• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۱۸۷۷
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

لزوم حمایت هدفمند از کسب‌وکار‌های دانش بنیان‌ها

سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، با تأکید بر لزوم حمایت هدفمند از کسب‌وکار‌های بزرگ در شرایط فعلی گفت: شکست یک کسب‌وکار بزرگ در وضعیت ناپایدار امروز، می‌تواند به تضعیف اعتماد در زیست‌بوم نوآوری منجر شود و زمینه‌ساز شکست زنجیره‌ای ده‌ها کسب‌وکار کوچک دیگر باشد.

صدری‌مهر تأکید کرد:حمایت از کسب‌وکار‌های بالغ برای پایداری زیست‌بوم نوآوری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدجواد صدری‌مهر، سرپرست توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، گفت: حفظ زیست‌بوم‌های فعال نوآورانه و کسب‌وکار‌های بزرگ، راهبرد اصلی معاونت علمی، برای کمک به پایداری زیست‌بوم فناوری و نوآوری در شرایط بحران است.

 در نشستی با حضور محمد جواد صدری‌مهر سرپرست توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، حامد رفیعی رییس مرکز تأمین مالی و سرمایه‌گذاری و امیر یونسیان مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در کارخانه نوآوری آزادی، برنامه‌های حمایتی این معاونت برای اعطای تسهیلات، حمایت از کسب‌وکار‌های فناور و نوآور زیست‌بوم فناوری و نوآوری و تسهیل فرآیند‌ها به‌منظور عبور از بحران، استمرار نوآوری، حفظ فروش و جلوگیری از ریزش نیروی انسانی متخصص تشریح شد.

جمعی از نمایندگان شرکت‌های مستقر نیز به بیان دغدغه‌ها، مسائل فوری و پیشنهاد‌های خود برای همکاری و پایداری فعالیت‌ها پرداختند.

صدری‌مهر، سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، در جمع شرکت‌های مستقر در کارخانه نوآوری آزادی، با تأکید بر لزوم حمایت هدفمند از کسب‌وکار‌های بزرگ در شرایط فعلی گفت: شکست یک کسب‌وکار بزرگ در وضعیت ناپایدار امروز، می‌تواند به تضعیف اعتماد در زیست‌بوم نوآوری منجر شود و زمینه‌ساز شکست زنجیره‌ای ده‌ها کسب‌وکار کوچک دیگر باشد.

وی افزود: گرچه تمرکز اصلی معاونت علمی همواره بر حمایت از کسب‌وکار‌های کوچک بوده، اما در شرایط بحرانی، اولویت نخست ما حفظ کسب‌وکار‌های بزرگ است؛ چراکه الگو بودن این شرکت‌ها برای دیگر فعالان زیست‌بوم، نقشی کلیدی در انگیزه‌بخشی و تداوم فعالیت فناورانه دارد.

صدری‌مهر با اشاره به اقدامات معاونت علمی برای پشتیبانی جدی و سریع از شرکت‌های دانش‌بنیان تصریح کرد: این حمایت‌ها در قالب کمک‌های مالی، امتیازات قانونی، تسهیلات مالیاتی و گمرکی و بازنگری در آیین‌نامه‌ها، با هدف تسهیل مسیر فعالیت این کسب‌وکار‌ها در دستور کار است. به‌زودی نیز کارگروه زیربنایی که معاونت علمی عضو آن است، مصوبات اختصاصی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و زیست‌بوم فناوری و نوآوری حمایت‌های ویژه‌ای را در راستای تسهیل فعالیت شرکت‌ها به اجرا خواهد گذاشت.

وی با تأکید بر اهمیت نقش کارخانه نوآوری آزادی به‌عنوان یک زیست‌بوم فعال کسب و کار‌های نوآور و فناور گفت: این کارخانه باید به‌عنوان یک هویت مستقل دیده شود و ما وظیفه داریم برای پایداری زیرساخت‌های نوآورانه فعال و ارزشمند، حمایت هدفمند و مستمر داشته باشیم.

صدری‌مهر در پایان با اشاره به مشکلات زیرساختی برخی شرکت‌های نوآور، گفت: معاونت علمی در همکاری با دستگاه‌های اجرایی مختلف، به‌ویژه در حوزه‌هایی، چون برق و انرژی، برای تأمین زیرساخت‌های حیاتی مورد نیاز این شرکت‌ها تلاش می‌کند تا زمینه رشد و پایداری کسب‌وکار‌های دانش‌بنیان در این دوره سخت فراهم شود.

