پخش زنده
امروز: -
از ابتدای سال تاکنون ۱۰ میلیارد تومان از صادرات ماهیان زینتی،سود عاید کشور شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ دبیر کارگروه ماهیان زینتی اتحادیه تولید و تجارت آبزیان کشور در حاشیه برگزاری نخستین رویداد شتاب ماهیان زینتی در کاشان گفت: ماهیان زینتی بیشتر به کشورهای همسایه از جمله ترکیه، عراق، افغانستان و عمان و واردات نیز از کشورهای شرق آسیا صادر میشود.
علیرضا خیابانی پرورش ماهیان زینتی را جزو یکی از صنعتهای پر رونق بیان کردو افزود: با توجه به رویکرد و سبک زندگی ایرانی اسلامی شرایط ایدهآلی برای نگهداری ماهیان زینتی در ایران وجود دارد.
وی گفت: تاکنون نزدیک به ۳۳ هزار گونه ماهی در جهان شناسایی شده که ۲ هزار و ۵۰۰ از این گونهها در تقسیمبندی ماهیان زینتی قرار گرفتهاند.
رئیس مرکز علمیکاربردی خانه کارگر کاشان نیز با بیان اینکه سالانه ۲۵۰ میلیون ماهی تزئینی در کشور تکثیر میشود که ۷۰ درصد آن سهم استان اصفهان است گفت: کاشان با تکثیر بیش از ۴۰ میلیون ماهی زینتی در ۵۵۰ کارگاه مجوزدار و ۷۰۰ نفر نیرو، ۲۰ درصد از ماهیان تزیینی کشور را تأمین میکند و سالانه درآمدی معادل ۲.۴۰۰ میلیارد ریال ایجاد میکند.
وحید کاظمی با اشاره به اینکه بیشتر ماهیان تکثیرشده در شهرستان کاشان از نوع گلدفیشهای معمولی، کلهشیری و تلسکوپی است افزود: به منظور ارتقای صنعت تولید و صادرات بهتر قصد داریم تنوع ماهیان را افزایش دهیم.
وی گفت: در حال حاضر سالیانه ۱۰۰۰ قطعه ماهی زینتی از کاشان به کشورهای عراق و ترکیه صادر میشود.
رویداد شتاب ماهیان زینتی با حضور ایدهپرداران، کارشناسان و جمعی از مدیران و مسوولان کاشان به صورت حضوری و مجازی در سالن همایشهای پارک علم و فناوری غیاثالدین جمشید به همت مرکز آموزشی علمی کاربردی خانه کارگر این شهرستان برگزار شد.
خلاقیت و نوآوری در تکثیر، روشهای نوین برای تامین غذاهای ماهی، روشهای درمانی جدید برای حل بیماری، بازاریابی و فروش ماهیان زینتی و نوآوری در فضای پرورش ماهی برای بهینه کردن مصرف آب، گرما و اکسیژنسازی، محورهای نخستین رویداد شتاب ماهیان زینتی در کاشان بود.