• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۷۸۱۷۵
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

توافق ایران و روسیه برای ساخت ۴ نیروگاه اتمی جدید

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: مذاکرات و توافقاتی با هیئت روس در حوزه ساخت نیروگاه‌های بزرگ‌تر از بوشهر در مجموع چهار واحد با ظرفیت نزدیک به ۵ هزار مگاوات در جنوب کشور انجام شد.

توافق ایران و روسیه برای ساخت ۵ نیروگاه اتمی جدید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در حاشیه نمایشگاه «اتم اکسپو ۲۰۲۵» در خصوص دستاورد‌های سفر رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به روسیه افزود: ما نیروگاهی داریم که بیش از ۱۲ سال است با کمک روسیه فعال بوده و به‌طور مستمر از سوی انجمن هسته‌ای «وانو» از نظر ایمنی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. نیروگاه اتمی بوشهر همواره بالاترین امتیاز انجمن هسته‌ای «وانو» یعنی ۱۰۰ از ۱۰۰، را کسب کرده است که نشان‌دهنده کیفیت این نیروگاه و البته روابط سیاسی خوب و مناسب میان دو کشور است. طبیعی است که باید همکاری‌ها در این حوزه بیش از پیش توسعه یابد.

کمالوندی گفت: این سفر چندمنظوره بود؛ از یک سو شامل حضور در این اجلاس مهم بین‌المللی و نیز سخنرانی مهندس اسلامی و تشریح سیاست‌های کشور در آن بود و از سوی دیگر، پیگیری روابط با روسیه در زمینه‌های مختلف همکاری‌های هسته‌ای را شامل می‌شد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرد: مجمع جهانی اتم که به مناسبت هشتادمین سالگرد فعالیت‌های اتمی روسیه برگزار شد، فرصتی برای بازدید‌های متعدد مهندس اسلامی و هیأت همراه از صنایع مختلف اتمی روسیه بود که در جریان آنها مذاکرات و توافقاتی به‌ویژه در حوزه ساخت نیروگاه‌های بزرگ‌تر از بوشهر با ظرفیت ۱۲۰۰ مگاوات انجام گرفت که در مجموع چهار واحد با ظرفیت نزدیک به پنج هزار مگاوات در جنوب کشور را شامل می‌شود.

کمالوندی گفت: موضوع نیروگاه‌های کوچک مقیاس نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا آینده جهان به سمت چنین نیروگاه‌هایی پیش می‌رود. این نیروگاه‌ها مدولار بوده و قابلیت تکثیر دارند. ما می‌توانیم بخش مهمی از فناوری ساخت آنها را از روسیه دریافت کنیم. در این راستا یادداشت تفاهمی امضا شد و قرار است برای پیگیری‌های بعدی تیمی از روسیه به ایران سفر کند.

وی تصریح کرد: در مجموع، این سفر بسیار موفقیت‌آمیز بود و زمینه‌ساز گسترش هرچه بیشتر همکاری‌ها در زمینه ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای بزرگ و کوچک و همچنین توسعه دیگر شاخه‌های علمی مرتبط با صنعت هسته‌ای از جمله گداخت و تولید رادیودارو‌ها خواهد شد. ان‌شاءالله در آینده روابط دو کشور در این زمینه بیش از پیش گسترش می‌یابد.

معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ضمن اشاره به فعالیت غرفه ایران در نمایشگاه «اتم اکسپو ۲۰۲۵» نیز اظهار کرد: در غرفه ایران گلچینی از دستاورد‌های سازمان انرژی اتمی ارائه شده؛ از رادیودارو‌ها و فناوری پلاسما گرفته تا نیروگاه‌های در حال ساخت و دستاورد‌های حوزه کشاورزی در این غرفه به نمایش درآمده است. در واقع علاوه بر برق هسته‌ای، دستاورد‌های سه حوزه مهم در علوم مرتبط با صنعت هسته‌ای شامل بهداشت و درمان، کشاورزی و صنعت نیز در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است. خوشبختانه در زمینه تولید تجهیزات و سنجه‌های اندازه‌گیری هسته‌ای نیز پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌ایم و تا حد فراوانی به خودکفایی رسیده‌ایم.

کمالوندی در بخش دیگری از سخنان خود به اظهارات اخیر رافائل گروسی اشاره کرد و گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دو نقش «حمایتی» و «نظارتی» دارد. در مورد ایران، بیشتر نقش نظارتی آن فعال است، اما متأسفانه این نظارت بیش از حد سیاسی شده است. بار‌ها تاکید کرده‌ایم اگر آژانس بی‌طرفانه و حرفه‌ای عمل کند، نه تنها به ما بلکه به کل جامعه جهانی کمک خواهد کرد. حضور مدیرکل آژانس در این نمایشگاه از این نظر حائز اهمیت است که امروز بخش مهمی از نیروگاه‌های جهان ساخت روسیه و دارای فناوری روسی است و حدود ۵۰ درصد سوخت هسته‌ای دنیا توسط این کشور تأمین می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: روسیه در حوزه هسته‌ای پیشرفت‌های چشمگیری داشته است و بسیاری از کشور‌ها از آسیا و آفریقا نظیر میانمار و اتیوپی نیز به دنبال نیروگاه‌های روسی هستند. امیدواریم مدیرکل آژانس و نیز کشور‌هایی که در حال اعمال فشار بر ایران هستند، با بازنگری در رویکرد خود متوجه شوند این فشار‌ها هرگز نتوانسته و نخواهد توانست ما را متوقف کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)