بُن بستها دروغ زندگی هستند
کارشناس سبک زندگی و روانشناس با اشاره به اهمیت باورهای دینی در راهبری از بن بستهای متعدد زندگی گفت: بُن بستها دروغ زندگی ما هستند باید به داشتههای دینی خود اعتماد کنیم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای استان البرز، صالحه کشاورز با حضور در سیمای البرز و برنامه امروز البرز در خصوص اهمیت گذر از بن بستهای زندگی گفت: بن بست در زندگی، احوالی است که ما در آن احساس میکنیم که به آخر زندگی رسیدهایم و چارهای نداریم. هر انسانی در این دنیا در موقعیتهایی قرار میگیرد که احساس میکند قادر نیست مشکلات زندگی اش را مرتفع کند، باید علت این بن بستها را بررسی و راهکار لازم را یافت.
وی در برنامه امروز البرز از بی تجربگی به عنوان یکی از عوامل رسیدن به بن بست در زندگی نام برد و اظهار کرد: وقتی دچار بن بست میشویم که تجربه نداشته باشیم؛ وقتی بی تجربگی در زندگی است که ما مسیرهایی از زندگی را طی نکردهایم، مانند جوانی که قصد سفر به شمال را دارد ولی تجربه مسیر، میزان ترافیک، راه و نقشه لازم را ندارد.
به گفته کشاورز، تجربه یعنی انتظار من از آنچه در واقعیت رخ میدهد متفاوت است، افرادی که کمال گرا و آرمان گرا هستند در این وادی بسیار گیر میکنند علتها در زمان رسیدن بن بستهای زندگی از دو نوع درونی و بیرونی است.
این کارشناس خانواده ادامه داد: مشخص کردن اهداف معین در زندگی باعث میشود کمتر در مسیر زندگی دچار بن بست شویم. یکی از دلایل فردی که باعث میشود ما دچار بن بست شویم همین کمال گرایی یا ترس از اشتباه کردن است. یکی از علتهای فردی که باعث میشود دچار بن بست شویم، نداشتن انعطاف فردی است. آن جا که ما اعتماد به دانستهها و توانمندیهای خودمان نداریم.
وی در خصوص راهکارهای فرار از بن بستهای زندگی به کارشناس برنامه امروز البرز عنوان کرد: بن بست دروغ زندگی ما است انتهای هر راهروی بستهای راهکار و راهی است که در دیگری را بزنیم. باید از تجربیات و خطاها درس بگیریم. به القاءها و واگویههای مثبت در زندگی فکر کنیم. این که کجا مشورت نگرفتهایم. کجا مسیر را اشتباه رفتیم. باید به اینها فکر کرد. عاملهای بیرونی را باید در موقع رسیدن به بن بستها در نظر گرفت.
کشاورز با بیان اهمیت توجه به طرح وارههای ذهنی زندگی و از روزنههایی که امکان ضربه خوردن برای فرد وجود دارد بیان کرد: کمال گرایی یعنی این که فرد بخواهد از داشتههای حقیقی خود لذت نبرد و چیز دیگری شود. ما مسلمانان باور داریم که میدانیم که بن بستی وجود ندارد. وقتی به زندگی و دغدغههای بزرگان دینی نگاه میکنیم بیشتر به این مهم پی میبریم. کسانی که امید به خدا دارند میدانند که بن بستی وجود ندارد.
کارشناس سبک زندگی و روانشناس در برنامه امروز البرز خاطرنشان کرد: ریشه یابی بن بستهای مالی، عاطفی، اجتماعی زندگی باید مورد توجه قرار گیرد چرا که هر بن بستی راه برون رفت خودش را دارد و اطلاعات و دادههای مفید میتواند راهگشا و راهبر این مسیر باشد.