همچنین، حامد رفیعی رئیس مرکز تأمین مالی و توسعه سرمایه‌گذاری معاونت علمی در این نشست، با تأکید بر لزوم حمایت مؤثر از زیست‌بوم نوآوری گفت: تلاش می‌کنیم از فرصت‌های محدود موجود، برای حمایت هدفمند از شرکت‌های دانش‌بنیان بهره بگیریم.

 رفیعی، با اشاره به شرایط دشوار اقتصادی، بر تلاش این معاونت برای بهره‌برداری از فرصت‌های موجود برای پشتیبانی مؤثر از فعالان زیست‌بوم نوآوری تأکید کرد و گفت: ما تلاش می‌کنیم از فرصت‌های محدود موجود، برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان بهره بگیریم.

وی با تأکید بر لزوم دریافت گزارش‌های مستمر از میزان خسارات شرکت‌ها افزود: از همه شرکت‌ها درخواست داریم گزارش‌های خسارت خود را به صورت مستمر به مرکز ارسال کنند تا روند گذار از وضع موجود را به شکل محرمانه و دقیق رصد کنیم.

رفیعی، از تصویب چند طرح مهم حمایتی در کمیته اقتصادی دولت خبر داد و گفت: استمهال اقساط تسهیلات شرکت‌هایی که در بازه جنگ خسارت دیده‌اند تصویب شده و شرکت‌هایی که پرداخت یک‌باره دارند، یک ماه مهلت گرفته‌اند.

به گفته وی، چهار کارگروه در دولت، به‌صورت روزانه شرایط کسب‌وکار‌ها را رصد می‌کنند و تصمیمات متناسب اتخاذ می‌شود. راهکار‌های بسیار مؤثری نیز در کارگروه زیربنایی در حال چاره‌اندیشی است که به اطلاع زیست بوم خواهد رسید.

رئیس مرکز تأمین مالی و سرمایه گذاری معاونت علمی ریاست جمهوری، از تخصیص ۱.۲ همت تسهیلات ریالی از محل صندوق توسعه ملی با نرخ اسمی ۲۳ درصد خبر داد و گفت: شرکت‌های فعال در زیست‌بوم دانش‌بنیان می‌توانند با ارائه مدل کسب و کار، این تسهیلات را دریافت کنند. مهلت استفاده از این تسهیلات محدود بوده و لازم است شرکت‌ها در این خصوص هرچه سریعتر اقدام کرده و با مرکز ارتباط بگیرند. برای این منظور می‌توانند با آدرس @financialcenter در شبکه اطلاع‌رسانی بله نیز ارتباط بگیرند. همچنین منابع دلاری تا سقف ۱۰۰ میلیون دلار نیز در تفاهم با صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است.

رفیعی همچنین از نهایی شدن انتشار «اوراق توسعه فناوری» خبر داد و گفت: شرکت‌های فعال در زیست بوم دانش‌بنیان می‌توانند از طریق این اوراق در قالب اوراق گواهی سپرده خاص، با ضمانت‌نامه‌های مشخص، تأمین مالی انجام دهند.

وی با اشاره به خلأ ساختاری در جذب سرمایه‌های مردمی برای نوآوری، پیشنهاد تأسیس صندوقی با رویکرد اثرات اجتماعی فناورانه را مطرح کرد که در آن آحاد جامعه بتوانند در قالب مسئولیت اجتماعی و یا سرمایه‌گذاری با منافع آتی با رویکرد اجتماعی، با اطمینان از نحوه مصرف منابع، در توسعه زیست‌بوم مشارکت کنند. البته لازم است در این خصوص شرکت‌های صاحب ایده در طراحی پلتفرم و بستر این صندوق اقدام کنند و پیشنهاد‌های کاربردی خود را با مرکز تأمین مالی و توسعه سرمایه‌گذاری به اشتراک بگذارند.

رفیعی افزود: همچنین ما در مرکز در حال نهایی کردن بستری برای توسعه فاکتورینگ هستیم که در این زمینه هم شرکت‌های فعال در زیست‌بوم باید همکاری بیشتری در نهایی شدن آن داشته باشند تا بتوانند قرارداد‌ها و فاکتور‌های قابل معامله خود را جهت تأمین مالی زودتر از سررسید، در این بستر عرضه کنند که یقیناً نقش بسیار قابل توجهی در تأمین مالی و توسعه زیست‌بوم دانش‌بنیان خواهد داشت.

