• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۹۶۷۷
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۶
علمی و فرهنگی » بهداشت وسلامت

دستور ویژه برای ایمن‌سازی بیمارستان‌ها پس از دفاع مقدس ۱۲ روزه

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت تحلیل تجربه‌های بحرانی اخیر مانند دفاع مقدس ۱۲ روزه و جنایات رژیم صهیونیستی در کشور از دستور وزیر بهداشت برای تشکیل کمیته‌ها در تمامی معاونت‌ها خبرداد.

دستور ویژه برای ایمن‌سازی بیمارستان‌ها پس از دفاع مقدس ۱۲ روزه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سید سجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت، با اشاره به ضرورت ارتقای ایمنی بیمارستان‌ها در برابر حوادثی، چون آتش‌سوزی، اظهار داشت: اقدامات متعددی از گذشته در این زمینه آغاز شده بود که ما تلاش کردیم آن مسیر را با جدیت ادامه دهیم. یکی از مهم‌ترین این اقدامات، بررسی و ارتقای استاندارد‌های ایمنی، به‌ویژه در حوزه آتش‌نشانی در مراکز درمانی بود که متناسب با بودجه و امکانات موجود در هر مرکز، در حال پیگیری است.

وی افزود: تجربه نشان داده است که اگر در همان ثانیه‌ها و دقایق ابتدایی وقوع آتش‌سوزی اقدام مناسبی صورت گیرد، می‌توان از یک حادثه بزرگ جلوگیری کرد؛ همان‌طور که در احیای بیماران، چهار یا پنج دقیقه نخست حیاتی است. از همین رو، با همکاری مؤثر میان حوزه درمان و سازمان آتش‌نشانی، به تفاهمی دست یافتیم که امروز به امضای طرفین رسید.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: بر اساس این تفاهم‌نامه، مقرر شد در تمام شیفت‌های بیمارستانی، گروه‌هایی متشکل از چهار تا پنج نیروی آموزش‌دیده حضور داشته باشند. این افراد دوره‌های مقابله با حوادث آتش‌سوزی را گذرانده و گواهینامه دریافت می‌کنند. در صورت وقوع حادثه، یکی مسئول استفاده از کپسول آتش‌نشانی است، دیگری نسبت به قطع گاز یا سایر اقدامات ایمنی اقدام می‌کند، نفر بعدی فوراً با آتش‌نشانی تماس می‌گیرد و فرد دیگر نیز مسئول جابه‌جایی بیماران و پرسنل به مناطق امن خواهد بود. هدف این است که حریق در همان لحظات ابتدایی مهار شود و از ایجاد دود و خطر خفگی جلوگیری گردد.

رضوی با تأکید بر اینکه ایمن‌سازی بیمارستان‌ها یکی از شاخص‌های اصلی اعتباربخشی مراکز درمانی است، خاطرنشان کرد: این رویکرد سال‌هاست در کشور آغاز شده و هدف آن، ارتقای استاندارد‌های ایمنی به‌ویژه در برابر حوادث غیرمترقبه است. در حال حاضر، حدود ۵۰ هزار تخت فرسوده در کشور وجود دارد که باید به مرور جایگزین شوند؛ این روند طبیعتاً وابسته به بودجه‌ای است که در اختیار بیمارستان‌ها قرار می‌گیرد.

وی همچنین با اشاره به اهمیت ایمن‌سازی بیمارستان‌ها در شرایط بحرانی، به وقایع اخیر اشاره کرد و گفت: پس از گزارش‌دهی وقایع مربوط به جنگ ۱۲ روزه به دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت ایشان به صورت جدی پیگیر اقدامات لازم برای ساخت و اصلاح بیمارستان‌های ایمن شدند.

رضوی افزود: تمرکز اصلی بر بیمارستان‌هایی است که نقش معین دارند یا در شرایط اضطراری حیاتی‌اند. خوشبختانه این موضوع با استقبال سازمان برنامه و بودجه و دولت مواجه شده و امیدواریم در آینده نزدیک، شاهد ایمن‌سازی گسترده‌تری باشیم.

مقابله با حملات سایبری در جریان جنگ ۱۲ روزه

وی در پاسخ به سوالی درباره حملات سایبری رژیم صهیونیستی در جریان جنگ ۱۲ روزه، تصریح کرد: بخشی از این حملات منجر به اختلالاتی در روند درمانی شد، از جمله نسخه‌نویسی الکترونیک. با این حال، حوزه IT و خدمات الکترونیک وزارت بهداشت مطابق با دستورالعمل‌های ملی مقابله با تهدیدات سایبری، اقدامات لازم را انجام دادند. به‌محض بروز اختلال، نسخه‌نویسی غیرالکترونیک (کاغذی) جایگزین شد و پس از رفع مشکل، روند درمان بدون وقفه ادامه یافت.

