• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۷۵۳۴
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۴
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی،گردشگری ،صنایع دستی

باغ فین، الگوی هویت‌محور توسعه شهری است

مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی در آیین چهاردهمین سالروز ثبت جهانی باغ‌های ایرانی تأکید کرد: اگر باغ فین به‌درستی فهم و بهره‌برداری شود، می‌تواند به الگویی زنده از توسعه شهری مبتنی بر هویت ایرانی ـ اسلامی تبدیل شود.

باغ فین، الگوی هویت‌محور توسعه شهری است

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ،همزمان با چهاردهمین سالروز ثبت جهانی باغ‌های ایرانی، آیینی باشکوه در فضای دل‌انگیز و طراوت‌بخش باغ جهانی فین کاشان برگزار شد. این مراسم نه‌تنها گرامی‌داشت یک دستاورد جهانی، بلکه فرصتی برای بازخوانی حکمت زیست ایرانی در قالب معماری باغ ایرانی بود.

این مراسم با حضور مسئولان ارشد استانی، استاندار استان اصفهان، مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان، مدیران ملی، فرهیختگان و هنرمندان پژوهشگران و فعالان حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی در باغ جهانی فین کاشان برگزار شد.  

فرهاد عزیزی زلانی، مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی، در این مراسم با رویکردی راهبردی، باغ فین را فراتر از یک اثر تاریخی دانست و از آن به‌عنوان «الگوی زنده حکمرانی مشارکتی، توسعه پایدار و زیست هویت‌محور در ایران معاصر» یاد کرد.

وی افزود : باغ فین تنها یک بنای تاریخی نیست، بلکه منظومه‌ای زنده از معنا، نظم کیهانی، فلسفه زیستن و معماری هویتی است. تقارن‌ها، پیوند درونی با طبیعت و انسجام فضایی باغ، بازتابی از عقلانیت و نظام زیست ایرانی است.

عزیری گفت : سبک زندگی جاری در این باغ، برگرفته از زیستی حکیمانه و اقلیم‌محور است و می‌تواند پاسخی برای بسیاری از چالش‌های محیط‌زیستی، اجتماعی و فرهنگی عصر حاضر باشد.

مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی با اشاره به وضعیت فضای پیرامونی باغ فین، نسبت به کاهش کیفیت کالبدی، بصری و زیست‌محیطی هشدار داد و گفت: در فصول پرگردشگر، ظرفیت‌برد باغ دچار تنش می‌شود که نه‌تنها تجربه بازدید را مخدوش می‌کند، بلکه تاب‌آوری اجتماعی و محیطی جوامع مجاور را نیز کاهش می‌دهد.

وی تأکید کرد: سیاست‌گذاری‌ها باید به‌گونه‌ای طراحی شود که صیانت از میراث جهانی، با بهبود کیفیت زندگی مردم منطقه همراه باشد.

مدیر کل پایگاه‌های ملی و جهانی گفت: باغ فین هنوز جایگاه واقعی خود را در ذهن جامعه و نظام تصمیم‌سازی نیافته است. برای پیوند زنده میان میراث و مردم، به روایتی چندلایه و همه‌جانبه نیاز داریم؛ روایتی که زیبایی‌شناسی، فلسفه، معماری و حکمت را به زبان امروز بیان کند.

وی افزود: تا وقتی نتوانیم میراث را به آموزش عمومی، دیپلماسی فرهنگی، اقتصاد خلاق و مدیریت شهری پیوند دهیم، این گنجینه‌ها صرفاً در قالب بنا باقی می‌مانند، نه در حافظه زیسته مردم.

عزیزی با اشاره به فعالیت مؤسسات مدنی در کاشان، گفت: نهادهایی، چون احیای فرهنگ کاشان نشان داده‌اند که حافظه تاریخی در این شهر، همچنان زنده و پویاست.

وی افزود : مدل ساماندهی حریم باغ فین که پیش‌تر تدوین شده است، با مشارکت جامعه مدنی، شهرداری و وزارت میراث‌فرهنگی، می‌تواند به الگویی نوین از حکمرانی مشارکتی در میراث شهری بدل شود؛ الگویی که در آن، مردم بازیگر اصلی فرآیند صیانت و توسعه‌اند.

عزیزی همچنین تأکید کرد که نباید کاشان را صرفاً با باغ فین شناخت و افزود: کاشان، از تپه‌های باستانی سیلک و آیین‌های گلاب‌گیری، تا خانه‌های تاریخی، بازار سنتی، فرش و نظام معماری اصیل. منظومه‌ای از میراث ملموس و ناملموس است.

