پخش زنده
امروز: -
وزیر اقتصاد تأکید کرد: بانکها در سالهای پیش رو، باید پیشقراول گشودن جبهههای جدید در سرمایه گذاریهای بزرگ در کشور شوند و این امر مستلزم خروج از سرمایه گذاریهای غیر ضرور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، آقای سید احسان خاندوزی در مراسم تکریم و معارفه مدیران عامل سابق و جدید بانک سپه، گفت: افزایش سرعت حرکت به سمت عدالت محوری و حمایت از تولید و تحقق کامل بانکداری بدون ربا، در صدر مطالبات دولت سیزدهم از نظام بانکی کشور قرار دارد.
وزیر اقتصاد با اشاره به نامه اخیر خود به رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: آنچه در این نامه مطرح شد، مربوط به یکی از لایههای بسیار کوچک حقوق اعتباری و بانکی کشور است که متضمن دسترسی فعالان اقتصادی و تسهیلات گیرندگان به قراردادهای خود و نحوه محاسبه سودها در سیستم بانکی، تضامین و وثائق، جرائم و ... است که باید به شکلی شفاف، عادلانه و با قابلیت دادخواهی در اختیار آنها قرار گیرد.
خاندوزی اجرای مصوبات شورای پول و اعتبار و تسریع حرکت به سمت اهداف توسعهای بانکی از جمله خروج از بنگاهداری غیر ضرور و حرکت به سمت سرمایهگذاریهای بزرگ را از دیگر انتظارات وزارت اقتصاد از نظام بانکی خواند و افزود: بانک سپه مفتخر است به اینکه در زمانی که کشور نیازمند به سرمایه گذاری در پروژه هایی، چون گل گهر، چادر ملو، سیمان هرمزگان، بید بلند و بویژه موضوع انتقال آب از خلیج فارس بود مشارکت خوبی کرده است.
وی از سایر بانکها نیز خواست، توانمندیهای خود را به سمت پروژههای پیشران توسعهای جدید در کشور هدایت کنند.
وزیر اقتصاد در ادامه با اشاره به موفقیت بانک سپه در اجرای طرح ادغام بانکهای نظامی در این بانک، گفت: بانک سپه در این خصوص، از یک آزمون بزرگ، سربلند بیرون آمد؛ گر چه میدانیم، ابعادی از پروژه ادغام، هنوز باقی مانده و تکمیل نشده است.
خاندوزی افزود: باید از همه مدیران بانکهای ادغامی و بانک سپه که نهایت تلاش خود را کردند که این پروژه بدون هیچ آسیب جدی به سپرده گذاران، سهامداران و سرمایه گذاران مدیریت شده و به نتیجه برسد، قدردانی کرد و در خواست من از آقای ابراهیمی این است که به شکلی کار را ادامه دهند که در پایان سال ۱۴۰۱ شاهد فیصله کامل این پروژه باشیم.
وزیر اقتصاد با اشاره به برخی چالشهای مهم پیش روی بانک سپه هم گفت: داراییهای غیر مولد و بدون بازده، معضلی است که هم در بانک سپه و هم در سیستم بانکی کشور وجود دارد، اما در بانک سپه باید با اولویت بیشتری مورد توجه قرار گیرد.
خاندوزی افزود: چالشهای حقوقی و مالی بانک سپه، بعد از فرایند ادغام، از دیگر مسایلی است که باید در کوتاه مدت در اولویت و مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وزیر اقتصاد در ادامه به منشور ۳۱ بندی که مورد تأیید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است اشاره کرد و گفت: سرلوحه کار بانک در فرایند اصلاح ساختار، باید ابتدا و پیش از هر چیز، پیگری و اجرای این منشور باشد به نحوی که بتوانیم بگوییم در پایان سال ۱۴۰۱ محورها و بندهای این منشور به طور کامل به سرانجام رسیده و پروژه ادغام خاتمه یافته است.
خاندوزی در پایان تاکید کرد: اصلاح ساختار کسب و کار بانک سپه اولویت دیگری است که در دوران مدیریت جدید این بانک باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، به این معنا که راهبرد بانک به جهت مدل کسب و کار و شرکتهای زیر مجموعه بانک به نحوی باشد که هر تصمیمی که در این زمینه اتخاذ میشود، سایر تصمیمها نیز در شعاع آن و در سایه این تصمیمها معنا پیدا کنند.
مدیر عامل بانک سپه گفت: بانک سپه به بزرگترین بانک دیجیتال خاورمیانه و در تراز انقلاب اسلامی تبدیل خواهد شد.
