• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۰۰۵۱
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۰۷:۴۸
سمنان » علمی فرهنگی
دانستنی های سلامت؛

خواص نور خورشید برای درمان انواع بیماری‌ها

نور خورشید منبع تولید ویتامین D در بدن انسان است و فواید و مزایای بسیار زیادی برای سلامت بدن دارد.

خواص نور خورشید برای درمان انواع بیماری‌هابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مرکز سمنان  ، امروزه دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید اثرات مثبت و منفی بر سلامتی دارد. با اینکه اشعه‌های ماورای بنفش عامل بروز برخی بیماری‌های پوستی است، اما در درمان برخی بیماری‌ها نیز موثر است.

تاثیر نور خورشید بر سلامت بدن

وقتی نور طبیعی خورشید به پوست می‌رسد، تولید ویتامین D را تحریک می‌کند و به عنوان "ویتامین خورشید" شناخته می‌شود و یک جز حیاتی برای سلامت کلی است؛ از التهاب جلوگیری می‌کند، فشار خون بالا را کاهش می‌دهد، به ماهیچه‌ها کمک می‌کند، عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد و حتی ممکن است از سرطان جلوگیری کند و سطح پایین ویتامین D می‌تواند موجب بیماری‌های قلبی شود.

بدن شما قرار است در برابر آفتاب باشد و قرار گرفتن در معرض نور خورشید در طول روز برای سلامتی بسیار مهم است . به شما توصیه می‌شود که روزانه حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زیر نور خورشید باشید. قرار گرفتن در معرض نور خورشید تاثیر زیادی بر افسردگی، اختلال عاطفی فصلی و کیفیت خواب دارد.

اضافه کردن کمی نور خورشید به زندگی می‌تواند حتی کاهش وزن را افزایش دهد. ماه‌های گرم اجازه فعالیت‌های فضای باز لذت بخش را می‌دهد. پیاده روی کنید، یک ورزش جدید انجام دهید، دور محله تان دوچرخه سواری کنید و یا حتی یک سفر کمپینگ برنامه ریزی کنید. شما شگفت زده خواهید شد از اینکه ببینید کمی در بودن فضای باز چقدر برای سلامتی تان مفید است.

متاسفانه دیابت در بین افراد در این سال‌ها افزایش پیدا کرده است. ویتامین D نقش بزرگی در تولید انسولین ایفا می‌کند و مطالعات یک ارتباط مثبت بین مقاومت انسولین و کمبود ویتامین D را نشان داده‌اند. آن‌ها توضیح می‌دهند:" بسیاری از مطالعات مربوط به ویتامین D برای افراد در معرض خطر دیابت، بهبود‌های قابل توجهی در سطوح گلوکز، تولید انسولین، مقاومت انسولین و کنترل A۱c (نشانگر سطح طولانی قند خون) نشان داده‌اند. و اما نور خورشید چه فوایدی برای سلامت بدن ما دارد؟

کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲:

ثابت شده است که نور خورشید سیستم ایمنی شما و ویتامین‌های D و سلول‌های T را تحریک می‌کند که منجر به افزایش ایمنی بدن می‌شوند. محققین می‌گویند: ما بر انرژی خورشیدی تکیه می‌کنیم تا بدن مان را قادر سازیم تا عفونت‌ها و بیماری‌ها را دفع کنند. 

جلوگیری از کمبود ویتامین D:

ویتامین D نیز به عنوان "ویتامین آفتاب" شناخته می‌شود، بنا بر این تحقیق، تقریباً ۵۰ درصد از جمعیت جهان "کمبود ویتامین D" دارند. حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان، از بین نژاد‌های گوناگون و گروه‌های سنی مختلف، دارای کمبود ویتامین D هستند، بنابراین قرار گرفتن در معرض نور خورشید مهم است.

کاهش ریسک سرطان:

پزشکان از نقطه نظر علمی توضیح می‌دهند که بودن زیر خورشید در بهار ممکن است برای مردان بهتر باشد آنها از نقطه نظر علمی توضیح می‌دهند که ویتامین D خطر بسیاری از اشکال سرطان را کاهش داده و میزان بقا را زمانی که سرطان به یک مرحله قابل شناسایی می‌رسد، افزایش می‌دهد.

بهبود حالت روحی:

یک روز بد داشتید؟ بیرون بروید! نور خورشید میزان سروتونین را افزایش می‌دهد که به تقویت احساسات خوشحالی کمک می‌کند. به شما توصیه می‌شود که نور خورشید را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در روز دریافت کنید.

کاهش فشار خون:

فشار خون بالا بسیار خطرناک است، مهم است که به یاد بگیرید تا فشار خونتان را چگونه کاهش دهید. یکی از آن‌ها قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. تحقیقات نشان داده‌اند که اکسید نیتریک در لایه بالایی پوست به نور خورشید واکنش می‌دهد که باعث می‌شود رگ‌های خونی به هنگام حرکت اکسید به درون جریان خون گسترش پیدا کنند. این، منجر به فشار خون پایین‌تر می‌شود.

کاهش وزن:

کمبود نور خورشید می‌تواند منجر به افسردگی شود که می‌تواند بر اشتها شما نیز تاثیر بگذارد. گرسنگی را بخشی از مغز شما به نام هیپوتالاموس کنترل می‌کند (با سروتونین کار می‌کند و به تسکین گرسنگی کمک می‌کند).

