پخش زنده
امروز: -
بیمارستان نیمه تمام نصرآباد شهرستان تربت جام با گذشت سیزده سال چشم انتظاری همچنان منتظر تعیین تکلیف مسئولین است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، بخش نصرآباد شهرستان تربت جام با جمعیتی بالغ بر پنجاه هزار نفر در فاصله ۱۲۵ کیلومتری از مشهد از کمبود امکانات رنج میبرد و نبود بیمارستان و پزشک متخصص مشکلات این منطقه را دوچندان کرده است. مردم این منطقه مجبورند برای انجام درمان به شهرهای اطراف بروند و حوادث جادهای و هزینه زیادی را که سربار اقتصاد خانوادهها میباشد را تحمل کنند.
کلنگ زنی پروژه بیمارستان نصرآباد در سال ۱۳۹۱ بارقههای امید را در مردم زنده کرد ولی با گذشت سیزده سال از آغاز طرح توسط اداره مسکن و شهرسازی روند کند آن، امید مردم را به یاس تبدیل کرد. سال ۱۳۹۱ همزمان سه پروژه بیمارستانی در شهرهای باخرز، صالح آباد و نصرآباد کلنگ زنی شد، اما با توجه به بهره برداری بیمارستانهای باخرز و صالح آباد بنای ساختمان بیمارستان نصرآباد پیشرفت فیزیکی چندانی نداشته و عملا بعد ازگذشت سیزده سال فرسوده شده است.
نصرآباد، شهری با کمبود امکانات پزشکی و درمانی
یکی از مشکلات شهر نصر آباد که مدتی است گلایهها و نارضایتی شهروندان این شهر را در پی داشته کمبود امکانات پزشکی است. نصر آباد با توجه به جمعیت نه هزار نفری خود تنها یک درمانگاه با یک پزشک دارد که این پزشک روزانه مجبور است حدود ۲۰۰ بیمار را ویزیت کند. این موضوع در حالی رخ میدهد که بیمارستان این شهر مدت هاست به صورت ساختمانی نیمه کاره خلاف وعدههای علوم پزشکی رها شده و مردم نصرآباد و روستاهای اطراف برای زدن یک بخیه یا تزریق ساده نیز باید به مراکز درمانگاهی مراجعه کنند.
یکی از شهروندان نصرآبادی در این باره گفت: این شهر از لحاظ امکانات درمانی وضعیت خوبی ندارد و بیماران ناچار هستند برای دریافت خدمات درمانی مسیر ۳۵ کیلومتری نصرآباد تا تربت جام را طی کنند. ایوب قرایی با اشاره به طولانی شدن ساخت بیمارستان نصرآباد، افزود: این پروژه طی این سالها نه تنها تکمیل نشده، بلکه همان مقداری که احداث شده در حال تخریب است و هیچ کس هم پاسخگو نیست.
دانیال میرکی دیگر شهروند نصرآبادی در مورد داروخانه این شهر گفت: بخش نصرآباد با جمعیت ۵۰ هزار نفری تنها یک داروخانه دارد که کمبودهای زیادی دارد و گاهی برای تهیه برخی داروها باید تا شهر تربت جام برویم.
در کنار این موضوع مرکز دیالیز نصرآباد که توسط خیرین سلامت این شهر با تجهیزات دستگاه دیالیز و هزینه حدود ۲۰۰ میلیون تومانی در محل قبلی خانه بهداشت نصرآباد راه اندازی شده بود به دلایل مختلف با گذشت یک سال از تاسیس آن تعطیل شده است. یکی از دلایل تعطیلی این مجموعه مخالفت علوم پزشکی شهرستان با ادامه کار این مرکز بدون حضور پزشک است و راه اندازی مجدد آن را منوط به استقرار مرکز دیالیز در بیمارستان عنوان کردهاند این درحالی است که مدتها از بلاتکلیفی ساختمان نیمه کاره بیمارستان نصرآباد میگذرد.
رمضان میرکی از شهروندان نصرآبادی با اشاره به مرکز دیالیز گفت: دستگاه دیالیز که با همت خیرین شهر خریداری شده بود طی یک سال از مرکز دیالیز شهرجمع شد و ۲۰ بیمار دیالیزی مجبورند از بخش نصرآباد به تربت جام بروند.
وعدههای ناتمام و مهاجرت مردم به دلیل کمبود امکانات
رضا بهادری راد رئیس شورای شهر نصرآباد در واکنش به موضوع نیمه کاره ماندن این بیمارستان اظهار داشت متاسفانه زمین این مجموعه توسط مردم به صورت رایگان در اختیار علوم پزشکی قرار گرفت و مقرر بود این بیمارستان جهت رفاه حال مردم هرچه سریعتر راه اندازی شود، اما برخلاف قول و قرارها هنوز در مرحله سفت کاری، ساختمان آن متوقف مانده است.
