• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
خبر فوری
  • مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟
  • تمهیدات گسترده مدیریت شهری برای مراسم وداع و تشییع رهبر شهید ؛ ۴ پهنه پارک خودرو تعیین شد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۵۵۶۴۷
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۵
اجتماعی » حقوقی و قضایی
پنجمین دادگاه امان کی

انتقال ده هزار میلیارد ملک برای پولشویی

پنجمین جلسه دادگاه متهم داریوش امان کی و سایر متهمان به ریاست قاضی مسعودی مقام به صورت علنی برگزار شد.

ده هزار میلیارد ملک برای پولشویی به نام این و آنبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، قاضی مسعودی مقام با قرائت ماده ۱۹۳، ۱۹۴ و ۱۹۵ قانون آیین دادرسی کیفری رسمیت جلسه را اعلام کرد و گفت: امروز ادامه دفاعیات متهم ذکاوت خو را می‌شنویم و متهم کفیلی نیز اسناد نیروگاه و صورت‌های مالی اشان را در این جلسه ارائه دهند.
متهم ذکاوت خو به دستور قاضی در جایگاه قرار گرفت و در دفاعیات خود مطالبی پیرامون چگونگی اخذ اعتبارات مطرح کرد که نماینده دادستان در این رابطه گفت: این صحبت‌ها را باید در زمان اخذ تسهیلات با کارشناس اعتباری پرونده مطرح می‌کردید، در دادگاه باید پاسخگو باشید.
قهرمانی ادامه داد: کارشناس شما را پرریسک اعلام کرده و تایید صلاحیت نکرده است بنابراین آیا مدیران بانک سرمایه عقل معاش خود را از دست داده بودند که به شما تسهیلات دادند شما چه ارتباطی با بخشایش داشتید چرا ملک را قبل از هر اقدام به نام خانم کلاهدوزان می‌کردید و او را وارد ماجرا کردید.
نماینده دادستان افزود: درست است که ما بانکی نیستیم، اما از پشت کوه هم نیامده ایم یک شبه برای شما مصوبه ۸۰ میلیاردی تصویب شد با وجود این که کارشناس با این موضوع مخالفت کرده و شما را تایید نکرده بود.
قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم ذکاوت خو گفت: اگر مراحل قانونی را طی کردید باید مدارک آن را ارائه دهید مستند مراحل اخذ وام را ارائه دهید.
نماینده دادستان گفت: ایشان (متهم ذکاوت خو) هیچ کاره است و در این پرونده دستمزد گرفته است.
قاضی مسعودی مقام پرسید شما خودتان درخواست را به آقای بخشایش دادید.
متهم ذکاوت خو پاسخ داد: خیر ثقفی، مدیر مالی شرکت داده است.
قاضی مسعودی مقام گفت: این درخواست و نامه سیستمی نبوده است، همه اقدامات بخشایش بعد از ساعات اداری و در ویلا‌ها صورت گرفته است.
نماینده بانک سرمایه گفت: آقای ذکاوت خو ۷۰ میلیارد از بانک گرفته است، اما اسکلت ساختمان را کامل نکرده است.
قاضی مسعودی مقام گفت: خانم کلاه دوزان در رابطه با پولشویی و این پرونده باید بازداشت و تعیین تکلیف شود و اکنون در حال تعقیب است.
نماینده دادستان گفت: ردیابی‌ها نشان می‌دهد پول به حساب یک وکیل رفته است در این رابطه توضیح دهید، ملک ابتدا به نام الهه زرخش بود که به وی گفتیم به اتهام پول شویی به بازپرسی بیاید، اما گفت سرطان دارد و نیامد لذا نیابت می‌دهیم و اقدامات قضایی را انجام می‌دهیم از طرفی کیوان زرخش نیز به دادگاه نیامد چند بار املاک به نام خانم کلاهدوزان شده است.
قاضی مسعودی مقام گفت: در این پرونده یا ملک به نام عمه فرد است و یا به نام خانم کلاهدوزان است که نه پولی رد و بدل شده و نه معامله‌ای وجود دارد، منشاء این اقدامات از سال ۸۳ به بعد است و این کار‌ها برای پول شویی است و در این رابطه ده هزار میلیارد ملک به نام این و آن است، آقای فتحی فاقد دارایی است و ما همه این‌ها را استعلام کرده ایم.