عدم دریافت نور خورشید باعث کاهش سطح سروتونین می‌شود، که می‌تواند منجر به عدم احساس سیر بودن شود؛ بنابراین قرار گرفتن در معرض نور خورشید به شما در کنترل اشتها کمک خواهد کرد. نور خورشید سطح فعالیت شما را افزایش می‌دهد. زیرا هوا گرم‌تر می‌شود، فعالیت‌های فضای باز بیشتری برای شرکت در آنها وجود دارد.

بهبود خواب:

تحقیقات نشان می‌دهند که نور خورشید صبح با خواب و سلامت بهتر مرتبط است. گرفتن کم نور صبحگاهی می‌تواند باعث شود که خوابیدن و بیدار شدن برایتان سخت شود.

نشانه‌های آلزایمر:

تحقیقات نشان داده است بیماران آلزایمری که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند، نشانه‌های کم تری از افسردگی، اضطراب و بیداری شبانه را دارند.

سلامتی بهتر استخوان:

همانطور که می‌دانیم، ویتامین D بدن ما را تغذیه می‌کند. اما چیزی که بسیاری از ما‌ها نمی‌دانیم این است که ویتامین D در واقع به بدن کمک می‌کند تا کلسیم را جذب کند. پس منجر به استخوان‌های قوی و سالم می‌شود.

درمان اختلال پوستی:

نور خورشید در واقع می‌تواند با جذب سلول‌های ایمنی به سطح پوست قادر به مبارزه با بیماری‌های پوستی باشد. ثابت شده است که در معرض اشعه UV بودن برای درمان جوش ها، آکنه و پسوریازیس مفید است.

بهبود سلامت چشم:

برخلاف آنچه بسیاری از مردم بر این باورند که نور خورشید دشمن چشم‌های ما است. ویتامین D با بهبود بینایی و پیری چشم مرتبط است. براساس این تحقیق، " اثر نور خورشید نه تنها مفید است بلکه اثر شفابخشی بر چشم‌ها نیز دارد. "

بهبود عملکرد مغز:

نور خورشید به طور مستقیم بر غده پینه آل تاثیر دارد. این، غده‌ای است که ملاتونین را تولید می‌کند؛ یک آنتی اکسیدان قوی که برای کیفیت خواب مهم است و به جلوگیری از افسردگی کمک می‌کند؛ بنابراین بیرون بروید تا بتوانید یک خواب خوب شبانه داشته باشید و برای عملکرد درست مغز بسیار مهم است.

درمان افسردگی:

قرار گرفتن در معرض نور خورشید با افزایش سطح میزان عامل ضد افسردگی طبیعی در مغز ارتباط دارد. مغز در روز‌های آفتابی بیش از روز‌های تاریک تر، سروتونین تولید می‌کند. بنابراین، افرادی که افسردگی دارند، اگر زمانی را در آفتاب بگذرانند ممکن است علائم کمتری داشته باشند.

اختلال عاطفی فصلی:

محققین معتقدند که اختلال عاطفی فصلی با کمبود نور خورشید ارتباط دارد. این، نوعی افسردگی است که با تغییر فصول برانگیخته می‌شود. نبودن در معرض نور خورشید، می‌تواند سطح سروتونین یک فرد را پایین بیاورد. سطوح پایین سروتونین مرتبط با خطر بالاتر اختلال عاطفی فصلی (SAD) است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انتخاب برترین‌های مسابقات دوی صحرانوردی چهارمحال و بختیاری
هشدار نارنجی آلودگی هوا در خراسان رضوی
ابلاغ قانون اصلاح یکی از قوانین بانک مرکزی
کشف ۲۳ دستگاه ماینر غیرمجاز در آمل
تأکید معاون استاندار یزد بر جلوگیری از فعالیت واحد‌های آلاینده بدون ضابطه
«بیستا برمه» (گریه بی صدا) و «باغ رز»، از قاب تلویزیون
قطعی گاز فردا در برخی مناطق الیگودرز
هفته نخست لیگ برتر والیبال ساحلی؛ پیکان بندر دیر قهرمان گروه دوم
­صعود گل‌گهر به مرحله یک هشتم پایانی جام حذفی
شاخص کیفیت هوا در ۱۷ ایستگاه هواشناسی در وضع قرمز
تعطیلی مدارس ابتدایی تکذیب شد
بازار تاریخی را حفظ کنیم
ضرورت همراهی همه دستگاه‌ها و مردم در اجرای برنامه‌های عفاف و حجاب
تأمین ۶۰ هزار دوز واکسن تب برفکی در چهارمحال و بختیاری
هشدار کم‌آبی در استان همدان؛ صرفه‌ جویی تنها راه عبور از بحران
دستاوردهای پژوهشی اولویت های استان و جنبه کاربردی داشته باشند
شهید طالب ابراهیمی الگوی دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف است
پایداری جوی در استان تا ۱۰ روز آینده
وصول ۳۶ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی با گزارش‌های مردمی
فرصت‌های جدید برای سرمایه‌گذاران در حال شکل‌گیری است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۳۰ آبان
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)