• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۲۶۰۶۴
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۹
علمی و فرهنگی

چهار هزار پزشک و امدادگر به اربعین اعزام می‌شوند

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر از اعزام گروه های پزشکی ایران به عراق برای ارائه خدمات درمانی و بهداشتی در ایام تاسوعا و عاشورا و همچنین، برنامه‌ریزی برای اعزام چهار هزار پزشک و امدادگر به مراسم اربعین امسال، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدعلی مرعش رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت، اظهار کرد: مجموع نیرو‌های امدادی و بهداشت و درمان اعزامی هلال احمر ایران به عراق، برای مراسم اربعین امسال، حدود ۴ هزار نفر است.

وی با اشاره به مذاکرات با وزیر بهداشت عراق برای اعمال جراحی پزشکان ایران در بیمارستان‌های عراق، افزود: هر سال یک گروه پزشکی کشورمان در بیمارستان الحسین (ع) بزرگترین بیمارستان کربلا، مستقر می‌شود و در قسمتی از اورژانس و بخش‌های آن، پزشکاران و پرستاران ایرانی، خدمات ارائه می‌دهند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر ادامه داد: پیش از این اعمال جراحی زائران اربعین را گروه جراحی عراق انجام می‌داد، اما امسال مقرر شد که جراحان ما نیز شامل جراحان ارتوپد، مغز و اعصاب، زنان زایمان و دیگر رشته‌ها اجازه حضور در اتاق‌های عمل، داشته باشند.

مرعشی درباره مراکز درمانی هلال احمر ایران در عراق گفت: در حال حاضر و در ایام عادی سال در کربلا و نجف درمانگاه شبانه روزی داریم؛ اما در ایام اربعین این تعداد مراکز بسیار زیاد می‌شود به گونه‌ای که برای اربعین امسال قرار است خدمات از اول ماه صفر شروع شود و حداقل تا ۲۵ صفر ادامه داشته باشد. در نتیجه، طول مدت زیارت اربعین امسال افزایش می‌یابد.

وی به نتایج سه دیدار انجام شده میان پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان با وزیر بهداشت عراق اشاره کرد و گفت: نشست‌هایی برای تسهیل‌گری ارسال تجهیزات، دارو و امکانات بیمارستان امام علی (ع) هلال احمر و اقداماتی که در موسم اربعین باید انجام شود، برگزار شد و دیداری هم با وزیر کار عراق برای تسهیل حضور نیروهای درمانی هلال احمر در بیمارستان امام علی (ع) و اخذ مجوز‌های لازم، انجام شده است.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر افزود: همچنین دیداری با وزیر ارتباطات عراق برای برقراری امکانات ارتباطات رادیویی و اختصاص فرکانسی ویژه برای گروه درمان و آمبولانس‌ها انجام شد تا مانند سازمان امداد و نجات و فوریت‌های خودمان که در کشور با یکدیگر در ارتباط هستند، در موسم اربعین و در کشور عراق نیز ارتباطی این چنینی برقرار و خدمت‌رسانی تسهیل شود.

مرعشی اظهار کرد: اگر شماره‌ای سه یا چهار رقمی مانند شماره‌های امدادی کشورمان در دسترس زائران باشد و گروه درمان و آمبولانس‌ها از طریق اطلاعات مرکز کنترل بتوانند سریع‌تر خدمات لازم را به زائران ارائه دهند، کار بزرگی خواهد بود.

وی گفت: تلاش می‌شود همه بتوانند از این شماره تلفن امدادی استفاده کنند و حتی این شماره مشترک بین هلال احمر ایران و عراق و برقراری ارتباط با آن بدون سیم کارت هم امکانپذیر باشد.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با اشاره به اینکه هرسال در موسم اربعین فهرست آمبولانس‌ها، خودرو‌های امدادی، اتوبوس آمبولانس‌ها، خودرو‌های فرماندهی به همراه مشخصات راننده‌ها و کمک راننده‌ها برای کشور عراق ارسال می‌شود، افزود: برای اربعین امسال نیز این اطلاعات و مشخصات به عراق ارسال شده است تا مجوز لازم برای آن‌ها صادر شود.

مرعشی ادامه داد: امسال ۸۰ دستگاه آمبولانس، هشت دستگاه اتوبوس آمبولانس و شش خودروی فرماندهی به کشور عراق منتقل می‌شود و قرار است خودرو‌های دیگری هم به این فهرست اضافه شود.

* هلال احمر مجوز موکب‌های درمانی صادر می‌کند
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با اعلام اینکه دارو‌های اربعین در حجم زیاد خریداری شده و در حال بسته‌بندی است، درباره چگونگی فعالیت نیروهای درمان هلال احمر ایران در مراسم اربعین گفت: امسال صدور مجوز برای موکب‌های درمانی مراسم اربعین با هلال احمر است و متقاضیان ارائه خدمات درمانی در اربعین باید برای ثبت نام حضوری به هلال احمر مراجعه کنند.

