• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۶۱۸۴۲
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۲
فارس » اقتصادی
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس:

پیش‌بینی برداشت بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن گندم در فارس

پیش بینی می شودامسال بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن محصول از ۳۸۹ هزار هکتار مزارع گندم فارس برداشت شود.

پیش‌بینی برداشت بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن گندم در فارس
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان فارس با بیان اینکه برداشت محصول گندم از مزارع این استان از هفته اول فروردین و در مناطق جنوبی آغاز شده است، پیش‌بینی کرد که امسال بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن محصول گندم برداشت شود.

حسین پژمان گفت: امسال ۳۸۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی فارس زیر کشت محصول گندم در ۲ نوع آبی و دیم رفته که ۲۹۶ هزار هکتار آن مربوط به کشت آبی و ۱۲۰ هزار هکتار نیز کشت گندم دیم است.
او یادآور شد که براساس پیش‌بینی‌ها، تولید حدود یک میلیون و ۲۱۰ هزارتن گندم از مزارع آبی و ۹۶ هزار تن گندم از مزارع دیم استان فارس، مورد انتظار است.
پژمان با اشاره به کاهش شدید بارش در این فصل زراعی، احتمال داد که امسال با کاهش ۱۵ درصدی در حجم تولید گندم نیز روبرو باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس خاطرنشان کرد که برآورد می‌شود که امسال حدود ۸۵۰ هزار تن از گندم تولید شده توسط کشاورزان در این استان به شکل تضمینی خریداری شود.

او با یادآوری اینکه استان فارس با ۳۵۰۰ دستگاه کمباین، بزرگترین ناوگان برداشت غلات کشور را دارد، گفت: این ناوگان علاوه بر برداشت محصول گندم استان، در عملیات برداشت غلات سراسر کشور نیز مشارکت دارند به طوریکه کار برداشت حداقل ۲۵ درصد از مزارع نوار جنوبی و غربی کشور توسط این ناوگان انجام می‌شود.
پژمان اضافه کرد: زمان برداشت گندم در استان فارس به طور معمول از اواسط فروردین ماه آغاز می‌شود و تا اواخر مرداد ادامه دارد، اما امسال با توجه به کاهش بارندگی و خشکی هوا، کار برداشت عملا از چهارم فروردین در بخش اشکنان شهرستان لامرد شروع شده است.
وی مهم‌ترین چالش‌های کاشت و داشت گندم در سال زراعی جاری را گران بودن نهاده‌ها و استفاده نکردن کشاورزان از کود‌های پایه فسفاته و پتاسه به شکل مطلوب دانست و افزود: کاهش و پراکنش نامناسب بارندگی ها، یکنواخت نبودن محصول تولیدی در نوار جنوبی استان و افزایش حمله آفت سن گندم از دیگر چالش‌ها بوده است.
به گفته وی؛ در سال زراعی جاری اقدامات متعددی نظیر رهاسازی ۳۳۶ میلیون متر مکعب آب از سد درود زن برای آبیاری مزارع شهرستان‌های زرقان، خرامه و مرودشت، تامین و توزیع ۵۰ هزار تن بذر گندم اصلاح شده، تامین و توزیع ۲۱۰ هزار تن کود شیمیایی به ویژه کود اوره و برقراری کشاورز کارت و پرداخت حدود ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید نهاده‌ها به منظور تسهیل تولید انجام شده است.

او به تامین و پرداخت ۲۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید ۳۵۰۰ دستگاه تراکتور، کمباین و دنباله بند‌ها و تامین تسهیلات سرمایه در گردش برای تامین نقدینگی کشاورزان و فراهم کردن انواع سموم آفت کش برای مدیریت آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز نیز اشاره و اضافه کرد که این اقدامات نقش مهمی در تحقق اهداف برنامه ملی تولید گندم در استان خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین گفت: امسال قیمت خرید گندم توسط شورای قیمت گذاری ۴ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم مشخص شده است و ۱۳۶ مرکز خرید در استان فارس عملیات خرید را انجام می‌دهند.
پژمان همچنین یادآور شد که کمیته برداشت استان فارس در تمام مراحل برداشت با حضور کارشناسان فنی سازمان جهاد کشاورزی بر عملیات برداشت در مدت حدود ۶ ماه نظارت خواهند داشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز اجرای پایلوت طرح ملی جایگزینی بخاری‌های فرسوده در چهارمحال و بختیاری؛ فیل‌آباد نخستین نقطه اجرای طرح
پیروزی تراکتور در دیدار تدارکاتی
گفت و گوی بی واسطه در میز خدمت + فیلم
تشییع پیکر مطهر شهید ستوان سوم حمید زارعی در میناب؛۲۱ تیر ۱۴۰۵
مهار و اطفاء حریق در انبار تجهیزات اسقاطی بیمارستان فاطمه‌الزهرا (س) رباط‌کریم
توصیه‌های پلیس راه گلستان برای سفری ایمن
قدردانی مسئولان خراسان شمالی از حضور باشکوه در تشییع رهبری
بازار اصفهان پیوند عاشورا و ولایت
قدردانی نماینده ولی فقیه در لرستان از حضور با شکوه مردم در بدرقه رهبر شهید
برپایی نماز غیابی بر پیکر مطهر قائد شهید امت در کردستان
فرازی از خطبه‌های نماز جمعه شهر‌های گلستان
گرامیداشت یاد وخاطره قائد شهید امت
نماز جمعه توابع قزوین + فیلم
بازگشایی راهروهای منتهی به رواق دارالذکر حرم رضوی
آتش‌سوزی در گاراژ خودروهای اسقاطی جاده خاوران مهار شد
آغاز مسابقات پدل FIP گرجستان با درخشش نمایندگان ایران
بدرقه ای برای تاریخ؛ تشییع رهبر شهید در آیینه وحدت امت
تداوم فریاد خونخواهی و انتقام امام شهید در قرارهای شبانه گلستان
آتش سوزی در شهرک صنعتی شهر سراب حمام پلدختر
تصویر هوایی از ساحل زیبای دستک
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه
عذرخواهی دبیر ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب از هموطنان به علت تغییر ساعت مراسم تشییع در مشهد
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان
سلامت، امنیت و آرامش؛ اولویت آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در برگزاری امتحانات نهایی
پاسخ خرد کننده به تجاوز اخیر آمریکا خواهیم داد
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در حرم مطهر رضوی
بقائی: اروپا باید پاسخگو باشد
حملات ارتش تروریستی آمریکا به اهدافی در ایران
محل خاکسپاری رهبر شهید انقلاب نزدیکی روضه منوره است
گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم  (۱۷ نظر)
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم  (۱۶ نظر)
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم  (۴ نظر)
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع  (۳ نظر)
قم، یکپارچه در سوگ و حماسه؛ بدرقه باشکوه امام مجاهد  (۲ نظر)
دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی ۱۴۰۵  (۲ نظر)
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان  (۲ نظر)
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان  (۲ نظر)
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور  (۱ نظر)
سلامت، امنیت و آرامش؛ اولویت آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در برگزاری امتحانات نهایی  (۱ نظر)
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی  (۱ نظر)
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)  (۱ نظر)
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در حرم مطهر رضوی  (۱ نظر)
بیانیه وزارت‌خارجه درباره نقض تفاهم‌نامه اسلام‌آباد توسط آمریکا  (۱ نظر)