• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۳۶۴۹۳
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۰

اعتراف مارک اسپر

ترامپ با انگیزه های انتخاباتی دستور ترور ژنرال ایرانی را صادر کرد, این اعتراف بر خلاف ادعای دولت سابق امریکاست که وانمود می کرد ترور سردار سلیمانی برای ممانعت از یک تهدید قریب الوقوع است.

اعتراف مارک اسپر

به گزارش پایگاه اینترنتی گاردین، مارک اسپر وزیر دفاع دوم دولت سابق امریکا در کتاب  "سوگند مقدس: خاطرات یک وزیر دفاع در دوران های غیرعادی" که قرار است به زودی منتشر شود اعتراف کرده است که کمی پیش از انتخابات ریاست جمهور آمریکا در سال 2020، رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، با اعلام اینکه رئیس جمهور می خواهد یک مقام ارشد نظامی ایرانی را که خارج از این کشور فعالیت می کند ترور کند، باعث شد تا رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا «شوکه شود.»
مارک اسپرکه  در سراسر این کتاب خود را به عنوان عضوی از گروه مشاوران معرفی می کند که در مقابل ایده های بد یا غیرقانونی پیشنهادی ترامپ یا زیردستانش مقاومت می کنند، مانند پیشنهاد حمله به یک مقام ایرانی. می افزاید ترامپ جنگ طلبی در قبال ایران را به عنوان بخشی مهم از دولتش برای پیروزی مجدد در انتخابات قرار داد، و از توافق هسته ای ایران خارج شد.
این اعتراف بر خلاف ادعای دولت سابق امریکاست که مدعی بود ترور سردار سلیمانی برای جلوگیری از یک تهدید قریب الوقوع بوده است. سردار سلیمانی که به دعوت رسمی دولت وقت عراق به بغداد رفته بود بامداد سیزدهم دی 1398 (سوم ژانویه2020 ) در فرودگاه بغداد هدف حمله پهپادی ارتش امریکا قرار گرفت و به همراه ابومهدی المهندس جانشین حشدالشعبی عراق به شهادت رسید.
اگنس کالامارد، گزارشگر ویژه  سازمان ملل  در زمینه قتل‌های خودسرانه   ۱۹ تیر ۱۳۹۹ - ۹ ژوئیه ۲۰۲۰ در گزارش خود به شورای حقوق بشر این سازمان ترور سردارسلیمانی را خلاف قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل متحد دانست.
کالامارد در گزارش خود افزود ایالات متحده آمریکا نتوانسته مدارک و شواهدی نشان دهد که از خطر فوری قاسم سلیمانی برای شهروندان آمریکایی حکایت و در نتیجه هدف گرفتن کاروان خودروهای حامل او در بغداد را توجیه کند.
علاوه بر این  از نظر حقوقدانان  این اقدام تروریستی دولت امریکا را که اکنون روشن شده با انگیزه های انتخاباتی ترامپ به اجرا درآمده است بر خلاف توافق امنیتی دو جانبه واشنگتن – بغداد و مطابق مفاد اعلامیه تعریف تجاوز و اساسنامه رم، مصداق عمل تجاوز شناخته می‌شود و موجبات مسئولیت بین‌المللی دولت امریکا و مسئولیت کیفری عوامل دخیل در ارتکاب این اقدام نامشروع را فراهم می‌نماید.
ترامپ علاوه بر دستوراجرای این اقدام تروریستی,  در اقدام دیگری برای جلب حمایت لابی صهیونیستی , امریکا را از برجام خارج و با نقض تعهدات برجامی  این کشور, بار دیگر تحریم های یکجانبه را علیه ایران وضع کرد وبرای جلوگیری از بازگشت دولت بعدی امریکا به این توافق , بر خلاف موازین بین المللی سپاه پاسدارن  یکی از نهادهای نظامی رسمی ایران را در فهرست گروههای تروریستی خود قرار داد.
با این شواهد و اعتراف مقام های دولت سابق امریکا,  این سوال از دولت بایدن که مدعی بازگشت به دیپلماسی است مطرح می شود که اگر در ادعای خود صادق است چرا همچنان به اقدامات انتخاباتی و تروریستی و ضد برجامی ترامپ پایبند است؟
 ---------------------------------
رضا محمدمراد

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آشنایی با عشایر در دهه فجر
خوزستان، آماده حماسه در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
فیلم‌های سینمایی تلویزیون، پنج شنبه ۲۳ بهمن
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۱۳ طرح عمرانی و خدماتی در ورزنه
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و دوم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
قطعه شعری برای ایران
آغاز مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن ساعاتی دیگر دراصفهان
اعمال محدودیت‌های ترافیکی مراسم راهپیمایی ۲۲بهمن از بامداد در اصفهان
نا امیدی دشمن در ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
واکنش روسیه به تصمیم اسرائیل درباره کرانه باختری
حضور در راهپیمایی برای عزت ایران
دوجاریک: امیدواریم مذاکرات ایران و آمریکا به نتیجه برسد
۲۲ بهمن؛ گذار تاریخی ایرانیان از سلطنت به جمهوری اسلامی
تیم فوتبال امید یاران تبریز در آستانه صعود به لیگ برتر
افتتاح ۳۲۹ طرح برق رسانی در آذربایجان شرقی
تاکید امام جمعه تبریز بر نقش محوری روحانیت در تبلیغ دین
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
افتتاح خط تولید ذوب ریسی نخ ازمواد پلی اتیلن در شهرک شکوهیه قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
واکنش لاریجانی به سفر نتانیاهو به آمریکا
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
تصادف سرویس مدرسه در مشهد
جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۲۱۰۸ نفر از محکومان عمومی و انقلاب
ملت ایران با حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن میخ آخر را بر تابوت فتنه‌گران می‌زنند
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اعطای وام به فعالان فرهنگی بدون نیاز به ضامن  (۱ نظر)