• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۶۱۵۲۷
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۲
بین الملل » آمریکا
لوفیگارو ؛

خروج از سازمان جهانی بهداشت ؛ کاهش نفوذ بین المللی آمریکا

خروج آمریکا از یونسکو، شورای حقوق بشر و سازمان جهانی بهداشت، باعث کاهش جایگاه آمریکا در عرصه بین المللی خواهد شد.  

خروج از سازمان جهانی بهداشت ؛ کاهش نفوذ بین المللی آمریکابه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ پس از یونسکو در سال ۲۰۱۷ و شورای حقوق بشر در سال ۲۰۱۸ حالا سازمان جهانی بهداشت سومین نهاد سازمان ملل متحد است که رئیس جمهور آمریکا خروج کشورش از آن را اعلام کرده است. 

خالی کردن پشت سازمان جهانی بهداشت در مقابله با بحران کرونا 

به نوشته روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس، آمریکا به طور رسمی خروج خود را از سازمان جهانی بهداشت که از ۶ ژوئیه ۲۰۲۱ اجرایی خواهد شد اعلام کرد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ماه آوریل سازمان جهانی بهداشت را به پنهان کردن آگاهانه ابعاد همه گیری کووید ۱۹ و خدمت کردن به چین متهم کرد و این اتهام را نیز بار‌ها تکرار کرد.
خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت این سازمان را از کمک مالی عمده‌ای محروم می‌کند. آمریکا در سال ۲۰۱۹ بیش از ۴۰۰ میلیون دلار به این سازمان کمک کرد که ۱۵ درصد بودجه کلی این سازمان است.
طبق معمول این تصمیم ترامپ انتقادات بسیاری به دنبال داشت. این انتقادات در وهله اول در مورد زمان خروج از این سازمان بین المللی در شرایطی است که این همه گیری بی سابقه نیازمند هماهنگی‌های بین المللی است.
به علاوه ترامپ به دلیل از دست دادن نفوذ آمریکا در این سازمان در حالی که سازمان جهانی بهداشت برای دستیابی به واکسن تلاش می‌کند و درگیر آزمایش‌های بالینی در این زمینه است مورد انتقاد است.
 
خروج از سازمان جهانی بهداشت ؛ کاهش نفوذ بین المللی آمریکاضربه به نفوذ آمریکا در عرصه بین الملل 
جو بایدن نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در واکنش به این اقدام اعلام کرد در صورت پیروزی در انتخابات در این تصمیم بازنگری خواهد کرد. بایدن گفت زمانی که آمریکا در حوزه بهداشت جهانی سرمایه گذاری می‌کند آمریکایی‌ها بیشتر در امنیت هستند. از روز اول ریاست جمهوری من به سازمان جهانی بهداشت خواهم پیوست و بار دیگر نفوذمان را در عرصه جهانی احیا خواهم کرد.
 
موج اعترضها در آمریکا به اقدام یکسویه آمریکا
لامار الکساندر رئیس جمهوری خواهان کمیسیون امور بهداشتی سنا هم در مخالفت با این تصمیم گفت به طور قطع باید اشتباهات سازمان جهانی بهداشت در خصوص ویروس کرونا با دقت بررسی شود. اما این کار باید در پایان بحران انجام شود نه در بحبوحه آن.
پتی موری سناتور دموکرات و عضو همان کمیسیون می‌گوید این کناره گیری از سوی آمریکا از نقش بین المللی خود با شعار «اول آمریکا» مغایرت دارد. این اقدام آمریکا را به خطر می‌اندازد. دونالد ترامپ باید بدان این بحران مرز نمی‌شناسد و پنهان کردن آن یا سرزنش دیگران آن را از بین نخواهد برد و از مسئولیت‌های وی نیز نمی‌کاهد.
اواسط آوریل در حالی که آمریکا با نخستین موج همه گیری کرونا رو به رو بود، ترامپ خشم خود را نسبت به سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد. وی این سازمان را به ارائه ندادن همه اطلاعات خود در مورد ویروس و تسلیم فشار چین شدن برای فریب مردم در مورد خطرات و میزان مسری بودن ویروس متهم کرد.
وی همچنین از سازمان جهانی بهداشت به دلیل تحقیق نکردن در مورد منشاء همه گیری انتقاد و تهدید کرد به کمک مالی آمریکا به این سازمان در صورتی که اصلاحات اساسی در آن صورت نگیرد پایان خواهد داد.
اواخر مه ترامپ این تهدید خود را اجرایی کرد. وی گفت ما به طور مستقیم جزئیات اصلاحات لازم را ارائه کردیم، اما آن‌ها از واکنش نشان دادن خودداری کردند. ما به روابط خود با سازمان جهانی بهداشت پایان می‌دهیم و این منابع مالی را به دیگری سازمان‌های خیریه جهانی در حوزه بهداشت عمومی اختصاص خواهیم داد.
 
افزایش فضای بی اعتمادی عمیق میان واشنگتن و پکن ؛ موازنه به نفع کرونا
این تصمیم همچنین در شرایطی اتخاذ شده است که فضای بی اعتمادی عمیقی میان واشنگتن و پکن حاکم است. اواخر ژانویه در حالی که موارد آلودگی به ویروس کرونا در خارج از مرز‌های چین افزایش یافت، تدروس آدهانوم گبریسوس دبیر کل اتیوپیایی سازمان جهانی بهداشت از چین و شی جینپینگ رئیس جمهور این کشور به دلیل اثر گذاری در مبارزه با همه گیری قدردانی کرد.
در همان زمان سازمان جهانی بهداشت از تصمیم دونالد ترامپ برای لغو پرواز‌های چین به آمریکا انتقاد کرد. رئیس جمهور آمریکا این اقدام را از جمله مهمترین اقدامات برای مقابله با شیوع همه گیری می‌داند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (دهم آذر ۱۴۰۴)
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در مناطقی از تبریز
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشنگتن برای فشار بر کاراکاس
ارائه خدمات توانبخشی و حمایتی به سالمندان و افراد دارای معلولیت آذربایجان شرقی
درخشش تیم خردسالان آذربایجان‌شرقی در مسابقات تکواندو
درخشش تیم دارت بانوان آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۰ آذر ۱۴۰۴
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آذر ۱۴۰۴
کمک به اقتصاد خانواده با تولید سالانه ۳۱۵ تن قارچ
نظارت ۲۰۰ ناظر بر ساخت و ساز مسکن روستایی زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
اعزام ۲۰۰ دانش آموز ازنایی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
آغاز لیگ برتر فوتسال کارگران کشور در تبریز
نشست هم افزایی با نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌های لرستان
هوای تبریز ناسالم برای همه گروه‌ها
برگزاری هجدهمین دوره جشنواره حرکت در تبریز
سومین نمایشگاه بزرگ آثار هنر‌های تجسمی هنرمندان پیشکسوت به پایان رسید
درخشش کاراته‌کا‌های کیش در مسابقات شوتوکان شوتوکاپ خلیج فارس
فعالیت مرکز توانمندسازی معتادان بهبود یافته در خرم‌آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز ؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۹ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالف‌اند
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ آذر ۱۴۰۴
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۳ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز ؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
پیگیری گلایه یکی از شهروندان از نحوه خدمات درمانی در بیمارستان قدس   (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
غلظت آلاینده ها و غبار در سمنان  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
سفر علی لاریجانی شتاب تازه‌ای در روابط اسلام‌آباد  (۱ نظر)