آقای آیتاله ابراهیمی در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل بانک سپه که با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری برگزار شد، طراحی خطوط کسب و کار متناسب با شرایط محیطی و مأموریتی جدید، روزآمدسازی فناوری موجود، استقرار نظام بانکداری جامع، تبدیل بانک سپه به بزرگترین بانک دیجیتال خاورمیانه و در تراز انقلاب اسلامی همچنین الگو شدن در کمک به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی را از اهداف و اولویتهای اصلی این بانک اعلام کرد.
ابراهیمی ضمن قدردانی از زحمات چندین ساله محمدکاظم چقازردی، مدیرعامل سابق این بانک، تصریح کرد: سلامت امروز بانک سپه حاصل بیش از ۹ دهه تلاش و مجاهدت مجموعه مدیران و کارکنان این بانک است.
ضرورت سودآوری از محل واسطهگری مالی و خدمات
وی با اشاره به تلاش بانکهای کشور برای سودآوری از طریق فعالیتهای غیر بانکی، گفت: بر اساس مقررات موجود کمتر بانکی از محل واسطهگری مالی قادر به سودآوری است و در حوزه خدمات هم کارمزدهای دریافتی از مشتریان جوابگوی هزینههای جاری بانکها نیست به همین دلیل بانکها برای کسب درآمد به اجبار به فعالیتهای گوناگون نظیر شرکتداری روی میآورند. ادامه روند کسب سود بانکها از طریق بنگاهداری مخاطراتی دارد؛ به همین سبب سازمانهای ذیربط میبایستی ابتدا نسبت به مقررات گذاری جدید و واقعی کردن نرخبندیها اقدام و سپس زمینه خروج بانکها از بنگاهداری را فراهم کند.
مدیرعامل بانک سپه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ادغام بانکهای وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه، گفت: امروز در حالی نخستین بانک ایرانی به بزرگترین بانک کشور تبدیلشده است که در آن پنج بانک خصوصی با پلتفرمهای متفاوت و در حوزههای کسبوکاری مختلف در کنار بانک دولتی سپه، بهصورت یک بانک واحد فعالیت میکنند که به این جهت شرایط نهایی شدن ادغام قدری پیچیده شده است؛ که این مهم با کمک وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی به زودی مرتفع خواهد گردید.
مراقبت از نیروی انسانی و ارتقای همدلی و همافزایی؛ برنامه اولویتدار
ابراهیمی یادآور شد: ادغام بانکهای وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه در کنار برخی چالشها، فرصتهای مطلوبی نیز برای این بانک ایجاد کرد که ما باید از این فرصتها بهدرستی استفاده کنیم. وی اشاره کرد در بروز بحرانها و سختیها، انسانهای بزرگ کشف میشوند، شرایط فعلی بانک سپه میدان آزمون برای مدیران و کارکنان عزیز این بانک است.
مدیرعامل بانک سپه مراقبت از نیروی انسانی و ارتقای همدلی و همافزایی بین آحاد کارکنان را از مهمترین برنامههای اولویتدار این بانک خواند وگفت: تمام مسائل و موضوعات بانک با تکیه بر نیروی انسانی این بانک حل خواهد شد، به همین خاطر باید هرچه سریعتر نیروی انسانی بانکهای ادغامی را با وحدت و همدلی برای دستیابی به اهداف و چشمانداز مدنظر بانک، سازماندهی و بسیج کنیم.
وی ضمن تأکید بر استفاده از همه توانمندیها و ظرفیتهای بانک سپه تصریح کرد: این بانک نیازمند مدیران بنبست شکن و متکی به مدد الهی است تا در مدت کوتاه مسیر تعالی بانک را هموار نمایند.
نیروی جوان؛ بزرگترین مزیت رقابتی و تحقق بزرگترین بانک دیجیتال خاورمیانه و درتراز انقلاب اسلامی
ابراهیمی برخورداری از نیروی جوان را بزرگترین نقطه قوت بانک سپه دانست و گفت: بیش از ۷۵ درصد از کارکنان این بانک دارای سابقه زیر ۲۰ سال خدمت هستند و اینیکی از بزرگترین مزیت رقابتی و اولین وآخرین فرصت طلایی جوانی نیروی انسانی در بانک سپه خواهد بود، بنابراین ما باید از این فرصت استثنایی بانک به نحو مطلوب استفاده کنیم.