رئیس شورای شهر نصرآباد پیرامون پیگیریهای صورت گرفته توسط عضو شورای شهر اظهار داشت: ما در شورای شهر جلسه به جلسه این موضوع را پیگیری میکنیم و آن را مهمترین مطالبه مردم نصرآباد میدانیم، اما شبکه بهداشت و علوم پزشکی باید پاسخ گو باشد که متاسفانه نیستند.
بهادری راد همچنین وضعیت درمانگاه فعلی این شهر را نامناسب توصیف کرد و بیان داشت سه پزشک مستقر در این درمانگاه به صورت چهل و هشت ساعته حضور دارند و دیگر توانی برای پاسخ گویی تمام وقت ندارند. درمانگاه از ساعت ۱۴ تا ۱۶ برای استراحت تعطیل است و اگر شما شب یا دیر وقت در درمانگاه حاضر شوید تا زمانی که پزشک بخواهد در را باز کند و پاسخ گوی شما باشد زمان زیادی تلف میشود که این موضوع سبب شده بسیاری از نصرآبادیها و ساکنان روستاهای بخش از همان ابتدا برای معالجه به سمت تربت جام حرکت کنند.
رئیس شورای شهر نصرآباد همچنین بزرگترین مشکل این بخش را مهاجرت عنوان کرد به طوری که برخی روستاها در حال حاضر تقریبا از سکنه خالی شدهاند.
وی اظهار داشت: وقتی در این بخش امکانات درمانی، آموزشی یا رفاهی مناسب وجود نداشته باشد افرادی که شرایط مالی داشته باشند در مرحله اول به تربت جام و یا به مشهد مهاجرت میکنند و این موضوع در حال حاضر در این منطقه بسیارشایع است.
بیمارستان نصرآباد، از کلنگزنی تا بلاتکلیفی و ناامیدی
بخشدار نصرآباد نیز گفت: کلنگ این پروژه در دولت دهم به زمین زده شده و یک سری کارهایی هم انجام شده، اما در حال حاضر به صورت مخروبهای در آمده است.
ایل مهدی افزود: به تازگی دانشکده علوم پزشکی تربت جام به دلیل این که این پروژه تخریب زیادی داشته، از تحویل آن صرف نظر کرده است. وی تصریح کرد: پیگیریهایی صورت گرفته که این پروژه به بخش خصوصی واگذار شود، اما متاسفانه تاکنون به نتیجهای نرسیده است.
فرماندار تربت جام نیز در این باره گفت: ما پیگیر هستیم که این پروژه را تحویل آستان قدس رضوی دهیم. حسین جمشیدی با اشاره به احداث یک دارالشفاء توسط آستان قدس رضوی در شهرستان تربت جام، افزود: امیدواریم مجموعه آستان قدس رضوی این پروژه را تحویل بگیرد و آن را تکمیل کند و سپس در اختیار دانشکده علوم پزشکی قرار دهد.
از آنجایی که این پروژه در اختیار وزارت راه وشهرسازی است، برای دریافت نظرات رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان به این اداره مراجعه کردم. آقای حسینی مسئول اداره راه و شهرسازی سازی گفت: بیمارستان شهر نصرآباد از سیستم درمان کشور حذف شده و به سیستم درمانگاههای کشور انتقال یافته و هنوز اعتباری برای ساخت آن تخصیص نیافته است.
معاونت درمان دانشکده علوم پزشکی تربت جام هم در باره بیمارستان نصرآباد گفت: ساختمان بیمارستان شهر نصر آباد متعلق و تحویل به وزارت بهداشت و دانشکده علوم پزشکی تربت جام نمیباشد.
دکتر معلم زاده افزود: سیاست وزارت بهداشت تاسیس بیمارستانهای کمتر از ۱۰۰ تخت نیست و بدلیل نزدیکی شهر نصرآباد به بیمارستانهای تربت جام مجوز احداث بیمارستان جدید در منطقه را نداریم.
وی ادامه داد: بیشتر تمرکز دانشکده برای طرح توسعه مرکز خدمات جامع سلامت نصرآباد با همکاری معاونتهای بهداشت و درمان دانشکده میباشد.
وضعیت بیمارستان نصرآباد نشاندهنده مشکلات جدی در حوزه بهداشت و درمان این منطقه است. با وجود وعدههای متعدد، هنوز هیچ اقدام مؤثری برای تکمیل این پروژه انجام نشده و مردم همچنان در انتظار بهبود شرایط هستند. این وضعیت نه تنها بر سلامت مردم تأثیر میگذارد، بلکه باعث مهاجرت و کاهش جمعیت در این منطقه میشود. برای حل این مشکلات، نیاز به همکاری و پاسخگویی مسئولان و تأمین منابع مالی وجود دارد.
خبرنگار: امیرحسین رحمتی
سردبیر: محسن هدایتی فر