• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۹۰۶۴۸
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۱
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

رونمایی از کتاب‌های تاریخ شفاهی شهدای هسته‌ای

مجموعه کتاب‌های تاریخ شفاهی شهدای هسته‌ای در مرکز اسناد انقلاب اسلامی رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آیین رونمایی از مجموعه پنج جلدی کتاب‌های تاریخ شفاهی شهدای هسته‌ای با حضور امیر حاتمی و سید محمود علوی وزرای سابق دفاع و اطلاعات، جواد منصوری نخستین فرمانده سپاه پاسداران، مصطفی پورمحمدی رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی و جمعی از خانواده شهدای هسته‌ای برگزار شد.

این آثار شامل؛ کتاب «از مهاباد تا مهاباد» روایتی از شهید دانشمند محسن فخری زاده، کتاب «دلواپس نطنز» روایتی از شهید مصطفی احمدی روشن به قلم خانم بابایی نیا، کتاب «شور شیرین» روایتی از شهید داریوش رضایی نژاد، کتاب «به رسم داود» روایتی از شهید مجید شهریاری و کتاب «دغدغه‌ای برای ایران» روایتی از شهید مسعود علیمحمدی به قلم امیرحسین نباتی است که در مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است.

این جلسه همراه بود با سخنرانی امیر حاتمی و سید محمود علوی که از فضایل اخلاقی و تعهد کاری این شهدا گفتند و تاکید کردند بر اینکه مسیر شهدا همچنان ادامه خواهد داشت و در ادامه نیز خانواده شهدای هسته‌ای به روایت خاطراتی از این شهدا پرداختند.

مصطفی پورمحمدی، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هسته‌ای کشور گفت: آیاتی که خدا در رابطه با شهدا نازل فرموده، در جامعه نمایان هستند و ما به یمن رزقی که نصیب شهدا می‌شود  از فیض های الهی بهره‌مند می‌شویم.

وی افزود: کشور ما توانایی‌های بالقوه و بالفعل زیادی دارد، اما هنوز نتوانسته‌ایم این توانایی‌ها را به نسل جدید به صورت کامل ارائه کنیم و فکر می‌کنند پیشرفت ما تنها در حوزه نظامی بوده، در حالی‌که حوزه نظامی، نقطه جلودار و پیشین توسعه صنعتی است.

رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در ادامه گفت: خون شهدای هسته‌ای باعث رشد و رویش دانش و فناوری در جمهوری اسلامی ایران شده است و امروزه فرزندان ایران راه این شهدا را ادامه می‌دهند.

امیرحسین نباتی، نویسنده چهار جلد از کتب رونمایی شده در حاشیه این مراسم در خصوص کتاب‌های تازه منتشر شده گفت: پروژه تاریخ شفاهی شهدای هسته‌ای در مرکز اسناد انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۵ بود که مصاحبه‌های چهار شهید ابتدایی به غیر از شهید فخری‌زاده (ایشان هنوز در قید حیات بودند) شروع شد و بیش از ۶۰ ساعت مصاحبه با خانواده ها، همکاران، دوستان ضبط و ثبت شد.

وی با اشاره به توقف چند ساله طرح به دلیل تغییرات مدیریتی در مرکز اسناد انقلاب اسلامی افزود: زمانی که به خاطر تغییرات در مرکز طرح متوقف شده بود، مصاحبه‌ها ادامه داشت و کار تحقیق و تدوین که از سال ۱۳۹۵ آغاز شده بود متوقف نشد.

این نویسنده در خصوص محتوای کتاب گفت: این آثار به مطالبی از دوران کودکی، نوجوانی، تحصیلات دانشگاهی، خدمات علمی و هسته‌ای به روایت افراد نزدیک به این شهدا و در نهایت زمان و نحوه ترور این شهدا پرداخته است.

نباتی افزود: یک سری مسائل از این شهدا که در کتب دیگر ذکر شده بود برای جلوگیری از تکرار و چند سند و روایت به دلیل محرمانگی در این آثار ذکر نشده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واژگونی مرگبار مزدا در دامغان
یک فوتی و دو مصدوم در حادثه واژگونی سمند
تقویم روز و اوقات شرعی پنجم آذر به افق آبادان و خرمشهر
سرمربی تیم فوتبال سپاهان: برنامه از پیش‌تعیین‌شده‌ای برای تعویض‌ها نداشتیم
ظرفیت بالای بوشهر برای تبدیل شدن به قطب مهم شیلاتی کشور
احیای ۱۸۰ هکتار از مراتع بجنورد برای توسعه گیاه دارویی باریجه 
۳ ماهواره سنجشی ایران ۷ دی‌، پرتاب می‌شوند
راه یابی تیم بسپارشیمی سپیدان به فینال لیگ ملی چوگان
فشار آلودگی برگلوی اصفهان
سرمربی تیم فوتبال الحسین: مقابل سپاهان شایسته مساوی بودیم
سازمان برنامه و بودجه موتور محرک دستگاه‌های اجرایی است
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
موزه‌های پایتخت تعطیل شد
حکمرانی آب، حلقه مفقوده آبخیزداری
سفر وزیر صمت به ترکیه برای شرکت در اجلاس اکو
برگزاری اردوی تیم پاراتیروکمان جوانان از ۷ آذر
مراکز اهدای خون استان فعال است
بازگشت تیم ملی کبدی بانوان از مسابقات قهرمانی جهان
پیش‌بینی وضعیت جوی کشور
انتشار جدول نمایش آثار چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
مدارس سمنان غیر حضوری شد
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)