وی تأکید کرد: امروز تعداد زیادی از کارکنان و مدیران بانک سپه در زمره مجاهدین صادق فی سبیل الله هستند که حاضرند سرمایه ارزشمند و گران سنگ جوانی خود را وقف خدمت به اسلام و مردم کنند، مدیران و کارکنان بانک سپه آماده خدمتگزاری مجاهدانه به اسلام و مردم هستند. به فضل الهی با استفاده حداکثری از فرصتهای موجود و تلاش جهادی و انقلابی بیوقفه و با اطمینان از تحقق وعدههای الهی، این بانک را در آینده نزدیک به بزرگترین بانک دیجیتال خاورمیانه و در تراز انقلاب اسلامی تبدیل خواهند کرد.
استقرار نظام بانکداری جامع و بانک نمونه در اقتصاد مقاومتی
مدیرعامل بانک سپه تدوین برنامههای تحول راهبردی، استقرار نظام بانکداری جامع و عملیاتی کردن طرح تحول حوزه فناوری، طراحی خطوط کسبوکار متناسب با شرایط محیطی و مأموریتی، باز مهندسی ساختار سازمانی، بازطراحی مدل خاص سرویسدهی به مشتریان ویژه، بهبود شاخصهای عملیاتی علیالخصوص کاهش مطالبات معوق و مدیریت سود و زیان بانک را از دیگر برنامههای مهم این بانک برشمرد.
ابراهیمی در پایان از آمادگی بانک سپه برای نقشآفرینی در کمک به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی خبرداد و گفت: این بانک ازطریق فعالیت شرکتهای زیرمجموعه و فعالیتهای بانکداری سعی خواهد کرد الگوی مناسبی در زمینه کمک به اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور باشد.
با توجه به کسری 400 هزار میلیاردی دولت در سال جاری و تامین 260 هزار میلیارد از این کسری بودجه از بورس و 140 هزار میلیارد بقیه از افزایش حامل های انرژی مثل بنزین و گازوییل و گاز با هدف هدفمند کردن یارانه های انرژی لذا ماههای آینده وضعیت حساسی در اقتصاد کشور و بازار بخصوص در بورس و قیمت حامل های انرژی خواهیم داشت.لذا حتما اخبار عرضه اوراق دولتی برای تامین کسری بودجه و فروش روزانه سهام های دولتی در هر قیمتی حتی منفی 5- را هر روز در ماههای اخیر شاهد هستیم هر روز بیشتر سهم های بنیادی و حتی عرضه اولیه را منفی میکنند همه اینها کار دولت جدید و سازمان بورس با مدیریت عشقی است.حتی سهم هایی که ادعا میشود پی ای خوبی دارند و کف قیمت هستند آنها هم دستوری منفی میکنند.چون کسری بودجه دولت زیاد است و هیچ حساب کتابی و نظارتی هم بر کارهای سازمان بورس نیست.و همه کسری بودجه را دارند از جیب سهامداران بورس پرداخت میکنند.چرا پیگیری نمیکنید.
دولت فعلی پا جای پای دولت قبلی گذاشته و همان راه را می رود.تازه دولت جدید فهمیده کار دولت قبلی راحترین راه برای تامین کسری بودجه و پرداخت حقوق کارمندان و بازنشستگان است لذا با قوت راه دولت قبل در دولت جدید در بورس ادامه خواهد داشت..بنظر شما دولت جدید چه برنامه ای یا هدفی برای بورس در سال 1400 دارد؟چرا خبرنگاران صداوسیما این موضوعات را پیگیری نمیکنند.بخدا نابود شد سرمایه زندگی میلیونها خانواده که با هدف کمک به اقتصاد کشور پول وارد بورس کردند.چرا ارز دیجیتال سود می دهد اما بورس داخل کشور سود که نداده 30 تا 70 درصد سرمایه مردم را نابود کرده.لطفا پیگیری کنید.
پالایش و دارایکم صندوق دولت بودن این وضعشون است.دهها عرضه اولیه به زیر قیمت عرضه اولیه شون رفتن.چرا بر قیمت کارشناسی عرضه اولیه ها نظارتی نیست؟
سهام عدالت مردم چه میشود؟پس کی می توانند بفروشند؟همش وعده که نمیشه.چرا مسئولین چوپان دروغگو شدن.
متاسفانه رسانه شما در پوشش اعتراض های سهامداران به وضعیت بورس در یکسال گذشته خوب عمل نکرده و بسیاری از خواسته های بحق سهامداران در بیشتر رسانه ها پیگیری نمیشود و عملا مسئولان مربوطه پاسخی به مردم زیان دیده در بورس نمی دهند.
البته عملکرد رسانه شما نسبت به بسیاری از رسانه ها بهتر بوده اما مطلوب نبوده.
