پخش زنده
امروز: -
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: برای تامین مواد غذایی هیچ مشکلی وجود ندارد وکالا به اندازه کافی موجود است.
آقای محمد آقا طاهر در مصاحبه تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، افزود:در حال حاضر در انبارگمرکات و شرکتها و بنکداریها کالا به اندازه کافی وجود دارد و چیزی به عنوان کمبود مواد غذایی احساس نمیکنیم.
وی درخصوص افزایش قیمتها هم گفت: قیمت ارز دلیل اصلی بالا رفتن قیمت مواد غذایی است و از طرفی فرآوردههایی در دست دولت است که با مجوزهایی که صادر میکنند قیمت آنها را بالا میبرد و متاسفانه باید بگوییم که هیچ کس به فکر کنترل و تنظیم قیمتها در بازار نیست.
آقای آقا طاهر در خصوص جزئیات افزایش قیمت مواد غذایی هم گفت: در حدود ۴ هزار قلم کالا در صنف ما وجود دارد که به طور مشخص نمیشود تمام اینها را مورد رصد قرار داد و دقیق بگوییم که چه کالایی چقدر بالا رفته.
وی گفت:، اما در برخی زمانها برخی کالاها قیمتش نمود دارد مثل زمان فعلی که شاهد هستیم قیمت شکر در یک ماه گذشته پایین آمده و حدود ۱۲ تا ۳۰ درصد با کاهش روبرو بوده است.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: در روغن افزایش خاصی را شاهد نیستیم، اما در مقاطعی با کمبود روبرو بوده که آن هم در خصوص مشکلاتی بوده که در انبارها وجود داشته است.
وی در خصوص قیمت حبوبات هم گفت: درحال حاضر به فصل برداشت حبوبات در کشور رسیده ایم و به تدریج شاهد کاهش قیمت انواع حبوبات خواهیم بود.
وی در خصوص افزایش قیمت برنج هم گفت: برنج ایرانی افزایش خاصی نداشته، اما برنج خارجی به خاطر اینکه یک ماه وارداتش به تعویق افتاد (از اول مرداد تا اول شهریور) با افزایش ۱۲ درصدی روبرو شده است.
وی افزود: قیمت چای هم افزایش داشته، اما با تدابیری که اندیشیده شده و قرار بر این است که ارز مورد نیاز چای اختصاص داده شود شاهد آن هستیم که قیمتها ثابت شده و دیگر بالا نرفته است.
وی در خصوص تاثیرماه محرم بر مصرف حبوبات گفت: در دوقلم جنس عدس و لوبیا قرمز شاهد افزایش قیمت بودیم که آن هم دلیلش افزایش تقاضا در ماه محرم است و بعد از این دوباره قیمتها عادی میشود.
آقای آقا طاهر در خصوص تاثیر بیماری کرونا براتحادیه مواد غذایی و بنکداران گفت: ما را صنفی میدانند که کرونا به آن آسیب نزده، اما باید بگوییم که در اول فروردین که فروشگاههای زنجیرهای کالا نداشتند، ولی خواربارفروشیها و سوپرمارکتها هیچ مشکلی در تامین مواد مورد نیاز مردم نداشتند و این به خاطر این بود که بنکدارها در انبار کالاداشتند و دوش به دوش این مغازهها باز بودند و کالا را تامین کردند و همین باعث شد تا مردم احساس کمبودی نکردند حتی برای مواد شوینده و دستمال کاغذی.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: اینجا باید از خواربارفروش ها، سوپرمارکتها و بقالیها کمال تشکر را داشته باشیم که در شروع کرونا وتا به امروز پای کار ایستادند و به مردم خدمات میدهند.
وی افزود:، اما همین مغازههای خرده فروشی وقتی یک ماه بعد از کرونا برای تامین مواد مورد نیاز خود مراجعه کردند با افزایش ۳۰ تا ۵۰ درصدی قیمتها مواجه شدند و این ضرر بزرگی برای آنها بود.
وی در پایان گفت: تعطیلی قهوه خانه های، رستورانها و باغ تالارها هم باعث شد تا صنف بنکداری ضربه بزرگی ببیند و هنوز هم ادامه دارد.