وی با تأکید بر لزوم تدوین مطالعات امکان‌سنجی (FS) و طرح کسب کار (BP) از سوی شرکت‌ها گفت: وقتی منابع مالی فراهم شده و معاونت مسیر تأمین را هموار کرده، دیگر کم‌کاری در این زمینه جای توجیه ندارد. نپرداختن به طرح کسب و کار در زیست بوم دانش‌بنیان یکی از ضعف‌های بزرگ شرکت‌هایی است که مشکل تأمین مالی دارند. البته حتی اگر شرکتی نیازی به تسهیلات ندارد، بازهم داشتن طرح تجاری برای طراحی مسیر موفقیت و پایش عملکرد کسب‌وکار ضرورتی انکارناپذیر است.

رفیعی در پایان تأکید کرد: به عنوان یک وظیفه، ما در مرکز تأمین مالی و توسعه سرمایه‌گذاری آمادگی کامل خود را جهت تشکیل جلسات مستمر با شرکت‌های دانش‌بنیان اعلام می‌کنیم تا بتوانیم در کنار همدیگر، ضمن عبور موفق از شرایط ایجاد شده، مسیر توسعه زیست‌بوم دانش‌‎بنیان را با شتاب بیش‌تری ادامه دهیم.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تخصیص ۳۵ میلیارد تومان برای اسکله خورخان بندر دیر
تماشای وقایع کربلا با عینک سه‌بعدی در قاب تلویزیون
آغاز همکاری پژوهشگاه تربیت‌بدنی و مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام
وفاق وهمدلی سلایق سیاسی درشکوفایی اهداف انقلاب
پایان رقابت‌های شطرنج رپید ریتد در خوزستان با معرفی برترین‌ها
آمادگی ایران و عراق برای تسهیل تردد زائران اربعین
پایان برداشت آلبالو و گیلاس در گیلان
حفر دو حلقه چاه شرب در روستا‌های خاکمردان و بیلوار
غفلت شهرداری روستای چاه جمال ایرانشهر از معابر
آغاز عملیات اجرایی فاز دوم آنژیوگرافی بیمارستان ولیعصر قائم‌شهر
اختصاص ۱۰۱ همت خدمت مالی به شرکت‌های دانش بنیان کشور
قطارهای ۵ ستاره به خطوط ریلی برمی‌گردند
وظیفه قوه قضائیه حفظ حقوق مردم است
دستگیری قاچاقچیان اشیای تاریخی در خرمدره
پنجاه‌وهشتمین جلسه هیأت‌ امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد
توجه به آموزش مهارت‌های نوین در طرح نشاط معنوی تابستانی
بازگشت هدفمند ارز صادراتی صنایع‌دستی
زلزله ۵.۱ ریشتری فاضل آباد بدون خسارت جانی/آماده باش مدیریت بحران در علی آباد کتول
خرید تضمینی بیش از ۹۱ هزار تن گندم و ۳ هزار تن کلزا در خراسان رضوی
پیکر مطهر جانباز شهید در همدان تشییع شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تقویم انتخابات کشور نهایی و ابلاغ شد
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
واکنش مسکو به تهدید و ادعای اخیر ترامپ درباره بریکس
۲۲ کشته و ۳۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس زائران قیروکارزین
تدوین برنامه ملی کاهش هزینه تولید در بخش کشاورزی
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس
وفاق و همبستگی ایران در دفاع مقدس ۱۲ روزه باعث پیروزی شد
کتاب «نسل کشی در قرن ۲۱» در آستانه چاپ دوم
واتس اپ؛ جعبه ناامن پیام رسانی
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است
کتاب‌های دفاع مقدس ۱۲ روزه در راه بازار نشر
اوج تقاضای مصرف برق به۷۴ هزار و ۹۶۹ مگاوات رسید
دستور دادستان کل کشور برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی
دورهمی متفاوت قرآنی
راه اندازی سامانه جدید بانکی خدمات بانک سپه  (۳۰ نظر)
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند  (۳ نظر)
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس  (۲ نظر)
رویداد ملی ایران برنده بازی  (۲ نظر)
یارانه دهک‌های اول تا سوم واریز شد  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: لحظه‌ای در دفاع از ایران درنگ نمی‌کنیم  (۱ نظر)
ایران؛ الگوی مقاومت، پیشرفت و دیپلماسی در برابر تحریم‌ها  (۱ نظر)
۲۲ کشته و ۳۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس زائران قیروکارزین  (۱ نظر)
آغاز رقابت داوطلبان گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی  (۱ نظر)
شاهد امنیت داخلی کشور در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه بودیم  (۱ نظر)
«احمد الشرع» دمشق را ترک کرد  (۱ نظر)
هندبال قهرمانی نوجوانان آسیا؛ شکست ایران مقابل ژاپن  (۱ نظر)
واتس اپ؛ جعبه ناامن پیام رسانی  (۱ نظر)
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است  (۱ نظر)
دستور دادستان کل کشور برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی  (۱ نظر)