• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۰۲۲۶۷
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۸
اقتصادی » آب و انرژی
با ۸۸ میلی متر بارش

افزایش ۳۰ درصدی بارش‌های کشور در پاییز

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب، از افزایش ۳۰ درصدی بارش‌های کشور در پاییز سال جاری خبر داد.

افزایش ۳۰ درصدی بارش‌های کشور در پاییزبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمد حاج‌رسولی‌ها در نشست خبری که امروز در وزارت نیرو برگزار شد با اشاره به اینکه بارندگی‌های سال آبی گذشته، حدود ۳۴۲ میلی‌متر بوده است گفت: این رقم در مقایسه با سال آبی ۹۶-۹۷، دو برابر رشد داشته است و نسبت به میانگین درازمدت هم با ۳۸ درصد افزایش به پایان رسید.
وی با بیان اینکه در سال آبی ۹۸-۹۹ که سه‌ماهه پاییز آن را پشت‌سر گذاشتیم، نزولات جوی مطلوب بوده است، افزود: در سه ماه گذشته می‌بایست ۲۵ درصد نزولات یک سال آبی (حدود ۶۲ میلی‌متر) را دریافت می‌کردیم که این رقم به دلیل بارندگی‌های اخیر کشور با ۳۰ درصد افزایش به حدود ۸۸ میلی‌متر رسیده، که این رقم نسبت به دوره مشابه درازمدت سال آبی گذشته، حدود ۴۳ درصد افزایش داشته است.
حاج رسولی‌ها درخصوص وضعیت منابع آبی سد‌های کشور نیز گفت: ورودی منابع آبی به سد‌های کشور تا امروز حدود ۷ میلیارد مترمکعب است که نسبت به سال گذشته با ۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب، با کاهش ۲۱ درصدی مواجه بوده است، که دلیل آن بارش بخش عمده بارندگی سال جاری در جلگه‌ها و دشت‌ها بخصوص در جنوب کشور و نتیجه آن ایجاد شرایط مناسب آبی در این مناطق بوده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به اینکه، پراکندگی بارندگی‌ها در کشور یکسان نبوده است، افزود: برخلاف افزایش ۴۳ درصدی متوسط بارندگی کشور نسبت به درازمدت، در چندین استان با کاهش متوسط بارندگی مواجه بودیم.
وی گفت: استان‌های اردبیل ۵۱ درصد، آذربایجان شرقی ۴۲ درصد، خراسان شمالی ۲۶ درصد، آذربایجان غربی ۲۳ درصد، کردستان ۱۹ درصد، گلستان ۱۸ درصد، چهارمحال و بختیاری ۹ درصد و اصفهان ۳ درصد با کاهش متوسط بارندگی کشور مواجه بوده‌اند.
حاج رسولی‌ها درخصوص استان‌هایی که بیشترین متوسط بارندگی کشور را داشته‌اند، ادامه داد: در استان‌های هرمزگان با ۳۶۶ درصد، سیستان و بلوچستان ۲۳۹ درصد، کرمان ۱۳۷، بوشهر ۱۳۶ درصد، فارس ۱۰۵ درصد، سمنان ۸۵ درصد، تهران ۶۹ درصد، قم ۶۳ درصد و خراسان جنوبی ۴۷ درصد افزایش متوسط بارندگی کشور مواجه بودیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به افزایش اعتبارات اجرای طرح تعادل بخشی سفره‌های آب زیرزمینی گفت: چالش ما در این بخش، نحوه اختصاص منابع مالی است که بصورت اوراق مشارکت و تهاتر انجام خواهد شد درحالیکه طرح‌های تعیین شده در این بخش، حاکمیتی است و نمی‌توان از اوراق مشارکت در این بخش استفاده کرد.
حاج رسولی‌ها همچنین در خصوص انسداد چاه‌های غیرمجاز افزود: در دولت فعلی، بیش از ۶۳ هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است که البته این رقم کافی نیست.
وی با بیان اینکه در نصب کنتور‌های هوشمند بر چاه‌های کشاورزی نیز رشد بالایی وجود نداشته است اضافه کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم، ۵۵ هزار حلقه چاه مجهز به کنتور هوشمند شده که البته امیدواریم با راه کاری که در تبصره ۱۹ دیده شده است، بتوانیم از ظرفیت بانک‌ها برای مشارکت با کشاورزان استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به اعلام ضریب تعدیل برداشت آب از چاه‌ها در همه دشت‌های کشور گفت: مهم‌ترین موضوع، رعایت الگوی مصرف، کاهش سطح زیر کشت و انتقال کشاورزی به محیط گلخانه‌ای است.
