• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۳۵۱۸
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۴
اقتصادی » آب و انرژی
تا پایان ۱۴۰۵ ‎‎‏

اتصال ۶ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی صنایع به شبکه سراسری برق

مجری طرح احداث نیروگاه‌های صنایع انرژی‌بر توانیر از صدور موافقت اصولی برای احداث ۱۹ هزار و ۳۵۷ مگاوات نیروگاه توسط صنایع انرژی اعلام کرد: تا پایان سال ۱۴۰۵ حدود ۶ هزار مگاوات از این ظرفیت به شبکه سراسری برق کشور متصل خواهد شد.

اتصال ۶ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی صنایع به شبکه سراسری برق

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، مهدی مقیم‌زاده با اشاره به ضرورت ایفای نقش جدی صنایع بزرگ کشور در توسعه ظرفیت نیروگاهی گفت: بر اساس ماده ۴ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق، صنایع انرژی‌بر از جمله صنایع فولاد، مس، پتروشیمی، آلومینیوم و پالایشگاه‌ها و ... موظف هستند به سمت احداث نیروگاه‌های خودتأمین حرکت و نقش موثری در پایداری شبکه برق کشور ایفا کنند.

وی افزود: طبق تفاهم‌نامه‌ای که در سال ۱۴۰۰ بین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت به امضا رسید، مقرر شد حداقل ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه جدید شامل ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و یک‌هزار مگاوات تجدیدپذیر توسط صنایع احداث شود. عملیات اجرایی این پروژه‌ها از طریق ۱۴ ساختار مختلف آغاز شده و مقرر بود در بازه زمانی سه‌ساله به بهره‌برداری برسد.

مقیم‌زاده تصریح کرد: در ادامه و با تصویب قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق در سال ۱۴۰۱، صنایع انرژی‌بر مکلف شدند حداقل ۹ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با راندمان حداقل ۵۵ درصد و یک‌هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث کنند. بر اساس این قانون، صنایع باید در تعامل با وزارت نیرو، وزارت صمت و سازمان محیط زیست اقدامات اجرایی خود را با سرعت بیشتری دنبال کنند.

وی گفت: تاکنون برای ۱۹ هزار و ۳۵۷ مگاوات ظرفیت نیروگاهی موافقت اصولی صادر شده و همچنین ۹۵۹۶ مگاوات نیز متقاضی جدید برای احداث نیروگاه اعلام آمادگی کرده‌اند که مجموع ظرفیت مورد تقاضا را به حدود ۳۰ هزار مگاوات می‌رساند.

مقیم زاده با بیان اینکه از این میزان، ظرفیت ۸۰۸۰ مگاوات در دست اجرا یا اجرایی شده است، افزود: از این رقم، حدود ۲۳۲۰ مگاوات نیروگاه تاکنون به بهره‌برداری کامل رسیده است. همچنین ۳۵۷۰ مگاوات دیگر نیز در آستانه آغاز عملیات اجرایی قرار دارد و با احتساب این ظرفیت و ورود آنها به مرحله اجرا، مجموع نیروگاه‌های در دست اقدام صنایع انرژی‌بر به حدود ۱۱۵۰۰ مگاوات می‌رسد.

مجری طرح احداث نیروگاه‌های صنایع انرژی‌بر با اشاره به سهم تجدیدپذیر‌ها گفت: از هزار مگاوات ظرفیت تجدیدپذیر موردنظر، تاکنون تنها ۱۲۰ مگاوات از طریق نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه، ۳۰ مگاوات صنایع ملی مس ایران و ۱ مگاوات توسط فولاد غرب آسیا وارد مدار شده که نیاز به تسریع جدی در این حوزه احساس می‌شود.

وی با بیان اینکه تأمین سوخت یکی از چالش‌های اصلی نیروگاه‌های جدید است، تصریح کرد: وزارت نفت به دلیل محدودیت در تأمین سوخت، تنها تأمین سوخت برای ۱۱ هزار و ۵۰۰ مگاوات به نیروگاه حرارتی صنایع را متقبل شده است. از این‌رو، افزایش ظرفیت فراتر از این میزان باید از طریق توسعه واحد‌های بخار در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی موجود صورت گیرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد بدون مصرف سوخت مازاد، امکان تولید ۶ تا ۷ هزار مگاوات برق جدید از این محل وجود دارد.

مجری طرح احداث نیروگاه‌های صنایع انرژی‌بر تاکید کرد: بر اساس قانون، صنایعی که به تعهدات خود در احداث نیروگاه پایبند بوده و ظرفیت برق موردنیاز خود را تأمین می‌کنند، از محدودیت‌های اعمالی در زمان اوج بار به میزان تولیدشان معاف خواهند بود. در مقابل، صنایعی که از اجرای این تکالیف عقب‌مانده‌اند، در اولویت محدودیت برق در زمان اوج مصرف قرار می‌گیرند.

مقیم‌زاده در پایان گفت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، تا پایان سال ۱۴۰۴، حدود ۱۷۶۳ مگاوات نیروگاه جدید و تا پایان ۱۴۰۵ نیز ۲۰۰۰ مگاوات دیگر وارد مدار خواهد شد که مجموع ظرفیت سنکرون‌شده صنایع انرژی‌بر با شبکه برق کشور را به ۶۰۰۰ مگاوات خواهد رساند. این موضوع نقش بسیار مهمی در کاهش فشار بر شبکه سراسری برق در سال‌های آینده خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
هشدار دستگاه قضا درباره کلاهبرداری با وعده ارزهای دیجیتال
درخشش کشتی گیران البرزی در المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان
آتش سوزی در یک واحد مسکونی یک مصدوم بر جای گذاشت
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ آذر ۱۴۰۴
افت شدید منابع آبی استان/ کاهش ۹۲ درصدی بارش‌ها در زنجان
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۵ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۵ آذر ۱۴۰۴
اجرای رزمایش «کارزار خدمت» در محله بهمن‌آباد چوار
بسته خبر‌های کوتاه چهارم آذر ۱۴۰۴
پیگیری ویژه کمیسیون اصل نود برای رفع کُندی در اجرای سامانه جدید گمرکی
بررسی طرح‌های سرمایه‌گذاری در حوزه ورزش استان کرمان
رونمایی از سامانه جامع قوانین و مقررات مالیاتی
خبر‌هایی از بازگشایی خیابان امام خمینی شهمیرزاد
آغازگام دوم رويداد راه اندازي کسب و کار در استان کرمان
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاههاست
تداوم آلودگی هوا و کاهش کیفیت آن در سمنان
رزمایش بزرگ «جهادگران فاطمی ۵» در رودبار جنوب
فعالیت ۲۵ پایگاه مقاومت بسیج در کیش
مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید گمنام دفاع مقدس در اهواز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
مدارس سمنان غیر حضوری شد
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاههاست
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)