چند نمونه از مسائلی که هنوز در بورس حل نشده اینجا اعلام میکنم.
1- عدم پرداخت سود مجامع سالیانه شرکتها در بورس از طریق سجام بعد از یکسال از الزام شرکتها به پرداخت سود از این سامانه.متاسفانه برخی شرکتها مبلغ سودشان اینقدر ناچیز است که ارزش یک کرایه اتوبوس هم ندارد.حداقل قانونی بگذارند که سودهای ناچیز را به سهام تبدیل کنند تا هم بنفع سهامدار باشد هم جلوی مراجعات بانکی گرفته شود.
2- برخی کارگزاری ها بخصوص کارگزاری هایی که از سامانه اکسیر و رایان همراه استفاده میکنند بعضا وجه مشتریان را بجای 48 ساعت در طول 5 تا 7 روز کاری پرداخت میکنند و سازمان بورس نظارتی بر این کارگزاری ها ندارد و سامانه نظارت و پیگیری سازمان بورس هم فعال نیست و پیگیر شکایتها نمیشود.
3-هر زمان بورس مثبت میشود سامانه های بورسی اختلال دارند و بعضا اختلال ها عمدی است چون در حال حاضر افراد فعال در بورس نصف تعداد افراد در تابستان پارسال است و نباید اختلال شبکه پیش بیاید اما مافیای بورس این اختلال را درست میکند و سازمان بورس هم پاسخگو نیست.
4- قرار بود نیم درصد مالیات در فروش سهام از افرادی که در ضرر هستند گرفته نشود اما این طرح بایگانی شد.در حالی که قانونا باید از افرادی که سود میکنند مالیات بگیرند نه سهامدار زیان دیده.
5-ضرر سهامداران صندوق پالایش و سهامدارانی که عرضه اولیه خریده بودند و عرضه اولیه به زیر قیمت عرضه آمده را دولت پرداخت کند.نه مبلغ آن را پرداخت کردن و نه سهامی بابت این ضرری که دولت به مردم وارد کرده به سهامداران خرد داده شد.یکسال هم از این ضررها میگذرد.
6-چرا عرضه اولیه هایی که دولت در بورس عرضه میکند قیمت کارشناسی نمیشود و دولت گرانتر از قیمت ذاتی به مردم عرضه میکند و بعد از چند ماه قیمت سهم به زیر قیمت عرضه می آید.چرا مبارزه با گران فروشی از سهام های دولت شروع نمیشود؟
7-چرا دولت دست از قیمت گذاری دستوری در بازار فولاد سیمان خودرو و ...... بر نمی دارد.اگر اینها خصوصی و سهامی عام است چرا دولت باعث ضرر به سهامداران حقیقی این شرکتها میشود.
8-چرا بساط رانت ارز 4200 تومانی جمع نمیشود تا جلوی واردات و ضرر به شرکتهای بورسی داخلی گرفته شود.
9-چرا سهامداران بورس به دو دسته حرفه ای و آماتور تقسیم نمیشوند تا سهامداران تازه وارد بعد از 6 ماه تا یکسال اجازه معاملات با مبلغ بالاتر را داشته باشند تا جلوی زیان سهامداران کم اطلاع گرفته شود.
10-چرا تمام کسری بودجه دولت در سال جاری حدود 260 هزار تا 400 هزار میلیارد از فروش اوراق و سهام و از جیب سهامداران تامین مالی شود؟چرا با مالیات بر جاهایی که از مالیات فرار میکنند و یا دلال بازی میکنند مثل بازار دلالی مسکن و خودرو کسری بودجه دولت را تامین مالی نمیکنند.از سهامداران خرد بالاتر پیدا نکردید.چرا فقط یک گروه در جامعه باید تاوان کسری بودجه را بدهند.بقیه گروهها چه میشود؟
11-رسانه ملی در اخبار سراسری روزانه اخبار بورس را پوشش نمیدهد.در شبکه خبر هم اخبار بورس یا اخبار اقتصادی مجزا در طول شبانه روز فعال نیست.چرا رسانه ملی کشور در حوزه اخبار بورس و اقتصاد ضعیف و غیر فعال عمل میکند.چرا چند بخش خبری مستقل برای پوشش اخبار بورس و مشکلات سهامداران فعال نمیکند.بخصوص در شبکه یک سراسری و شبکه خبر.
لطفا مشکلات سهامداران را چالشی تر و جسورانه تر از مسئولان مربوطه در وزارت اقتصاد و سازمان بورس و کمیسیون اقتصاد و سه قوه و سران آنها پیگیری کنید.
لطفا همه این موارد را پیگیری کنید.باتشکر