• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۸۵۸۵
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۶
بین الملل » غرب آسیا

رسانه، میدان و دیپلماسی سه ضلع مکمل قدرت ملی هستند

وزیر امور خارجه در آیین اختتامیه جشنواره مطبوعات و رسانه‌های غرب کشور در همدان گفت: رسانه، میدان و دیپلماسی سه ضلع مکمل قدرت ملی هستند.

رسانه، میدان و دیپلماسی سه ضلع مکمل قدرت ملی هستند

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، وزیر امور خارجه رسانه، میدان و دیپلماسی را سه ضلع مکمل قدرت ملی دانست و در اهمیت جایگاه رسانه گفت: روایت درست رسانه‌ای می‌تواند کشور‌ها را به پیروزی برساند.

سید عباس عراقچی روز پنجشنبه در آیین اختتامیه جشنواره مطبوعات و رسانه‌های غرب کشور در همدان، ضمن تأکید بر نقش تعیین‌کننده رسانه در سیاست خارجی و امنیت ملی، افزود: اگر یکی از این اضلاع ضعیف عمل کند، تلاش‌های دو ضلع دیگر به نتیجه نخواهد رسید.

وی با بیان اینکه وزارت امور خارجه بیش از هر نهاد دیگری با اهمیت رسانه‌ها آشناست، افزود: بیان مواضع و استدلال‌های کشور تنها از مسیر رسانه‌ها به افکار عمومی منتقل می‌شود؛ رسانه است که می‌تواند یک شکست را به پیروزی و یا بالعکس، یک پیروزی را به شکست تبدیل کند.

وزیر امور خارجه همچنین از اجرای سیاست دیپلماسی استانی و لزوم هم‌افزایی خبرنگاران با دستگاه سیاست خارجی خبر داد.

عراقچی با اشاره به ضرورت روایت‌سازی درست، رسانه را عامل تعیین‌کننده در شکل‌گیری افکار عمومی دانست و گفت: اگر روایت اولیه نادرست ارائه شود، اصلاح آن بسیار دشوار خواهد بود، کسی که روایت نخست را درست منتقل می‌کند، در واقع میدان تأثیرگذاری را فتح کرده است.

وی افزود: قدرت رسانه در روایت‌سازی به حدی است که می‌تواند معنای یک حرکت ملی را دگرگون کند و ممکن است اقدام بزرگ کشور در نگاه رسانه‌های بیگانه به تحقیر تبدیل شود و در مقابل، رسانه‌های داخلی می‌توانند همان اقدام را به افتخاری ملی بدل سازند.

وزیر امور خارجه، عملکرد رسانه‌های داخلی در بحران اخیر موسوم به جنگ ۱۲ روزه را نمونه‌ای از هماهنگی میان میدان، دیپلماسی و رسانه توصیف کرد و گفت: در آن مقطع، رسانه‌ها پا به پای نیرو‌های میدانی و دستگاه دیپلماسی حرکت کردند.

عراقچی گفت: صداوسیما و رسانه‌های کشور با اطلاع‌رسانی به‌موقع و دقیق توانستند روایت دشمن را خنثی و روحیه ملی را حفظ کنند.

به گفته وی، دشمنان ایران از آن تجربه آموخته‌اند که برای موفقیت در تهاجم‌های آینده، ابتدا باید انسجام ملی را از میان بردارند بنابراین امروز می‌بینیم که همه تلاش‌های آنها برای ایجاد اختلاف، دوقطبی‌های کاذب و تضعیف روحیه مردم از طریق رسانه‌های خارجی و شبکه‌های مجازی متمرکز شده است.

عراقچی با اشاره به تاکید مکرر رئیس‌جمهور بر ضرورت وحدت ملی گفت: رئیس‌جمهور بار‌ها تأکید کرده‌اند که از مشکلات نمی‌ترسیم، از اختلاف می‌ترسیم و اگر متحد بمانیم، بر مشکلات غلبه می‌کنیم.

عراقچی وظیفه رسانه‌ها را در این مقطع حفظ همبستگی ملی و مقابله هوشمندانه با جریان‌های تفرقه‌افکن دانست و افزود: رسانه امروز باید ابزار مقاومت و سربلندی کشور باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، از آغاز اجرای سیاست دیپلماسی استانی خبر داد و گفت: دفاتر وزارت خارجه در استان‌ها می‌توانند مرجع اطلاع‌رسانی دقیق برای خبرنگاران باشند تا مواضع کشور را درست منتقل کنند.

عراقچی خاطرنشان کرد:‌خبرنگاران ایرانی وطن‌دوست و آگاه‌اند؛ کافی است از سیاست‌ها و واقعیت‌ها مطلع باشند تا خودشان بدانند چگونه بنویسند.

وی تاکید کرد: استانداران و مقامات محلی جلسات منظم با اصحاب رسانه برگزار کنند، حتی اگر غیررسمی و غیرقابل انتشار باشد، تا خبرنگاران مسائل واقعی استان را بشناسند و روایت‌های دقیق‌تر و سازنده‌تری ارائه دهند.

وزیر امور خارجه ضمن قدردانی از برگزارکنندگان جشنواره رسانه‌ای و وزارت ارشاد گفت: امیدوارم چنین نشست‌هایی در استان‌های مختلف تکرار شود.

وی خاطرنشان کرد:‌ رسانه، میدان و دیپلماسی زمانی نتیجه می‌دهند که در یک مسیر و با هدف مشترک تأمین منافع ملی و حفظ امنیت کشور حرکت کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)