مرعشی افزود: پس از ثبت نام و بررسی، برای این افراد مجوز لازم صادر شده و بر اساس مکان‌هایی که نیاز است خدمات داده شود، گروه هایشان مشخص می‌شود.

وی تصریح کرد: پس از آن نیز پشتیبانی دارویی این موکب‌ها را هلال احمر انجام خواهد داد و امکانات درمانی زائران را در اختیار موکب‌های درمانی می‌گذاریم.

* اعزام گروه پزشکی ایران به عراق برای تاسوعا و عاشورا
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت همچنین از اقدامات هلال احمر ایران برای مراسم تاسوعا و عاشورا در کربلا و توسعه گروه های درمانی خبر داد و گفت: برای تاسوعا و عاشورا گروه ۳۰ نفره‌ای از پزشکان و گروه‌های مختلف تخصصی اعزام شده‌اند و تلاش می‌شود خدمت‌رسانی مطلوبی به زائران صورت گیرد.

مرعشی درباره کمپین «مرهم زائر» و جمع‌آوری دارو‌های مازاد منازل که از سوی سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر اجرا می‌شود، اظهار کرد: این طرح امسال برای نخستین بار از سوی هلال احمر اجرا می‌شود و فراخوان آن نیز داده شده است.

وی افزود: به این منظور گروه ها در استان‌های مختلف مشخص و فراخوان و آئین نامه آن ابلاغ شده است تا هر چه سریعتر دارو‌ها را جمع آوری و بازبینی کنند و در صورت تائید سلامت داروها، از آن به عنوان منبعی مناسب در مراسم اربعین استفاده شود.

مرعشی درباره بیمه درمان زائران اربعین گفت: هر فردی باید برای مسافرت خارج از کشور بیمه باشد. سال گذشته و در موسم اربعین، وزیر بهداشت عراق برای بیمارستان‌ها دستورالعمل صادر کرد و اعمال جراحی و بستری‌ها به صورت رایگان انجام شد، اما اگر آن روند درمانی ادامه داشته باشد و فرد بیمه نباشد، خارج از بیمارستان، باید هزینه‌ها را بپردازد.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر ادامه داد: همچنین در صورت فوت، فرد باید بیمه باشد که برای انتقال پیکر و دیگر موارد آن بتواند از مزایای بیمه استفاده کند.

مرعشی تصریح کرد: به همین منظور هر سال زائران اربعین بیمه می‌شوند و این بیمه توسط سازمان حج و زیارت انجام می‌شود. برای امسال نیز سازمان بیمه‌گر انتخاب شده است.

وی افزود: ما با آن بیمه زیاد کار خواهیم داشت؛ به طوری که بیمه و مراکز درمانی ما باید در مراسم اربعین همکاری نزدیکی با یکدیگر داشته باشند تا بتوانیم زائران بیمار را به کشور انتقال داده و پیگیری‌های بعدی را نیز برایشان انجام دهیم.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر یادآور شد: هماهنگی‌های لازم در مرز نیز با فوریت‌ها برای انتقال بیمار به داخل کشور انجام خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۲ آذر ۱۴۰۴
اجرای بیمه تکمیلی بازنشستگان با پوشش بالاتر
مرگ آفرینی دوباره شترهای سرگردان در شرق هرمزگان
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
توسعه زنجان با نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی و اقتصاد دانش‌بنیان
نجات جان زن محبوس در میان شعله‌های دود واتش توسط آتش نشانان شوش
آغاز پایش دمای مصرف بهینه گاز طبیعی در ادارات
آغاز بخشودگی کامل جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۳ آذر ۱۴۰۴
آسفالت ریزی جاده‌های روستایی ورزقان و خاروانا
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
رتبه سوم کشوری دو دانش آموز کیش در جشنواره جوان خوارزمی
ایران جوان و جوانی جمعیت
نظارت بر قیمت مرغ گرم و کالا‌های اساسی در ارومیه
فراخوان عمومی معرفی مادران ارزش آفرین کیش
برخورد قاطع پلیس اشنویه با تخلفات ترافیکی؛ صدور ۹۲۰ برگه جریمه در ۱۰ روز
۲ فوتی در حادثه رانندگی محور سرای – گمیچی
دهمین کاروان ترویج بهره وری کشاورزی در شهرستان نقده
حذف اقتداری از مسابقات اسکواش رنکینگ جهانی در هند
دهمین کاروان ترویجی کشاورزی در سلماس به راه افتاد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)