• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۷۳۳۴۵
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۸
مرکزی » علمی و فرهنگی

ایران در انتظار رتبه چهارم جهانی ثبت آثار ناملموس

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در اراک: رتبه چهارم جهانی ثبت آثار ناملموس در انتظار ایران است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آیین امضا تفاهم‌نامه همکاری مشترک تشکیل شورای راهبردی حفاظت، مرمت و احیا بازار تاریخی اراک، گفت: رتبه چهارم جهانی ثبت آثار ناملموس در انتظار ایران است. اکنون رتبه ایران در این زمینه پنجم است که با ارسال سابقه چند اثر ناملموس در اجلاسیه پیش روی یونسکو رتبه چهارم جهانی ثبت آثار ناملموس به ایران داده می‌شود.

دارابی با بیان اینکه رتبه ایران در دولت شهید رئیسی از رتبه دهم جهانی به پنجم رسیده و سپس رتبه چهارم، گفت: این نتیجه توجه و اصرار شخص رئیس جمهور شهید بود که برای کشور و دولت سیزدهم به دست آمد. آثار ناملموس شامل فرش، آداب و سنن، مراسم افطار، شب چله یا یلدا و فرش است که چنین اثاری کم نیست و در مسیر ثبت یکا یک این مراسم‌ها و آیین‌ها هستیم.

او با بیان اینکه ملت ایران دارای جایگاهی هموزن تاریخ و بیش از هفت هزار سال قدمت دارد، گفت: با ثبت آثار ناملموس این آثار جزو میراث بشریت قرار می‌گیرد و این فرصتی برای ملت ارزشمند ایران است. حفظ آثار تاریخی و معماری بر جای مانده از گذشته ضروری است و برنامه دولت برای حفظ، مرمت و نگهداری این آثار ایجاد خیرین میراث فرهنگی در استان‌های کشور است که استان مرکزی پیشتاز شده و می‌تواند الگویی برای سایر استان‌های کشور باشد. این امر فقط در ایران رخ نداده است و بسیاری از کشور‌های دارای آثار تاریخی، دست به ایجاد سمن‌ها و مجموعه‌های خیریه برای حفظ آثار تاریخی خود زدند. به عنوان مثال در ایتالیا پنج هزار تشکل و سمن در حوزه میراث فرهنگی برای نگهداری ابنیه تاریخی فعالیت دارند.

دارابی آثار تاریخی استان را ستود و گفت: فقط در بخش مفاخر بیش از ۳۰ درصد مفاخر ایران منصوب به استان مرکزی هستند که در راس آن بنیانگذار جمهوری اسلامی است و تار و پود ایران با این استان آمیخته است.

دارابی همچنین در مصاحبه‌ای اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه بیش از ۲۷ اثر ناملموس از سوی دولت سیزدهم به یونسکو ارسال شده، گفت: تلاش این دولت ارتقاء سطح فرهنگی کشور در سطح جهانی است.

او در پاسخ به سوالی در مورد مفاخر ایرانی که از سوی برخی کشور‌ها مورد دست اندازی و ثبت به نام غیر از ایران قرار می‌گیرد، گفت: بانک اطلاعاتی در این زمینه تشکیل شده است و تاریخ، خود گواه ایرانی بودن این مفاخر است و تلاش کشور‌های دیگر در این زمینه بیهوده است.

استاندار مرکزی نیز در ادامه این مراسم با اشاره به تلاش‌های دولت برای پایان دادن به طرح‌های عمرانی قریب ۱۰ ساله. بیشتر گفت: استان در زمینه فرهنگی نیز پیشتاز است و راه اندازی مجمع خیرین میراث فرهنگی که با حمایت دولت راه اندازی می‌شود، نمونه‌ای از این تلاش است.

در ادامه این آیین که با برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری ویژه استان همراه بود، تفاهم‌نامه همکاری مشترک تشکیل شورای راهبردی حفاظت، مرمت و احیا بازار تاریخی اراک به امضاء رسید.

همچنین با ارائه احکام مجمع خیرین میراث فرهنگی، دفتر این مجمع در یکی از حجره‌های سرای کاشانی اتفتاح و به بهره‌برداری رسید.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فردا، قطعی گاز در بخشی از مرکز شهر اهواز
تداوم وزش باد شدید در سمنان
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۴ آبان ۱۴۰۴
تاکید نماینده هشترود و چاراویماق بر ساماندهی تخصیص آب پایاب سد سهند
گردشگری پاییزه و زمستانه در کویر ۸۰ هزار کیلومتری لوت
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
بازدید وزیر جهاد کشاورزی از روند ساخت سایت تولید واکسن پرندگان در مرند
درخشش لرستانی ها در مسابقات مُدْهَامَّتَان
ورزشی‌های بیست و سوم آبان ماه در استان سمنان
بازگشت یک گلاده گرگِ تیمارشده به طبیعت در مهاباد
برگزاری رویداد پیوند نوآوری و مدیریت شهری در مشهد
درخشش تیم کامپوند بانوان ایران با مربی گری مربی چهارمحال و بختیاری
روایتی متفاوت از شرق کشور؛ وقتی ایران‌جان به خاوران رسید
جشنواره بادام وبرنج، روایتی از پیوند مردم با خاک حاصلخیز گیلان
ائمه جمعه استان تهران بر صرفه‌جویی در مصرف آب تأکید کردند
بررسی فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی کشاورزی خراسان جنوبی در میز اقتصاد رسانه ملی
خدمات رایگان پزشکی در مروست
برتری چوکای تالش در گام پنجم لیگ دسته دوم فوتبال
فینال لیگ سنگنوردی کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
گام سبز ایران در حذف مواد مخرب لایه ازن
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ آبان ۱۴۰۴
ارزیابی سامانه هشدار اضطراری جمعه ۲۳ آبان اجرا می‌شود
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
زنجان؛ روایت یک نخبه ریاضی دهه شصتی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)