درس آموخته‌های جنگ و حوادث اخیر

معاون درمان وزارت بهداشت در پایان با اشاره به درس‌آموخته‌های حوزه سلامت از جنگ اخیر، دوران کرونا و سایر بحران‌ها، اظهار کرد: با دستور مستقیم وزیر بهداشت، تمامی معاونت‌ها موظف شدند نقاط ضعف، راهکار‌های بهبود و پیشنهادات خود را جمع‌بندی کنند. هدف این است که اگر حادثه‌ای مجدد رخ داد، آماده‌تر از قبل عمل کنیم و خدمت‌رسانی بدون وقفه ادامه یابد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نصب ۴۵۷ علمک جدید گاز در چهارمحال و بختیاری
تامین ۵۲۰ میلیارد ریال برای ایمن سازی در محور حیدرآباد_نقده 
پاکسازی انهار لنگرود از سنبل آبی
اخذ ۱۱ هزار فقره سند تک برگی در آذربایجان‌غربی 
دستگیری اعضای باند سارقان احشام در شادگان
کشاورز مدیرکل جدید سازمان صنعت، معدن و تجارت شد
تشکیل اولین ستاد «انسجام ملی» در خراسان رضوی
رقابت بیش از ۲۹ هزار داوطلب کنکور در مازندران
برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری کنکور ۱۴۰۴ در دانشگاه علم و صنعت تهران
رهاسازی ۳۶ میلیون متر مکعب آب برای آبیاری نخلستان‌های خنافره شادگان
شروع فرایند هدایت تحصیلی پایه نهم از امروز
شتاب در توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و هوشمندسازی روشنایی معابر آذربایجان غربی
دولت سیزدهم پیشرفت شبکه ملی اطلاعات را به ۶۰ درصد رساند
صدور دستور جمع‌آوری ۶۵ فلر فعال اطراف اهواز
ضرورت افزایش همکاری‌های ارتباطی ایران و عراق در ایام اربعین حسینی
آخرین وضعیت مصرف برق استان تشریح شد 
هزار تاکسی برقی وارد ناوگان شهری کرج می‌شود
یک فوتی در کیلومتر ۲۴ محور قاین_ گناباد
برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری در زنجان
هشدار تابستانی؛ مصرف برق استان رکورد زد!
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مرداد ماه با موج گرمای شدید آغاز می‌شود
اعلام مراسم تشییع پیکر سردار شهید غیب پرور در شیراز
عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی پس از پاسخ قاطع ایران
ملت با جهت‌گیری‌های گوناگون سیاسی پای ایران عزیز ایستاد
بررسی برنامه‌ها و نقل‌وانتقالات استقلال در نشست مجازی ساپینتو و سیدورف
سردار غیب پرور بر اثر عوارض شیمیایی آسمانی شد
پرداخت کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ از هفته آینده
واکنش شرکت گاز درباره انفجارهای چند روز اخیر
هاشمیان: فلسفه فوتبال من هجومی و هدفم قهرمانی است
فرمانده کل سپاه درگذشت سردار غیب پرور را تسلیت گفت
فیلم سینمایی «شبح کوهنورد» از قاب نمایش
منابع آب، در انتظار تغییر رفتار مصرف
مارکو باکیچ به پرسپولیس پیوست
امروز، آخرین مهلت دریافت کارت آزمون سراسری
پیش بینی افزایش دما تا یکشنبه
طرح مشترک جریان فتنه با منافقین و رضا پهلوی  (۳ نظر)
چرا بانک‌ها برای وام ازدواج «شعبه» را تایید نمی‌کنند  (۳ نظر)
پاکستان قاطعانه نشان داد با ایران، برادر است  (۲ نظر)
دستور رئیس قوه قضائیه برای مقابله با گرانفروشی و احتکار  (۲ نظر)
پزشکیان: همچنان معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است  (۲ نظر)
ترامپ: از پوتین بسیار ناامید شده‌ام  (۲ نظر)
رژیم صهیونیستی بمباران سوریه را از سرگرفت  (۲ نظر)
واکنش وزیر خارجه به لفاظی‌های نخست وزیر رژیم صهیونی  (۱ نظر)
امنیت خلیج‌فارس مستلزم مشارکت کشور‌های منطقه است  (۱ نظر)
بازگشت قیمت‌ها به قبل از دفاع مقدس ۱۲ روزه لازم‌الاجرا است  (۱ نظر)
نباید مردم را به خودی و غیرخودی تقسیم کنیم  (۱ نظر)
مؤمنی: نیرو‌های مسلح در اوج آمادگی هستند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: به‌دنبال خصوصی‌سازی واقعی هستیم  (۱ نظر)
اتحاد پاکستان با ایران علیه رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
اسقاط ۲۰هزار دستگاه موتورسیکلت فرسوده  (۱ نظر)