پخش زنده
امروز: -
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امشب به سیستان و بلوچستان سفر می کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سیستان و بلوچستان، محمدجواد آذری جهرمی روز چهارشنبه در اینستاگرام خود نوشت:
تصمیم گرفته شد؛ برای اینکه این پروژه بزرگ (توسعه زیرساختهای ارتباطی و مخابراتی سیستان و بلوچستان) خوب پیش برود، از شنبه هفته آینده (۶دیماه) در استان مستقر خواهم شد و بعد از بازگشت بنده، به طور مرتب و دائم یکی از معاونین این وزارتخانه تا اتمام پروژه در استان مستقر می شود و در طول این مدت نیز مجدداً برای سرکشی به استان باز خواهم گشت تا انشاالله با یک برنامه عملیاتی و موفق بتوانیم کاری انجام دهیم که تا پایان اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ کل محرومیت از حوزه ارتباطی استان برطرف شود و آن چیزی که شایسته مردم این استان است؛ فراهم گردد.
بر اساس برنامه ششم توسعه باید ۸۰% از روستاهای بالای ۲۰ خانوار، به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند اما شرایط بیماری کرونا وضعیتی ایجاد کرد که نیاز به اتصال “اینترنت” بیشتر شده و دولت یک برنامهریزی ویژه کرده است برای اینکه تعداد روستاهای متصل به شبکه افزایش یابد و شرایط زیرساختهای مخابراتی و ارتباطی مطلوب تر شود.
به مردم قول داده بودیم که تاپایان امسال همه روستاهای بالای ۲۰خانوار«برای استفاده ازحوزه سلامت؛ آموزش مجازی؛ کاهش شکاف دیجیتال؛ عدالت ارتباطی که بسیار حائز اهمیت است؛ مطالبه گری، چون خیلی از روستاها ممکن است درحوزه های دیگرمشکل داشته باشند وازطریق ابزار فضای مجازی صدایشان رابه گوش دیگران برسانند»، به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند وبه اینترنت دسترسی داشته باشند.
درجلسات متعدد کنترل پروژه متوجه شدیم که با توجه به وسعت بسیار زیاد استان، اگر با همین روال تا پایان سال پیش برویم، نمی توانیم به نتیجه مطلوب برسیم،بنابراین برنامهریزی شد که حداقل بایستی ۵۰۰ کیلومتر فیبر نوری جدید(این رقم قابل افزایش است) در استان احداث شود.
۱۲۰۰روستا که بعضی از آنها ADSL هم دارند نیاز به ارتباط تلفن همراه دارند که برای این روستاها ۹۷۲سایت جدید باید نصب و یا به روز شود.
۱۳۰۰کیلومتر فیبر هوایی در استان وجود دارد که باید زمینی شود که بخشی از آن انجام شده و بخشی هم باقی مانده است و شبکه انتقال استان برای بهبود وافزایش کیفیت، باید ارتقا یابد.
با رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و وزیر اقتصاد برای تامین منابع مالی«پروژه توسعه زیرساختهای ارتباطی استان» صحبت و مذاکره شد و به رغم اینکه نزدیک حدود یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه ارتباطات در استان سیستان و بلوچستان نیاز است، به حمدالله موافقت شد و بخشی هم از این اعتبارات باید از محل اعتبارات استانی در حوزه جاده دسترسی و برق هزینه شود که استانداری هم در این زمینه کمک میکند.
برای اینکه به قول خودمان عمل کنیم؛ استان را به سه منطقه شمالی، مرکزی و جنوبی تقسیم کرده ایم و از قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا هم دعوت شد که به عنوان پیمانکار در اجرا و احداث فیبر نوری کمک کند.
وزارت ارتباطات هم از ظرفیت بسیج وزارتخانه و مهندسین خود استفاده میکند و به صورت داوطلبانه در این پروژه بزرگ محرومیتزدایی همکاری خواهند کرد.
هر کدام از این مناطق به یک بخش از فعالیت بسیج وزارت ارتباطات تحویل داده میشود؛ تمام اپراتورها در آنجا نماینده خواهند داشت و پیمانکاران به صورت مجزا در این منطقه حضور خواهند داشت.
ما یک برنامه فشرده برای استان سیستان و بلوچستان برای اینکه ارتباطات به صورت کامل تامین شود و به سطح مطلوب برسد برنامهریزی کردهایم.
۴درصد از روستاهای بالای ۲۰خانوار کل استان سیستان و بلوچستان هیچگونه ارتباط (تلفن ثابت - تلفن همراه - اینترنت) ندارند که این آمار قابل توجه است.
دو مشکل جدی در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد:
اول؛ قطعی مکرر سرویس است؛ به دلیل اینکه فیبرهای نوری استان عمدتاً به صورت هوایی کشیده شده و پایداری لازم را ندارد و به دلیل وزش باد و دلایل دیگر قطع میشود و باعث قطعی ارتباطات مناطق روستایی استان می شود.
دوم؛ اینکه در برخی از روستاهایی که متصل هستند، با توجه به اینکه ارتباط روستایی، رادیویی است و از طریق فیبر برقرار نمیشود، مشکل کمبود پهنای باند دارند.