وی با اشاره به دیده نشدن طرح جامع مدیریت رودخانه‌های کشور که در سال ۹۴ در وزارت نیرو تدوین شده است افزود: سیلاب سال گذشته توجه به این طرح را سبب شد و در حال حاضر همه مسئولان درصدد تدوین قانون مناسبی برای این طرح هستند.
حاج رسولی‌ها با تاکید بر به پایان رسیدن طرح انتقال آب دریا به بخشی از صنایع گلگهر و معادن کرمان تا پایان سال جاری، ادامه داد: با توجه به اینکه انتقال هر مترمکعب آب از دریای عمان معادل ۴ یورو هزینه دارد برای انجام گسترده این طرح باید متقاضیان بر توجیه اقتصادی این طرح نیز برنامه ریزی مناسب داشته باشند ضمن اینکه مسائل مربوط به انتقال آب از دریای خزر نیز درحال بررسی است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به اختصاص قابل توجه آب به کشت پاییزه در سال آبی جاری گفت: در ۳ ماهه نخست سال آبی جاری (۹۸- ۹۹) بیش از ۹ میلیارد و ۴۵۰ میلیون متر مکعب آب، به کشت پاییزه در سراسر کشور اختصاص یافته است که این رقم نسبت به سال گذشته، ۸۳ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه برای سد‌ها و رودخانه‌های دائمی کشور، طرح گردشگری اجرا خواهد شد افزود: در این طرح شرط مهم و دارای اولویت، اهلیت داشتن کسانی است که متقاضی حضور در این عرصه هستند، زیرا درصورت شکست این طرح، امکان احیای دوباره آن وجود ندارد.
حاج رسولی‌ها با اشاره به کاهش ۳۷ درصدی بارندگی در حوضه دریاچه ارومیه نسبت به دراز مدت گفت: سال گذشته در ۳ ماهه نخست سال آبی ۹۷-۹۸، تراز دریاچه ارومیه ۱۰ تا ۱۵ میلی متر رشد داشت درحالی که به دلیل کاهش بارندگی‌های امسال با کاهش تراز مواجه هستیم اگرچه در مجموع، نسبت به سال گذشته آبی، تراز دریاچه ۷۱ سانتی متر بیشتر است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران درخصوص طرح‌های سد سازی کشور افزود: برخی از این طرح‌ها که کنترل سیلاب از اهداف احداثشان است باتوجه به حساسیت‌های مالی و محلی، در اولویت ساخت قرار گرفته است که سد نرم آب در استان گلستان یکی از این طرح هاست که با دریافت ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی هیئت دولت، در سال ۹۹ تکمیل و آبگیری خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به سه برابر شدن تولید برق در نیروگاه‌های برق آبی در سال ۹۸ گفت: تولید ۱۴ هزارمگاوات ساعت برق از نیروگاه‌های برق آبی، در برنامه استفاده از این نوع نیروگاه‌ها تعیین شده که پیش بینی می‌شود در سال‌های آینده نیز استمرار یابد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم غبار روبی و عطرافشانی قبور شهدا
کرمان میزبان جشنواره بین‌المللی ستاره‌های صحنه
امام جمعه کرمانشاه:
برتری دانشگاه آزاد و پالایش نفت آبادان در هفته دوم لیگ برتر واترپلو
مهار آتش‌سوزی باغ‌های چای مخروبه در کومله
بهسازی مدرسه شهید نارویی روستای سرتپه رامیان با کمک گروه جهادی
بهسازی و ترمیم راههای روستایی فیروزکوه
تأکید بر اجرای مصوبات کاهش آلودگی و بی‌اعتمادی به آمریکا
توزیع هزار بسته لوازم التحریر در بین دانش‌آموزان نیازمند خراسان شمالی
سی و ششمین جشنواره تئاتر کردستان
نقش تربیتی معلم امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد 
ذوب آهن و خیبرخرم آباد
فصل جدید همکاری‌های ایران و سازمان جهانی دریانوردی
تکذیب شایعه تعطیلی مدارس و دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان در روز شنبه ۸ آذرماه
ترافیک سنگین شبانه و یک طرفه شدن دو محور ارتباطی مازندران 
تیم ملی وزنه برداری، قهرمان مسابقات بین المللی جام فجر
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
گردهمایی ارکان فعال مساجد شاهرود
اجرای طرح تشدید نظارت بر واحدهای صنفی در اسلامشهر
اعلام برنامه های سومین روز جشنواره جهانی فیلم فجر شیراز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)
وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شود  (۱ نظر)