پخش زنده
امروز: -
معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان تنها راه تحقق پیوند میان صنعت ودانشگاه را حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان دانست .
به گزارش واحد مرکزی خبر ، آریا الستی در برنامه گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دوم سیما حرکت جامعه علمی و فرهنگی کشور را پرشتاب خواند و گفت : این حرکت ریشه در اهداف و آموزه های انقلاب اسلامی ایران دارد.
وی گفت : باشعار "ما می توانیم " امام راحل ، روحیه عقب افتادگی و عدم امکان پیشرفت علمی در مردم ایران شکست و در دوران دفاع مقدس هم با ادامه روشهای جهادی ، خط شکنانی درحوزه علم وفناوی داشتیم .
الستی افزود : بنیاد ملی نخبگان برای حفظ شتاب گونه علمی کشور در دو سال گذشته با هدایت مقام معظم رهبری مطالعاتی انجام داد و از تجربیات استعدادهای برتر و نخبگان استفاده کرد .
وی گفت: برای حفظ روند پرشتاب علمی کشور باید همه ارکان نظام دخالت کنند و بنیاد ملی نخبگان نمی تواند در این مسیر تک روی کند .
معاون پژوهش وبرنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان ، بستر سازی مناسب برای ایجاد دوران پسا دکتری ، دوران بورس ، دوران دکتری ، پژوهانه به استادیاران جوان و پرداخت اعتبارات پژوهشی به مخترعان و مبتکران را از فعالیت بنیاد برای حمایت از استعدادهای برتر خواند .
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برگزاری همایش های نخبگان چه تاثیری در هم افزایی میان استعدادهای برتر دارد گفت : شعار همایش امسال "امید به تحقق حماسه اقتصادی با تدبیر نخبگان " بود و امسال از بزرگان و نخبگانی که در ایجاد حماسه های اقتصادی در جنبه های مختلف پزشکی ، مهندسی و علوم انسانی نقش داشتند دعوت کردیم تا تجربیات خود را در اختیار نخبگان جوان بگذارند .
الستی در پاسخ به سوالی در خصوص تعبیر مقام معظم رهبری درباره درون زا شدن توسعه علمی افزود : این اصطلاح مقام معظم رهبری راهنمای کاملا مشخصی برای سیاست گذاران عرصه علم وفناوری است .
وی گفت : برخی کشورها پیشرفت خود را در حل شدن در پیشرفت کشورهای پیشرفته می دانند در حالیکه ما نمی توانیم صرفا با کسب علم از خارج کشور این مسیر را دنبال کنیم بنابراین درون زایی در پیشرفت علم به معنای رجوع به استعدادهای درون کشور است .
الستی افزود : ما باید مستقل پیشرفت کنیم و پس از اینکه به پیشرفت حداقلی رسیدیم به تعامل دو طرفه با ملل دیگر می پردازیم .
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چگونه می توانیم همچنان در مسیر پرشتاب علمی کشور بمانیم گفت : شرکت های دانش بنیانی در کشور داریم که بدون مهندسی معکوس و با بهره گیری از علوم داخلی و بومی موفقیت هایی داشته اند .
الستی افزود : نخستین چالش ما پس از غلبه بر وسوسه "من نمی توانم " بر خورد با هیولای "تونمی توانی " دشمن است و باید اعتماد به نفس خود را بالا ببریم .
معاون پژوهشی وبرنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه برای پرشتاب کردن مسیر علمی کشور باید کار فرهنگی صورت گیرد گفت : اگر مدیر و مسئولی از خطا و اشتباه بترسد و نظام او را تنبیه کند قطعا این مدیر به سمت خطر پذیری نخواهد رفت و شاید استفاده ازفناوریهای ایرانی خطرپذیری بیشتری داشته باشد اما باید دراین مسیر قرار گیریم.
وی درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه براساس فرمایش مقام معظم رهبری ، نخبگان چگونه می توانند تولید کننده علم و صادر کننده دانش باشند افزود : رسیدن به این مرحله برای ما امکان پذیر است چون توانمندیهای خود را اثبات کرده ایم اما در این مسیر نیازمند اجرای هماهنگ سند راهبردی کشور در امور نخبگان و همچنین نقشه جامعه علمی کشور هستیم.
معاون پژوهشی وبرنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان گفت : سیاست و رویکرد این بنیاد در ارائه تسهیلات به استعدادهای برتر باید از جنس حمایت های توانمند ساز باشد.
آریا الستی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برخی صنعتگران همچنان سنتی فکر می کنند و از دانشگاه بی نیازند افزود: دولت های پس از انقلاب بسته به شرایط اقتصادی و دیدگاههایشان گاهی به دانشگاه خیلی مراجعه و بخشی از بودجه صنایع را نیز در دانشگاهها هزینه می کردند اما این ارتباط دائمی نبود .
وی گفت : باید دریچه هایی میان دانشگاه وصنعت ایجاد کرد و این جزو وظایف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است .
الستی افزود : ما نهادهایی داریم که ارتباط میان صنعت و دانشگاه را برقرار می کند اما چون اقتصاد دانش بنیان نداریم میان این دو ارتباطی برقرار نمی شود .
وی در خصوص نحوه و نوع حمایت بنیاد ملی نخبگان از استعدادهای برتر گفت : در میان مخترعان و مبتکران افرادی با ابتکارات خاص داریم و از میان آنها برخی ها را هدایت گونه حمایت می کنیم به این ترتیب که بتوانند طرح بنویسند و با یک صاحب سرمایه به مذاکره بنشینند .
معاون پژوهشی وبرنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان گفت : البته برخی نخبگان سختی های مسیر را نمی پذیرند و قطعا در بخش نخبگی هم ریزش وجود دارد .
وی افزود : بنیاد ملی نخبگان در بخش حمایت از فعالیت های مبتکران و مخترعان بودجه قابل توجهی ندارد ودر ۳ سال گذشته با بستر سازی مناسب برای ایجاد ارتباط میان صاحبان سرمایه و بخش خصوصی ۶۵ میلیارد تومان قرار داد منعقد شد که این میزان از بودجه ۳ سال بنیاد هم بیشتر است که باید در همه زمینه ها این گونه عمل کرد .
الستی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بنیاد ملی نخبگان چه برنامه ای دارد تا عطش علم اندوزی میان نخبگان همچنان شعله ور بماند گفت : قطعا تلاش همه نهادهای مرتبط با علم وفناوری دقیقا مرتبط با این مسئله است که البته باید عملکرد این نهادها ارزیابی شود .
وی آینده علم ودانش را در کشور رو به ارتقاء خواند و گفت : بسیار خوش بینیم .