلی و مشارکت مسئولان استانی و شهرستانی برای به ثمر رسیدن انتخاب آباده به عنوان شهر ملی منبت گفت: حمایت مدیر کل و معاونت صنایع دستی میراث فرهنگی فارس، حضور نماینده محترم شهرستان‌های آباده، بوانات و خرمبید در مجلس شورای اسلامی در جلسه و تاکید بر نقش صنایع دستی در چرخه اقتصاد و ایجاد اشتغال پایدار، همکاری فرماندار و شهردار آباده و... زنجیره مطلوبی برای کسب این نشان ایجاد کرد.

جعفرپور افزود: پرونده منبت آباده با پیگیری‌ها و دفاعیات لازم مسئولان فارس خوشبختانه به حدی قوی بود که به عنوان شهر ملی منبت رای آورد و امیدواریم که این نشان افتخارآمیز راهی برای ادامه توسعه و ترویج منبت آباده و ایجاد اشتغال پایدار برای هنرمندان فعال در این حوزه باز کند.

وی منبت آباده را شاخص و مرغوب دانست و گفت: منبت از آباده ابداع و تولید شده است و به همین دلیل منحصر به فرد است و در طرح و نقش و نوع انجام کار نظیر ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کیک ۱۲ متری ویژه جشن میلاد حضرت علی (ع) در میامی
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
ابراز نگرانی عمیق گوترش درباره تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در شهرکرد
برتری سایپا مقابل نود ارومیه در بازی معوقه لیگ یک
اعتکاف فرصتی برای خلوت با خدا
آتش جنایت آشوبگران در مسجد مرودشت زبانه کشید
نفش رسانه‌ها و احزاب در انعکاس مطالبات مردم
حضور همواره روحانیت متعهد در کنار مردم
اعتکاف، فرصتی ۳ روزه برای خلوت با خود و خداوند + فیلم
مساجد میزبان خلوت سه‌روزه عاشقان خدا
تساوی بندر آستارا در ایستگاه دوازدهم لیگ دسته دوم فوتبال
دستگیری سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال در خرم آباد
آشوبگران با تخریب اماکن عمومی آرامش مردم را به هم زدند
نماهنگ بابای حلال‌زاده‌ها با اجرای ۳۰ نوجوان ورامینی منتشر شد
شکست شهرداری گرگان در برابر کاله مازندران
رونمایی از نماد «فاتح خیبر» همزمان با ولادت امیرالمومنین (ع)
مسجد امام حسن عسگری قم میزبان معتکفان
شهادت یکی از مدافعان امنیت در ملکشاهی 
گفتگوی تلفنی مسئولان استان قم فردا ۱۴ دی با مردم درمرکزسامد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
تخریب اموال عمومی در آبدانان
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران
بازداشت یکی از عاملان اصلی طرح کشته‌سازی در لرستان
احزاب نقش حلقه‌های بین حاکمیت و مردم را ایفا می‌کنند
فرایند انتخابات میاندوره ای خبرگان و مجلس شورای اسلامی آغاز شد
کاهش دما در استان کرمان
باید میان معترضان و اغتشاشگران تفکیک قائل شد
نیروهای مسلح آماده‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه شده‌اند
اعلام اسامی داوران و ناظران هفته پنجم لیگ برتر هندبال بانوان
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم
فوتسال قهرمانی کارگران کشور
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)