لزوم تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت
تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت با ارتباط هر چه بیشتر صنعت و دانشگاه امکان پذیر است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ معاون وزیر نفت در امور مهندس، پژوهشی و فناوری در همایش سالانه پژوهش و فناوری و عقد دو قرار داد پژوهشی پالایشگاه امام خمینی استان مرکزی در شازند افزود: در تلاشیم که زنجیره ارزش صنعت نفت را تا پایان در کشور تکمیل کنیم که این امر با حضور و ارتباط واحد های پژوهشی و دانشگاهی امکان پذیر است.
زیدی فرد با بیان اینکه میزان وابستگی به تجهیزات و صنایع خارج از کشور در صنعت نفت به حداقل رسیده گفت: این وابستگی چند درصدی تا پایان دولت سیزدهم کمتر هم خواهد شد و یکی از تکالیف ابلاغی از سوی رییس جمهوری به وزیر نفت، بومی سازی صنعت نفت و رهایی از وابستگی بوده و وزیر نفت نیز تاکیداتی فراوانی در این راستا دارد.
وی با بیان اینکه وزارت نفت برای دومین سال پیایی به عنوان بهترین وزارتخانه در امر حمایت از تولیدات اول و شرکت های دانش بنیان معرفی شده گفت: اکنون تعاملات خوبی با وزارت علوم برقرار شده تا مسائل و مشکلاتی که دانشگاه توان رفع آن را دارد عملیاتی شود و قراردادهای چند میلیون دلاری در این زمینه با دانشگاه های کشور بسته شده است.
رجبی مدیرعامل پالایشگاه نفت امام خمینی هم با بیان اینکه ارتباط بین صنعت و دانشگاه یک ضرورت است گفت: اگر دانشگاهیان و جامعه پژوهشی و علمی در کنار صنعت نباشند، قطعا صنعت پایدار نخواهد بود، فقط باید مسیر این ارتباط هموار شود.
وی با اشاره به تعاملات این مجموعه با مجموعه های دانشگاهی در کشور گفت: تولید دو کاتالیست واحد RFCC و RCD با کمک شرکت های دانش بنیان و گروه های نخبه و دانشگاهی انجام شد و با همکاری گروه های پژوهشی بیش از ۱۴ هزار قلم از مصارف پالایشگاه بومی سازی شده است، ریسک های بزرگی را پذیرفتیم تا از قطعات داخلی استفاده کنیم ولی خوشبختانه نتایج خوبی را اخذ کرده ایم.
وی با بیان اینکه سه دهه پیش ۹۰ درصد قطعات از خارج از کشور وارد می شد، افزود: امروز ورق برگشته است و بیش از ۹۰ درصد قطعات و مواد شیمیایی از داخل کشور تامین می شود و این امر حاصل تلاش نخبگان و پژوهشگران داخلی است و به واسطه مهندسین داخلی اتفاقات بزرگ و مثبتی در شرکت رقم خورده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی هم با اشاره به اینکه استفاده صنایه استفاده از پساب را جدی بگیرند گفت: با پیگیری های انجام شده و استفاده از ظرفیت قانون جهش تولید دانش بنیان و اخذ مالیات از صنایع فرصت های بسیاری در حوزه فناوری ایجاد شده است، ولی جای استفاده از این فرصت ها همچنان بسیار است.
سرایی مدیرعامل شرکت ماشین سازی اراک نیز هم پژوهش را کوششی برای پیدا کردن راهکاری برای رفع مشکلات و راهی برای گسترش مرزهای دانش دانست و گفت: ماشین سازی اراک عمری ۵۶ ساله دارد، ۵۰ سال پیش تمام امکانات و تجهیزات از خارج وارد می شد، اما با فعالیت ماشین سازی، این شرکت طراحی و ساخت تمامی تجهیزات پالایشگاهی و پتروشیمی و نیروگاهی را انجام می دهد و حتی طی دو سال اخیر تجهیزات فرآیندی پتروشیمی ها در ماشین سازی تولید و حتی اولین راکتور تولیدی در کشور، توسط ماشین سازی در عسلویه نصب شد. در در ادامه این همایش قرارداد طراحی و ساخت ربات ضخامت سنج خوردگی دیواره مخازن ذخیره به روش آلتراسونیک با یک شرکت دانش بنیان و قرارداد ارتقاء عملکرد اصلاح واحد نفت با استفاده از تکنولوژی فرا صوت با دانشگاه اراک نیز منعقد شد.
قرار دادهای فوق برای اولین بار در حوزه صنعت نفت و پالایشگاه در کشور منعقد شد.
در پایان هم از تعدادی پژوهشگر برتر که طرح های تحقیقاتی آنان عملیاتی و مورد استفاده قرار گرفته شده ، قدردانی شد.