وی گفت : اگر این اجزا در یک شبکه مفهومی، فرهنگی و گردشگری به هم پیوند بخورند، کاشان می‌تواند به یکی از قطب‌های جهانی میراث زنده بدل شود.

مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی با تأکید بر نگاه راهبردی به باغ فین گفت: اگر این باغ را نه فقط به‌عنوان یک اثر تاریخی، بلکه به‌مثابه الگویی برای زیست معمارانه، حکیمانه و عدالت‌محور ببینیم، آن‌گاه می‌توانیم از آن، مدلی برای توسعه شهری مبتنی بر کرامت انسانی و حافظه فرهنگی بسازیم.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کدام شکر سالم تر است ؟ سفید یا قهوه ای ؟
استقرار ۷ واحد فناور در مرکز رشد دانشگاه صنعتی همدان
مهار آتش‌سوزی در مزارع گندم و جو دیونی ماهان
نیم صفحه رروزنامه‌های ورزشی ۱۰ تیرماه
۷مصدوم در واژگونی سواری سمند در محور تربت جام _فریمان
نقش مربیان کرمانی درقهرمانی فوتسال ناشنوایان ایران در مسابقات جهانی
صادارت حدود ۴۲ هزار تن محصول کشاورزی از هرمزگان
آغاز برداشت ۶ رقم گیلاس از باغات چهارمحال و بختیاری
موشک نه که دعای مظلومان است
پاسخ شاعر انقلابی به جنایات صهیونیست‌ها
این نعره‌های شیر مردان است 
حذف تیم‌های منچسترسیتی و اینتر
اختصاص ۱۰ میلیارد ریال برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری چغاخور
برگزاری پویش «ایستاده برای ایران» در همدان
کشف و ضبط ۲۰ کیسه آرد عرضه خارج از شبکه دربردسکن
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (دهم تیرماه ۱۴۰۴)
اصفهان در دو منطقه ویک شهر ناسالم برای گروه‌های حساس
پاسخ قاطع ایران مانع تحقق اهداف آمریکا شد
شکست پروژه جنگ ۱۲ روزه علیه ایران
هم‌گرایی و تعامل عامل پایداری تولید در صنعت پتروشیمی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رژیم صهیونیستی در آستانه حمله دوباره؛ هشدار درباره فریب آتش‌بس
آتش‌بس ممکن است فریب باشد
آغاز مراسم تشییع پیکر خانواده ۷ نفره دانشمند شهید هسته‌ای
دلایل اصلی کاهش شاخص بورس در دو روز اخیر
آغاز فروش محصولات ایران خودرو از امروز
تعلیق همکاری با آژانس، واکنشی طبیعی به رفتار گروسی است
دعوت ۲۰ بازیکن به اردوی ششم تیم والیبال جوانان
مرگ رژیم صهیونیستی و نتانیاهو نزدیک شده است
ضرورت حفظ قدرت خرید طبقات کم برخوردار جامعه
باید از انسجام ملی ایجاد شده در حوادث اخیر صیانت کرد
زائرین اربعین بیمه می‌شوند
مردم پادزهر جنگ ترکیبی رژیم صهیونیستی بودند
ایران برای پاسخ به هر تجاوز جدید آمادگی دارد
عارف: سرمایه اجتماعی شکل گرفته در جنگ تداوم یابد
تامین خودرو ویژه جانبازان در اولویت تخصیص ارز
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم  (۳ نظر)
اجرای طرح آرامش در تبریز   (۱ نظر)
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان  (۱ نظر)
موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است  (۱ نظر)
تأکید پزشکیان بر بررسی اخبار تعرض پهپاد‌های رژیم صهیونی  (۱ نظر)
پایان جنگ را فرزندان سپاه رقم زدند  (۱ نظر)
قانون «تعلیق همکاری با آژانس انرژی اتمی» ابلاغ شد  (۱ نظر)
ایران اراده خود را بر آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کرد  (۱ نظر)
امیر نصیر زاده: مبارزه با تروریسم نیازمند اتحاد و همکاری جهانی است  (۱ نظر)
ضرورت ارتقای «سواد امنیتی» برای صیانت اجتماعی  (۱ نظر)
ظریف: آژانس خود را از ننگ جنایات جنگی گروسی پاک کند  (۱ نظر)
پیام آیت الله نوری همدانی در پی شهادت سردار شادمانی  (۱ نظر)
یاوه‌گویی ترامپ نتیجه شکست سنگین در برابر ایران است  (۱ نظر)
بیرانوند نامزد عنوان بهترین دروازه‌بان آسیا شد  (۱ نظر)
موشک های هیولایی ایران علیه اسرائیل  (۱ نظر)