• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۵۷۶۶۹
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۱
کرمانشاه » اجتماعی
گزارش مکتوب؛

قدمگاه

بازگشایی مرز خسروی سال ها به عنوان مطالبه مردم استان کرمانشاه مطرح بود وامسال بلاخره بعد از مدتها انتظار این خواسته محقق شد.

قدمگاهبه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزکرمانشاه؛پس از واقعه جانسوز عاشورای حسینی زینب سلام الله علی‌ها در سوگ سید و سالار شهیدان است قامتش خم شده، اما کلام رسایش علم آزادگی برادرش را در تاریخ برافرشت...
حالا از آن روز‌های تلخ و غم واندوه  بیش از هزار سال می‌گذرد وپیاده روی اربعین تجلی حضور شیفتگان آن حضرت است که از عمق جانشان راهی این سفر معنوی می‌شوند تا ارادت خود را به سرور و سالار شهیدان عرض کنند و زیر پرچم اش گرد هم آیند به رسم ادب خدمت ان حضرت سلام کنند وبگویند: سلام بر تو‌ای ابا عبداللّه وسلام بر تو‌ای فرزند رسول خدا...
امسال  این توفیق نصیب کرمانشاه شد تا پس از سال‌ها باردیگر میزبان قدم‌های پاک زائران سید الشهدا باشد تا دلدادگان  آستان مقدسش هر چه دارند در طبق اخلاص بگذارند و به شایستگی از میهمنان اربعین پذیرایی کنند. همه بسیج شدند و موکب‌ها را برپا کردند تا این مسیر دلدادگی را برای شیفتگان حسین علیه السلام آماده کنند حال و هوای موکب‌ها هم کم از دلداگی زائران خانه اش نداشت باید فقط باشی تا ببینی که چگونه عشق و ارادت به آن حضرت در رگ‌ها جاری می‌شود و شور و شوق وصف ناپذیری سراسر وجودشان را می‌گیرد.
تنها اگر عاشق باشی می‌توانی چندین شب بیدار بمانی و خم به ابرو نیاوری با لبخند از زائران کوی ابا عبدالله حسین علیه السلام پذیرایی کنی بفرمایید / چایی نمی‌خواهید؟ / شربت و غذا هم هست بفرمایید در موکب ما خستگیتان در می‌رود.
پیر مردی ۷۳ ساله را دیدم که قامت خمیده‌ای داشت، اما شوقی در چشمانش موج می‌زد جلوتر رفتم پرسیدم پدر جان شما هم می‌خواهید به پیاده روی بروید برایتان سخت نیست؟ با لبخند گفت: بعد از این همه عمر که از خدواند گرفتم تنها ارزویم این بود که با همسرم یکبار به کربلا بیایم اکنون بعد از ۷۳ سال افتخار نصیبم شد تا به پابوس امام حسین بروم ودیگر پیری و ناتوانی و خستگی برایم معنا ندارد نوری که در قلبم روشن شده مرا به بارگاه ملکوتی امام حسین علیه السلام می‌کشاند. همسرش نیز روی ویلچر نشسته بود و کوله‌ای سبک با مختصر وسیله‌ای روی پایش گذاشته بود چشمانش برق می‌زد انگار حاجت چندین ساله دلش را گرفته بود و اصلا احساس خستگی نمی‌کرد / مسیر عاشقی که هر دو به اتفاق هم طی می‌کنند یکی از شیرین‌ترین اتفاق‌های زندگیشان بود.
کرمانشاه قرن هاست که میزبان زوار حرم ابا عبدالله الحسین علیهم السلام است آن زمان که کشور ایران تنها یک گذرگاه برای سفر به کربلا داشت  این سرزمین و دیار نامش در تاریخ قدمگاه  زائران عتبات عالیات بود زمانی که تنها مرز ایران برای سفر به کربلای معلی خسروی در استان کرمانشاه قرار داشت و از آن زمان به دروزاه کربلا شهرت یافت.

