• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۷۹۸۵۷
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۲
همدان » ورزشی
در واکنش به اقدام یکطرفه اداره ورزش و جوانان تویسرکان:

اعتراض هیئت کوهنوردی همدان به حذف نام و جایگاه قله "یخچال"

هیئت کوهنوردی استان همدان به حذف نام قله "یخچال" از طرح سیمرغ اعتراض، و آن را بدون اطلاع و اقدامی یکطرفه اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، اگرچه فدراسیون کوهنوردی هفته گذشته قله کوه‌بُر (کوه بری) تویسرکان را به عنوان بلندترین قله استان همدان در طرح سیمرغ ثبت کرد، اما هیئت استان مراتب اعتراض خود را به این اقدام در نامه‌ای به فدراسیون اعلام کرده است.
 هیئت کوهنوردی استان همدان اعلام کرده است حذف نام قله یخچال به نام صاحب‌الزمان (عج) و اهمیت آن به عنوان تنها قله‌ای در کشور که مزین به لقب یکی از ائمه اطهار است، حواشی بسیاری در فضای مجازی ایجاد کرد.اعتراض هیئت کوهنوردی همدان به حذف نام و جایگاه قله
 
 بنا بر اعلام و اعتراض هیئت کوهنوردی استان همدان و از قرار معلوم، اداره ورزش و جوانان  شهرستان تویسرکان بدون هماهنگی با فدراسیون کوهنوردی و صعود‌های ورزشی و با رایزنی‌های صورت گرفته تیمی را با ادوات معمولی، مأمور اندازه‌گیری قله کوه‌بر می‌کنند.

گروه اندازه‌گیری اعلام می‌کند قله کوه‌بر ۲۷ متر بلندتر از قله یخچال است (صاحب‌الزمان است) و اداره ورزش و جوانان شهرستان تویسرکان نتیجه این گروه را بدون اطلاع اداره کل ورزش و جوانان و هیئت کوهنوردی استان همدان در اختیار فدراسیون می‌گذارد و فدراسیون هم بلافاصله در سایت خود این خبر را اعلام می‌کند.

بیشتر بخوانید:

بلندترین قله استان همدان کدام است؟ 
 قله کوه‌بر ارتفاعی بیش از قله یخچال دارد، اما چرا پیش‌تر قله یخچال به عنوان بلندترین قله کشور در سایت فدراسیون معرفی شده بود؟ و آیا این اقدام فدراسیون و اداره ورزش و جوانان شهرستان تویسرکان قانونی بوده است؟

رئیس هیئت کوهنوردی و صعود‌های ورزشی استان همدان با بیان این که قله کوه‌بر بلندترین قله استان همدان است و  بیشتر جامعه کوهنوردی به این موضوع واقفند ، گفت: با اینحال مهم‌ترین قله استان همدان به دلایل مختلفی از جمله باور مذهبی و اعتقادی، وجود چند پناه‌گاه در مسیر (بی‌نظیرترین و ایمن‌ترین پناهگاه‌های کشور در مسیر این قله واقع شده) و مسیر صعودی ایمن برای کوهنوردان، قله یخچال است.

آقای گوهری افزود: در طرح سیمرغ قله‌های مهم کشور برای صعود کوهنوردان عمدتا آماتور معرفی می‌شود، بلندی قله یکی از شروط است، اما چند شرط دیگر از قبیل، امنیت مسیر و داشتن پناهگاه برای ثبت آن قله در این طرح ضروری است.
همچنین معرفی قله هر استان در طرح سیمرغ بر عهده هیئت آن استان است.

رئیس هیئت کوهنوردی و صعود‌های ورزشی استان همدان با اشاره به این که در برخی از استان‌ها نیز بلندترین قله آن استان در طرح سیمرغ معرفی نشده است یادآور شد: بار‌ها با رئیس فدراسیون جلسات حضوری برگزار کردیم و در این جلسات اعلام شد قله سیمرغ هر استان باید توسط هیئت کوهنوردی همان استان معرفی شود.

گوهری با طرح این سوال که حال چه اتفاقی افتاده است که بدون هماهنگی با هیئت استان و آن هم در یک روز تعطیل فدراسیون، قله کوه‌بر را به عنوان بلندترین قله استان همدان معرفی می‌کند تاکید کرد: در نامه‌ای مراتب اعتراض خود را به این اقدام فدراسیون اعلام کردیم.

معرفی کوه‌بر در طرح سیمرغ، ممکن است تبعات زیست محیطی داشته باشد!

قلل یخچال یا کوه‌بر متعلق به شهر همدان یا تویسرکان نیست بلکه متعلق به کل استان است، همان‌طور که دماوند متعلق به کل ایران است، و غیر از این عمل کردن ناپسند و غیراخلاقی است.

رئیس هیئت کوهنوردی با بیان این که از نظر هیئت کوهنوردی استان با وجود بلندتر بودن قله کوه‌بر باید نام قله یخچال (صاحب‌الزمان) در طرح سیمرغ ثبت شود افزود: بیشتر کوهنوردانی که در این طرح شرکت می‌کنند حرفه‌ای نیستند و باید در مسیر قللی کوهنوردی کنند که از زیرساخت‌ها و امنیت جانی کافی برخوردار باشد.

گوهری میگوید: ایجاد جان‌پناه و سرازیر شدن جمع کثیری از کوهنوردان به سمت این قله، تبعات زیست محیطی دارد. همچنین این شهرستان زیرساخت لازم از جمله خوابگاه مناسب برای میزبانی از یک گروه کوهنوردی را ندارد.گوهری، مسئول هیئت کوهنوردی استان همدان گفت:

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دو روز پیش اداره ورزش و جوانان تویسرکان اعلام کرد؛ با تایید سازمان نقشه برداری کشور و فدراسیون کوهنوری، "قله کوبری" در تویسرکان، به عنوان مرتفع‌ترین قله استان همدان ثبت شد و در زمره ۳۱ قله طرح سیمرغ قرار می‌گیرد. در طرح سیمرغ ۳۰ قله مرتفع کشور ثبت شده وهیئت‌های کوهنوردی بیشترین صعود را از این قله‌ها دارند.

قله یخچال که قله یخچال‌صاحب یا قله یخچال صاحب‌الزمان و قله گاوبره نیز نامیده می‌شود، یکی از قله‌های واقع در کوهستان الوند است و به دلیل ذوب دیرهنگام برف‌های این قله، به آن یخچال گفته می‌شود.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران ، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
اقامه نماز جمعه در ایلام
خشک شدن تالاب بین المللی کانی برازان شهرستان مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
نمایش اقتدار بسیجیان در مشهد
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
انتقاد عراقچی از عملکرد سه کشور اروپایی در شورای امنیت
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)