پخش زنده
امروز: -
مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای کشور گفت: 33 تالاب کشور در قالب برنامه جامع زیست بومی در کشور احیا خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از اردبیل علی ارواحی، مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای کشور در کارگاه تدوین طرح جامع زیست بوم تالاب حفاظت شده نئور که در فرمانداری اردبیل برگزار شد گفت: یکی از اصول مهم مدیریت زیست بوم این است که حفاظت از تالاب به عنوان یک حرکت زیست محیطی و خواست و اراده اجتماعی دارای ارزش و جایگاه خاص است و ما خوشحالیم که با تدوین برنامههای عملیاتی به این مطالبه مردم پاسخ میدهیم.
وی از شناسایی 141 تالاب در کشور خبر داد و بیان کرد: از بین این تعداد تالاب 33 تالاب در دستور کار تدوین برنامه جامع احیا قرار گرفته که خوشحال هستیم تالاب نئور از جمله این برنامهریزیهاست تا در استان اردبیل نیز بر محور ویژگیهای اکولوژیکی و شرایط جغرافیایی با یک برنامه جامع و کامل طراحی شده این تالاب احیا خواهد شد.
ارواحی تصریح کرد: اصل مشارکت در این مدیریت زیست بوم بسیار مهم به نظر میرسد، چرا که یک دستگاه به طور خاص و به تنهایی نمیتواند این برنامه را اجرایی و عملیاتی کند، بلکه از همه دستگاهها انتظار میرود تا در کنار ذینفعان محلی در اجرایی شدن این برنامه مدیریت با احساس تعلق بیشتر ورود پیدا کنند.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای کشور گفت: بهرهبرداران محلی با مشاهده طرحهای عملیاتی و اجرایی به همراهی و همکاری بیشتر امیدوار خواهند بود و پس از برگزاری کارگاههای مختلف اولین پیش نویس برنامه جامع مدیریت تالاب نئور تدوین شده که قطعا نقطه آغاز مشارکت همه دستگاهها در احیای این تالاب زیبا خواهد بود.
ارواحی اضافه کرد: در قالب این مدیریت زیست بومی تلاش شده تا منافع به صورت بخشی و فردی دیده نشود، بلکه منافع جمعی و گروهی آن هم با محوریت بخش خصوصی و جوامع محلی مدنظر باشد تا تسهیم منافع محقق شود.
وی به رویکرد بینالمللی به ویژه جذب گردشگران داخلی و خارجی در مجموعههای بینظیر تالاب ها اشاره کرد و گفت: ما باید از خود جوامع محلی بخواهیم تا تالاب را حفظ کنند تا در ازای خدمات اکوسیستمی و تهدیدهای احتمالی بتواند امر صیانت را از این منابع انجام داده و منافع عموم را در نظر بگیرند.
ارواحی بزرگترین مزیت تالاب نئور را شرایط ویژه آن در جذب گردشگران دانست و اظهار کرد: سال گذشته اولین ابلاغ اعتباری در تدوین برنامه مدیریت آغاز شده و امیدواریم با پیگیری دوستان و جمعبندی خروجی کارگاهها و برنامهریزیها بتوان در این زمینه موفق عمل کرد.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای کشور در پایان از آموزش و آگاهسازی بهرهبرداران همچنین همراهی جوامع محلی در صیانت از این دریاچه و پایش آنلاین نئور به عنوان یک ضرورت در احیای آن خبر داد و گفت: البته محیط زیست استان اردبیل گامهای عملی و اجرایی را در تقویت صیانت و حفاظت از این منطقه شروع کرده و انتظار میرود با همراهی همه دستگاهها و دلسوزان منطقه شاهد احیای کامل این دریاچه باشیم.