نماینده دادستان گفت: صداقتی در سخنان آقای ذکاوت خو نبود تقاضای اشد مجازات قانونی را دارم.
در ادامه وکیل مدافع متهم ذکاوت خو برای بیان دفاعیات در جایگاه قرار گرفت و گفت: در جرم معاونت باید مجرم اصلی وجود داشته باشد در حالی که در اتهام داریوش امان کی و فتحی مشارکت عنوان شده است و به موکلین بنده عنوان معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور انتصاب داده شده است از طرفی در هیچ کجا شکایت شاکی دلیل اثبات جرم نیست و این موضوع برخلاف اصول و موازین قضایی و فقهی است.
وی ادامه داد: موکلین پرونده (برادران ذکاوت خو) مدعی هستند که نظریه کارشناسی کارشناسی به آن‌ها ابلاغ نشده است و کارشناسان با آن‌ها هیچ مذاکره‌ای نداشته اند.
وکیل مدافع متهم ذکاوت خو تصریح کرد: شرکت اساسنامه داشته و واجد اهلیت بوده است و برای ساخت و ساز از شهرداری مجوز گرفته است بنابراین آن‌ها قصد اخلال نداشتند، در اظهارات مطلعان در پرونده علیه موکلین بنده مطلب خاصی عنوان نشده است.
پس از پایان دفاعیات وکیل مدافع متهم ذکاوت خوی، نماینده دادستان گفت: وکیل بیان کردند شرکت‌ها اهلیت داشته اند، اما آیا شرکتی که مدیرانش هیچ دارایی و توانایی ندارند می‌توانند تا این اندازه تسهیلات بگیرند شرکتی سراغ بانک آمده و تقاضای ۱۰۰ میلیارد تسهیلات می‌کند در حالی که با حسابرسی و کارشناسی مشخص می‌شود شرکت اصلاً اهلیت نداشته است.
وی ادامه داد: وکیل بیان کرد شکایت شاکی دلیل اثبات جرم نیست این در حالی است که اگر شکایتی بررسی شد و مقبول عندالقاضی طبق قرائن شد جز ادله محسوب می‌شود.
قهرمانی گفت: در مورد موضوع کارشناسی باید بگویم آنقدر ادله در پرونده وجود دارد که برای پرونده کافی است، ایرادات کارشناسی نیز شکلی است و به ماهیت پرونده ارتباطی پیدا نمی‌کند از طرفی ملاک ما در تشریح کیفرخواست اساساً نظریه حسابرسی کارشناسی نبوده است.
نماینده دادستان گفت: ۲۵ میلیارد تومان اولیه برای اجرای مصوبه بوده است، اما آن چه تصویب می‌شود ۸۰ میلیارد است بنابراین ملاک ما مصوبه است که در آن زمان سرمایه ثبت شرکت انطباقی با این میزان مصوبه نداشته است آقایان در آگهی که داده اند گفته اند سرمایه شرکت را به ۸ میلیارد افزایش داده اند، اما سوال این جاست شرکت تازه تاسیس شده چگونه ۸ میلیارد افزایش سرمایه داشته است.
نماینده دادستان ادامه داد: وکیل می‌گوید آقایان قصد اخلال نداشتند در حالی که متهمان پول‌های بانک را در موضوع مشارکت ریختند و بعد کاغذپاره به بانک دادند و با نمایش، تئاتر و کارگردانی ملک را از بانک خارج کردند ۸ میلیارد تومان در حساب شرکت باید مسدود می‌ماند، اما آقایان به بانک نامه می‌زدند که ۸ میلیارد را به ما بدهید، اما سود را بالا ببرید و حالا در این جا از ربا سخن می‌گویند.
وکیل مدافع متهم ذکاوت خو گفت: ایرادات شکلی در کارشناسی اهمیت زیادی دارد و باید مورد توجه قرار گیرد.