ایجاد اولین گذرگاه عمومی  در قرن چهارم برای تردد زوار در کرمانشاه

کشاورز کارشناس تاریخ می‌گوید: در عصرصفویان در قرن چهارم هجری  در دوره خلافت ال بویه راهی را برای دسترسی همه شیعیان در سرزمین اسلامی باز کردند که که همان خانقین قدیمی و خسروی کنونی است.
کشاورز بیان کرد: در سلسه‌های پیشین نیز کاروان‌های زیارتی از کرمانشاه عبور می‌کرد تا بتواند راهی سفر عتبات عالیات شود و به همین دلیل نیز کاروانسرا‌هایی در مسیر تردد زوار احداث شده بود.
وی عنوان کرد: آثار سیاحان خارجی ایران امروز این مهم ذکر شده که این معبر عام راهی برای عبور کاروان‌های زیارتی و تجاری بوده است.
مرز خسروی به عنوان اولین مرز ایران با کشور عراق از عصر‌های دور شناخته می‌شد و محل تردد تجار و زوار بوده است
بعد از سال‌ها این نخستین بار بود که مرز خسروی جز مرز‌های چهارگانه کشور برای پیاده روی عظیم اربعین حسینی قرار گرفت که به گفته مسئولان استان استقبال خوب زوار دور از انتظار بود.
جعفر همتی  رییس ستاد اربعین  استان کرمانشاه نیز در خصوص تردد زوار گفت: امسال بیش از ۱۶۰ هزار زائر از مرز خسروی عازم کشورعراق شدند و بیش از ۱۳۰ هزار نفر نیز از این مرز به کشور بازگشتند. وی گفت: در این مدت خدمت رسا
نی به زوار بیش از ۵۰ هزار زائر اسکان داده شدند و ۵۰۰ هزار زائر نیز با وعده‌های غذایی در موکب‌ها پذیرایی شدند. همتی با اشاره به بی ایجاد زیر ساخت‌های  همچون پارکینگ ها/ پایانه خسروی / جاده‌های مواصلاتی /گیت‌های ورود و خروج گفت:برای سال آینده نیز امکانات بیشتری باید در نظر گرفته شود.
وی افزود: سال آینده حداقل شاهد تردد ۵۰۰ هزار زائر خواهیم بود و باید خروجی گیت‌ها جاده‌ها آشپزخانه‌های تهیه غذا پارکینگ‌ها افزایش یابد.

جابه جایی زوار با قطار تردد ۳۰۰ هزار خودرو را کاهش داد.
اما امسال تردد از مرز خسروی تفاوتی با سال‌های گذشته داشت آن هم اضافه شدن خط راه اهن برای  تردد زوار بود که کمک بسیاری به کاهش حجم ترافیک محور‌های مواصلاتی استان کرمانشاه کرد در واقع  ناوگان حمل و نقل ریلی حمل و نقل هوایی و حمل و نقل زمینی سبب افزایش کیفیت تردد زوار به سمت مرز خسروی شد.
به طوریکه  استفاده زوار از قطار، تردد ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو سواری را  در جاده‌ها  کاهش داد که علاوه بر کاهش بار ترافیکی  کاهش بروز تصادفات و ایمنی بیشتر مسافران را به دنبال داشت.
کرمی مدیر کل حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه با اشاره به تردد در محور‌های مواصلاتی استان کرمانشاه از مورخ ۱۷ مهرماه ۹۸ تا ۳۰ مهرماه ۹۸ گفت: ۱۰ میلیون و ششصد و ۹۵ هزار و ۸۱۱ وسایل نقلیه تردد کردند.
وی با اشاره به تردد زوار در این مدت از محور‌های مواصلاتی و افزایش حجم ترافیک راه‌ها گفت: بیشترین تردد در محور کرمانشاه - بیستون با  پانصدو ۲۸ هزار و یکصدو ۷۲ دستگاه خودرو به ثبت رسیده است.
به گفته مدیر کل حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه کمترین تردد  نیز در محور گیلانغرب - سرپل ذهاب با ثبت  پانزده هزار و ۲۹۷ دستگاه وسیله نقلیه بوده است و تردد در محور قصرشیرین - خسروی  به بیست و۶ هزار و نهصد و ۵۹ دستگاه وسیله نقلیه  رسید.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی و سرپرست سازمان اتوبوسرانی کرمانشاه نیز در خصوص آمار جا به جایی مسافران با ناوگان اتوبوسرانی گفت: اتوبوسرانی کرمانشاه در طول ماموریت ۲۵ روزه در مرز خسروی بیش از ۴۵۰ هزار نفر سفر خدمات رسانی انجام داده اند.

