پخش زنده
امروز: -
مدیر کل حوزه وزارتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: تلاش جامعه هتلداران کشور در روزهای سخت، صرفاً «خدمات گردشگری» نبود، بلکه تجلی میهندوستی، اخلاق حرفهای و مسئولیت مدنی بود.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، روزبه کردونی در یادداشتی نوشت: وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، هشتم تیرماه، میهمان جمعی از نمایندگان جامعه هتلداران کشور بود؛ نشستی صمیمی، اما کاربردی با حضور سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی و انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری، که در آن تجلی روشن اخلاق حرفهای، مسئولیتپذیری صنفی و شرافت ملی جمعی از هممیهنانمان بهزیبایی به تصویر کشیده شد.
این نشست صرفاً جلسهای اداری و صنفی نبود؛ آنچه در روایتهای آنان شنیده شد، همان طنین همبستگی و نوعدوستی بود که در عملکرد بومگردانان و دیگر فعالان گردشگری کشور نیز منعکس شده است؛ صدایی که در میان هیاهوی بحران، از عمق باور به ایران برمیخاست.
در آغاز جلسه، پانزده تن از هتلداران از تجربههای میدانی خود در روزهای اخیر گفتند: از تخفیفهای ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی برای مسافران، اسکان رایگان هزاران هموطن، بازپرداخت هزینههای کنسلی، استمرار خدمات در شرایط اختلال زنجیره تأمین و پرواز، و تداوم فعالیتها با حداقل نیرو و منابع. اینها صرفاً «خدمات گردشگری» نبود، بلکه تجلی میهندوستی، اخلاق حرفهای و مسئولیت مدنی بود.
در کنار این روایتهای انسانی، تصویری از چالشهای ساختاری حوزه هتلداری ؛ از رکود گردشگری داخلی و بینالمللی و توقف پروژههای زیرساختی نظیر احداث بزرگترین هتل ایران، تا خلأ نهادهای بحرانمحور در استانها، بلاتکلیفی وجوه کنسلی در پلتفرمها، و تهدید مهاجرت نیروی انسانی متخصص نیز ترسیم شد.
اما در ورای این دغدغهها، یک صدا رساتر از همه شنیده میشد: ایستادگی پای ایران. عبارت «ما هنوز میزبانایم» نه صرفاً یک شعار، بلکه ترجمان وفاداری به هویت ملی و تعهد به میزبانی از مردم ایران، حتی در دشوارترین شرایط بود.
هتلداران در این نشست، مجموعهای از مطالبات را نیز حرفهای، شفاف و صریح مطرح کردند: از بخشودگی جرایم و استمهال مالیاتی، تا تسهیل تمدید مجوزها، حل اختلالات پروازی، جلوگیری از تورهای غیرمجاز و دفاع از سرمایهگذاریهای خارجی در صنعت گردشگری. تشکیل کمیتهای مشترک میان صنف و دولت برای پیگیری مستمر این مسائل، یکی از خواستههای کلیدی بود.
صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز در این نشست با تأکید بر مسئولیت خود در قبال جامعه گردشگری گفت: «من نماینده شما در دولت هستم و خود را موظف به پیگیری مطالبات تمام گروههای ذینفع گردشگری میدانم. با تمام توان از شما حمایت میکنم.
وی همچنین از تشکیل کمیتهای مشترک میان وزارتخانه و نمایندگان صنفی خبر داد و ثبت و مستندسازی اقدامات انساندوستانه و مسئولانه هتلداران و فعالان گردشگری در این ایام را خواستار شد.
به باور وزیر میراث فرهنگی این روایتها، اسناد زندهای از اخلاق عمومی، انسجام اجتماعی و سرشت تمدنی ملت ایراناند و باید حفظ و بازنشر شوند.
صالحیامیری همچنین تحلیلی کلان از وضعیت کشور ارائه داد از نگاه او، جنگ اخیر نهتنها نظامی، بلکه روانی، رسانهای، اقتصادی و اجتماعی بود و هدف آن، ایجاد فرسایش درونی و بیثباتسازی جامعه ایرانی از درون بود؛ اما با حضور دولت در میدان، شجاعت و از جانگذشتگی نیروهای مسلح و پایکار بودن مردم که یکدل و یکصدا پیرامون «ایران» گرد آمدند، طراحی دشمنان شکست خورد.
وی هشدار داد مسیر پیشرو دشوارتر از ایام اخیر خواهد بود؛ اکنون وارد مرحلهای حساس از تصمیمسازی، بازسازی مشروعیت و ترمیم سرمایه اجتماعی شدهایم؛ روزهای آینده از گذشته سختتر است.
صالحی امیری با تأکید بر تلاش دولت برای جلوگیری از تبدیل بحران به بینظمی، از اقدامات میدانی رئیسجمهوری، تفویض اختیارات به استانداران و تمرکز بر حفظ نظم بازار و خدمات عمومی سخن گفت.
همچنین به ظرفیت دیپلماسی گردشگری اشاره و گزارشی از اقدامات مؤثر انجامشده (تا پیش از آغاز جنگ)، بهویژه در گسترش رابطه با کشورهای منطقه و مسلمان، از جمله مصر ارائه داد.
در میان همه صحبت ها یک پیام پررنگتر از همه بود: ما هنوز ایستادهایم، هنوز میزبانایم، و هنوز ایرانیایم.
چنانکه وزیر میراثفرهنگی در پایان گفت: در این بحران، مردم ایران به دنیا شرافت، اخلاق و معرفت نشان دادند.