پخش زنده
امروز: -
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: سازمان ملی هوش مصنوعی به عنوان نهاد سیاستگذاری، باید هماهنگی بین دستگاهها و هدایت کلان طرحهای هوش مصنوعی کشور را بر عهده بگیرد، تا ایران از «بازیگر» صرف به «بازیساز» این عرصه بدل شود.
محمد رستمی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: آینده ایران و اقتصاد جهانی در گرو تسلط بر فناوری هوش مصنوعی است به همین دلیل، ایجاد یک سازمان ملی مستقل و قدرتمند در این حوزه، تحت نظر مستقیم ریاستجمهوری، ضرورتی راهبردی تلقی میشود. این نهاد باید سیاستگذاری، هماهنگی بین دستگاهها و هدایت کلان طرحهای هوش مصنوعی کشور را بر عهده بگیرد تا ایران از «بازیگر» صرف به «بازیساز» این عرصه بدل شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرعت بالای کشورها در توسعه و سرمایهگذاری در حوزه هوش مصنوعی بیان کرد: کشورهای پیشرفته در رقابتی شدید برای تسلط بر اقتصاد آینده هستند. آمریکا قصد دارد تا پنج سال آینده ۱۵ درصد از تولید ناخالص داخلی را از طریق هوش مصنوعی به دست آورد و چین هم برای دستیابی به سهم ۲۶ درصدی برنامهریزی کرده است. این آمارها نشاندهنده حرکت و شتاب کشورهای جهان بهسوی اقتصاد «هوشمحور» است. در همین راستا، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بر اهمیت سازمان ملی هوش مصنوعی تأکید کردهاند؛ تشکیلاتی که با قرار گرفتن در ذیل ریاست جمهوری، از جایگاه کافی برای تصمیمسازی و اجرا برخوردار باشد. براساس مصوبات، ریاست شورای راهبری این سازمان با رئیسجمهور است و وزرای مرتبط با این حوزه، هم عضو آن خواهند شد.
رستمی با تاکید بر اهمیت هوش مصنوعی اظهار داشت: مفهوم "بازیساز بودن" به معنای تحولآفرینی در ساختار کشور است. اگر ایران بخواهد از تحولات جهانی جا نماند، باید از همین حالا به فکر زیرساختهای فنی، حقوقی و فرهنگی لازم برای توسعه هوش مصنوعی باشد. این مسیر نه فقط تحول در فناوری، بلکه دگرگونی در نیروی انسانی، سبک حکمرانی و اقتصاد کشور ایجاد خواهد کرد. یکی از اثرات مهم این تحول، کوچکسازی بدنه دولت است. هوش مصنوعی با خودکارسازی بسیاری از فرایندها، امکان حذف مشاغل زائد و ارتقای بهرهوری را فراهم میکند. برخلاف تصور، حذف برخی مشاغل به معنای بیکاری گسترده نیست؛ بلکه مشاغل جدیدی در حوزههای پیشرفته پدید میآیند. برای بهرهگیری از این فرصت، ایران باید بر آموزش و پرورش گسترده نیروی انسانی تمرکز کند. یادآوری گذشته هم اهمیت این تغییرات را روشن میسازد. همانطور که بیست سال پیش فضای مجازی و تجارت الکترونیک دور از ذهن به نظر میرسید، اکنون بخش جداییناپذیر زندگی روزمره شدهاند. آیندهی هوش مصنوعی نیز از همین جنس است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به تاکید و مطالبه رهبر انقلاب اسلامی در حوزه هوش مصنوعی عنوان کرد: در نهایت، با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم قرار گرفتن ایران در بین ده کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی، فعالیت سریع و قدرتمند سازمان ملی هوش مصنوعی، گامی اساسی برای تحقق این هدف و حفظ جایگاه بینالمللی کشور خواهد بود. امروز، فرصت تصمیمسازی و اقدام است؛ فرصتی که نباید از دست برود.