• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۷۴۹۶
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۷
بین الملل » غرب آسیا
در اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو؛

ثبت جنگل‌های هیرکانی ایران در یونسکو

جنگل‌های هیرکانی در اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در باکو به نام ایران به ثبت رسید.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از باکو، جنگل‌های هیرکانی ایران در اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو که در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان برگزار می‌شود به نام کشورمان در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید.
در پنجمین روز از برگزاری چهل و سومین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو پرونده محوطه طبیعی جنگل‌های هیرکانی کشورمان با حضور هیات ایرانی و ۲۵۰۰ نفر از نمایندگان ۱۸۰ کشور و چند سازمان بین المللی پس از بررسی‌های لازم برای ثبت در فهرست آثار جهانی یونسکو به تصویب رسید.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

با ثبت این محوطه طبیعی کشورمان، این جنگل‌ها پس از کویر لوت به عنوان دومین محوطه طبیعی کشورمان در فهرست میراث جهانی کشورمان به ثبت رسید و مجموع محوطه‌های طبیعی و تاریخی فرهنگی ثبت شده جمهوری اسلامی ایران در فهرست آثار جهانی یونسکو به ۲۴ محوطه رسید.
جنگل‌های هیرکانی با دو میلیون هکتار مساحت، متراکم‌ترین ناحیه جنگلی ایران است که در استان‌های سمنان ، گلستان، مازندران، گیلان و خراسان شمالی واقع شده اند و زیست بوم ۲۹۶ گونه پرنده، ۹۸ گونه پستاندار و محل رویش ۱۵۰ گیاه بومی درختی و پونه‌ای است.
«احمد جلالی» سفیر و نماینده دائمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان یونسکو با اشاره به اهمیت ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی گفت: وقتی اثری در فهرست میراث جهانی به ثبت می‌رسد یعنی ارزش فراتر از مرز‌های ملی دارد و متعلق به همه بشریت است.
وی با یادآوری روند سخت و پیچیده ثبت یک محوطه طبیعی مثل جنگل‌های هیرکانی در فهرست جهانی یونسکو افزود: با این تصویب ثبت جنگل‌های هیرکانی در اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو، در واقع یک اثر دیگر ایران از قعر حدود ۵۰ میلیون سال بیرون آمده و به خاطر منحصر به فرد بودنش مورد اذعان بشریت قرار گرفت.
«محمد حسن طالبیان» معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورمان هم با اعلام اینکه پرونده جنگل‌های هیرکانی بعد از بیابان لوت دومین محوطه طبیعی ایران است که در ردیف آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، گفت: این خود نشانگر تنوع زیستی کشورمان از بیابان تا جنگل است.
وی افزود: جنگل‌های هیرکانی به مساحت دو میلیون هکتار در استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، سمنان و خراسان شمالی قرار گرفته است و برای کشورمان ثبت این محوطه از ارزش بالایی برخوردار است و از نظر گردشگری و معرفی قابلیت‌های طبیعی  در سطح جهان همچنین از نظر حفاظتی، تحقیقاتی و پژوهشی برای نسل آینده بسیار مهم است.
«پروفسور هانس دیتر کنپ» مشاور علمی پرونده جنگل‌های هیرکانی هم در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما با تبریک ثبت این محوطه طبیعی به مردم ایران، گفت: این جنگل‌های طبیعی بسیار باستانی بوده و از میلیون‌ها سال پیش باقی مانده اند و نمونه‌های آن‌ها در دنیا از بین رفته اند و تنها لکه‌های محدودی از این جنگل‌ها در دنیا باقی مانده اند که یکی از این جنگل‌ها همین جنگل‌های خزری هستند.
وی ارزش جنگل‌های هیرکانی را برای کل جهان بسیار مهم دانست و افزود: این جنگل‌ها با وجود تغییرات زیست محیطی در طی میلیون‌ها سال، خود را حفظ کرده اند و اکنون برای شناساندن به جهانیان به ثبت رسیده اند.
چهل و سومین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو از دهم تیر با حضور ۲۵۰۰ نفر از نمایندگان ۱۸۰ کشور و چند سازمان و نهاد بین المللی در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان در حال برگزاری است و قرار است تا نوزدهم تیر ادامه یابد.
در این اجلاس جهانی ۳۶ محوطه طبیعی و فرهنگی از کشور‌های مختلف برای ثبت در فهرست آثار جهانی یونسکو مورد بررسی قرار می‌گیرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مرگ راننده نیسان در زنجان به‌ علت نبود مثلث خطر
مردم و مجلس ۷ آذر ۱۴۰۴
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
گسترش ویروس آنفلوانزا
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)