قاضی مسعودی خطاب به متهم کفیلی گفت: مدارکی که گفتیم در مورد نیروگاه ترکیه بیاورید در مستنداتی که به ما ارائه دادید وجود ندارد
قاضی مسعودی مقام ختم جلسه امروز را اعلام کرد و گفت: جلسه بعدی متعاقباً اعلام می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف بیش از ۱۱۷ کیلوگرم تریاک در کهنوج؛ قاچاقچی مسلح دستگیر شد
راه اندازی دو کارگاه تولیدی در زندان گچساران
۱۲۲ شب همبستگی در پردیس؛ آمادگی شهروندان برای وداع با قائد امت
بازطراحی آموزش و پژوهش دردانشگاه صنعتی امیرکبیر
درمان مؤثر چروک دور چشم در گرو تشخیص دقیق است
رعایت اصول بهداشتی و مصرف آب سالم، برای پیشگیری از بیماری‌های گوارشی
خدمات پستی، تسهیل‌گر دادرسی و ضامن امنیت ابلاغ‌های قضایی در کرمان
برگزاری هفت برنامه فاخر در لرستان در عزای رهبر شهید امت
چهارمین ایثارگر اهدای عضو اردبیل در سال ۱۴۰۵ به تهران اعزام شد
بیش از ۲ هزار صفحه شعر برای آقای شهید
برپایی ۱۷۵ موکب بزرگ دانشگاهیان برای تشیع آقای شهید ایران
دشان: فرانسه با همین تمرکز و اراده می‌تواند تا آخر مسیر را برود
شهر در سوگ وداع
دستورالعمل بهداشتی مراسم تشییع رهبر شهید ابلاغ شد
دهم تیر؛ اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
ایران جان جدیدترین اثر هنرمند نگارگر اصفهانی
سفری در ادامه فتنه
اقدامات پیشگیرانه برای تضمین سلامت شهروندان در آیین وداع و تشییع تشریح شد
اعزام ۱۶ کاروان به مراسم تشییع امام شهید از مراغه
مجمع خادمان نماز در استان اصفهان تشکیل شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جزئیات مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب
محدودیت ترافیکی در اطراف مراسم تشییع رهبر شهید اعمال می شود
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است
جزئیات بزرگ‌ترین طرح ترافیکی تهران برای مراسم بدرقه رهبر شهید انقلاب
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟
پرداخت مطالبات گندم‌کاران شرط حفظ خودکفایی در تولید گندم
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم
تعیین محل اعتبارات جدید برای پرداخت پول گندم
شهروندان صبح چهارشنبه اطلاعیه نحوه فعالیت ادارات را از منابع رسمی دنبال کنند
حذف آلمان از جام جهانی ۲۰۲۶؛ پاراگوئه فاتح شگفتی‌ساز
نخستین اطلاعیه قرارگاه برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران
سردار ابن‌الرضا: نقض آتش‌بس با واکنش متناسب ایران مواجه می‌شود
اولین حضور تیم چادرملوی اردکان در آسیا/ پیام تبریک استاندار به مناسبت صعود تاریخی تیم چادرملوی اردکان
تمهیدات گسترده مدیریت شهری برای مراسم وداع و تشییع رهبر شهید ؛ ۴ پهنه پارک خودرو تعیین شد
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم  (۳ نظر)
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات  (۲ نظر)
نخستین اطلاعیه قرارگاه برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران  (۲ نظر)
به‌کارگیری نیرو‌های حق‌التدریس در طرح‌های حامی و تقویت مدارس  (۲ نظر)
تجهیزات پیشرفته‌ای به ارتش الحاق می‌شود  (۱ نظر)
پرداخت مستقیم یارانه غذا از ترم آینده به دانشجویان  (۱ نظر)
قوه قضائیه، جایگاهی کم‌نظیر برای اصلاح روند امور دارد  (۱ نظر)
بهره‌برداری از پل مهرگان بندرعباس تا یک ماه آینده  (۱ نظر)
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است  (۱ نظر)
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم  (۱ نظر)
ثبت‌نام مرحله سوم طرح مسکن استیجاری زوج‌های جوان در سه استان  (۱ نظر)
بانوی کرمانشاهی در مسابقه‌های قایقرانی قهرمانی آسیا خوش درخشید  (۱ نظر)
مهلت بررسی و تأیید اطلاعات معاملات زمستان ۱۴۰۴ تا ۱۴ تیر تمدید شد  (۱ نظر)
امنیت؛ از مولفه‌های مثبت در مسیر توسعه و سرمایه‌گذاری استان کرمان است  (۱ نظر)
ادارات البرز شنبه و یکشنبه تعطیل نیست  (۱ نظر)
خبر فوری
  • مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟
  • تمهیدات گسترده مدیریت شهری برای مراسم وداع و تشییع رهبر شهید ؛ ۴ پهنه پارک خودرو تعیین شد