افزایش ۶۸ درصدی ثبت نام زائران کرمانشاهی

به گفته مدیر حج و زیارات استان کرمانشاه امسال ثبت نام زائران اربعین دراستان کرمانشاه ۶۸ درصد افزایش یافت و ۵۷ هزار و ۵۰۰  کرمانشاهی در سامانه سماح ثبت نام کردند.
دارابی بیان کرد: با حذف ویزا هزینه تردد زوار به یک دهم کاهش یافت و زائران تنها با ۲۵ هزار تومان و دریافت برگه سامانه سماح می‌توانستند راهی سفر عتبات عالیات شوند که فرصت کم نظیری برای بهره مندی از این سفر پر خیر و برکت بود.
وی افزود: سال گذشته ۳۷ هزار و ۵۰۰ نفر از استان کرمانشاه در سامانه سماح ثبت نام کردند و برای دریافت ویزا نیز هزینه ۲۵۰ هزار تومان بود که کاهش قیمت نیز تاثیر مهمی در افزایش ثبت نام دارد.
دارابی بیان کرد: تا ۳۰ صفر طبق تفاهم نامه  امضا شده با کشور عراق نیازی به دریافت ویزا نیست، ولی بعد از پایان این مدت باید برای خروج از مرز‌ها ویزا دریافت کنند.
مرادی  رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز با اشاره به  خدمات رسانی  مجموعه بهداشت و درمان  گفت: بیان کرد:  در ایام اربعین ۲۱ هزار ماموریت اورژانسی و امدادی، خدمت به بیش از ۳۰ هزار نفر مراجعه کننده به مراکز بهداشتی، خدمت به بیش از ۸ هزار بیمار در بخش‌های بیمارستانی، آموزش و مراقبت مرزی حدود ۱۹۵ هزار زائر و تعداد ۸۵۰۰ مورد بازدید بخش سلامت انجام گرفته است.
حال با انجام همه این اقدامات باید گفت: این تنها آغاز راه است و باید کرمانشاه در سال آینده به سمتی پیش برود تا با بهره گیری از  امکانات بیشتر و بهتر زمینه مناسب تری را برای این پیاده روی عظیم و باشکوه فراهم آورد.

*گزارشگر :زهره زندیه

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف و توقیف پنج هزار جفت کفش احتکار شده در اصفهان
رونمایی از کتاب «بحران در اقتصاد رژیم صهیونیستی»
درخشش کرمان در مسابقات قهرمانی فوتبال ۵ نفره جوانان کشور
لزوم تبیین حقیقت انقلاب برای دانشجویان، با گفت‌وگوی صمیمانه و روشنگری
افزایش ساعت کار پایانه مرزی لطف آباد خراسان رضوی
ورود دو سامانه بارشی به مازندران طی یک هفته آینده
از اجرایی شدن طرح کارت امید مادران تا شناسایی ۱۲ هزار زوج نابارور در استان
تعطیلی دو مرکز غیرمجاز دندان‌پزشکی و خدمات زیبایی در آبادان
پیگیری اصلاح نقاط حادثه‌خیز و ایمن‌سازی جاده‌های کرمان
گرامیداشت هفته امور تربیتی در گرگان
محرومیت ۴ بازیکن شاغل در لیگ حرفه‌ای بسکتبال
رمضان؛ ماه رحمت و مغفرت و ماه انفاق و مهربانی
مشارکت ۱۸ درصدی خیرین در مدرسه‌سازی
تشدید نظارت بر بازار زنجان در آستانه نوروز و ماه مبارک رمضان
تکریم خانواده شهید بهروز خاکسار در سلماس
همت خیران در ساخت بزرگترین کتابخانه روستایی کشور
هشدار طوفان و کاهش کیفیت هوا در کرمان
تجلیل از دانش‌آموز فعال محیط‌زیست در تکاب
تاج: توسعه فوتبال بانوان یک ضرورت است
رای کمیته انضباطی والیبال درباره شکایت شهداب یزد از قلیچ نیازی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
بیانیه بسیج دانشجویی خواجه نصیر درباره اتفاقات اخیر دانشگاه‌ها
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
کمپین «همه ما ایران هستیم» در برزیل
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
اعلام قیمت تضمینی پیله ابریشم
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)