بحران آفرینی آمریکا در شرق آسیا با اهداف تجاری
یک مقام کاخ سفید از تایوان خواست تا ظرفیت های نظامی خود را برای محافظت علیه حمله احتمالی چین تقویت کند.
ظاهرا آمریکا قصد دارد با بحران آفرینی در شرق آسیا زمینه را برای رونق بخشیدن به تجارت اسلحه در این منطقه از جهان فراهم کند.
یکی از مقامات ارشد کاخ سفید دیروز جمعه از تایوان خواست تا ظرفیت های نظامی خود را برای محافظت علیه حمله احتمالی چین تقویت کند. این مقام آمریکایی گفت، پکن ظرف مدت 10 تا 15 سال به چنین توانایی خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا در نشست امنیتی آسپن گفت، یک حمله موشکی از سوی چین بسیار مخرب خواهد بود.
وی افزود، یک حمله آبی خاکی نیز یک احتمال است، البته این موضوع در حال حاضر فراتر از ظرفیت چین است.
اوبراین گفت، اما در صورتی که تایوان توانایی دفاعی خود را تقویت نکند، چین می تواند این تهدید را با عملیات «منطقه خاکستری»، تحریم ها، آزار و اذیت و دیگر اقدامات برای ارعاب تایوان ترکیب کند.
مقام آمریکایی تاکید کرد: «آنچه ما به دوستان تایوانی خود گفتیم، دانستن این موارد است، چناچنه این حمله آبی خاکی، یا حمله موشکی یا عملیات از نوع منطقه خاکستری باشد، آنها (تایوان) باید خود را تقویت کنند.»
وی افزود: «تایوان باید به استراتژی های نامتقارن و مسدود کردن دسترسی به مناطق فکر کند و واقعا خود را به شکلی تقویت کند که چینی ها را از هرگونه حمله آبی خاکی یا حتی عملیات منطقه خاکستری علیه تایوان بازدارد.»
در سالهای گذشته ترامپ با بحران آفرینی در خاورمیانه - در کشورهای سوریه، مرز یمن و عربستان و مرز هند با چین و پاکستان و اکنون بین آذربایجان و ارمنستان و ... زمینه را برای رونق بخشیدن به تجارت تسلیحات نظامی خود فراهم کرده است.
خریدهای تسلیحاتی کشورهای خاورمیانه - بخصوص خریدهای شیخ نشینان خلیج فارس تا کنون صدها میلیارد دلار بوده است.
ظاهرا این روزها آمریکا سعی دارد همین پروژه را در شرق اسیا اجرا کند، شاید بدین ترتیب بتواند مرهمی دیگر بر بحرانهای اقتصادی خود گذارد. اظهارات تحریک آمیز مقام آمریکایی از این منظر ارزیابی میگردد.
بنابر برخی گزارشها تایوان نیز به خرید سیستم های موشکی از آمریکا نزدیک است.
کسری بودجه بیش از 3 تریلیون دلاری مهمترین نشانه وخامت اوضاع اقتصادی در آمریکا است.
شبکه تلویزیونی بی بی سی امروز اعلام کرد کسری بودجه آمریکا در سال مالی جاری با ثبت رکوردی جدید به 3/1 تریلیون دلار رسیده است.
شبکه بی بی سی افزود کسری بودجه دولت آمریکا نشان دهنده تشدید اختلاف و شکاف میان درآمدها و هزینه های دولت این کشور است. تشدید کسری بودجه دولت آمریکا ناشی از شیوع ویروس کرونا در این کشور است.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی