• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۴۸۲۳
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۴
سیاسی » دولت

تأکید رئیس جمهور بر توسعه همکاری های دوجانبه با اتیوپی

رئیس‌جمهور با تأکید بر علاقه مندی ایران برای توسعه روابط با اتیوپی، تحقق این هدف را مستلزم شناسایی ظرفیت‌های مکمل و حرکت در مسیر گفت‌و‌گو و تفاهم مبتنی بر منافع متقابل دانست و گفت: بهره‌گیری هدفمند از سازوکار‌های نهادی موجود می‌تواند به تسریع روند همکاری‌ها میان دو کشور منجر شود.

تاکید رئیس جمهور بر توسعه همکاری های دوجانبه با اتیوپی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، مسعود پزشکیان عصر روز شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ در دیدار آقای تاگسه چافو رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی با تاکید برعلاقه‌مندی جمهوری اسلامی ایران به توسعه و تعمیق روابط دوجانبه تصریح کرد: ایران آمادگی دارد روابط خود با اتیوپی را در تمام زمینه‌های ممکن از جمله حوزه‌های اقتصادی، دیپلماتیک، فرهنگی و امنیتی گسترش دهد.

رئیس‌جمهور، تحقق این هدف را مستلزم فعال‌سازی کمیسیون مشترک همکاری، احصای دقیق نقاط اشتراک، شناسایی ظرفیت‌های مکمل و حرکت در مسیر گفت‌و‌گو، توافق و تفاهم مبتنی بر منافع متقابل دانست و خاطرنشان کرد: بهره‌گیری هدفمند از سازوکار‌های نهادی موجود می‌تواند به تسریع روند همکاری‌ها میان دو کشور منجر شود.

آقای پزشکیان با اشاره به عضویت مشترک جمهوری اسلامی ایران و اتیوپی در سازمان بریکس، این چارچوب چندجانبه را بستری ارزشمند و راهبردی برای گسترش تعاملات، تعمیق ارتباطات اقتصادی و سیاسی و نیز مقابله با رویکرد‌های یکجانبه‌گرایانه در نظام بین‌الملل توصیف کرد و افزود: بریکس می‌تواند الگوی ارتباطی نوینی بر پایه احترام متقابل به حاکمیت ملی، تمامیت ارضی، فرهنگ‌ها و تمدن‌های متنوع کشور‌ها ارائه دهد و زمینه‌ساز همکاری‌های عادلانه و متوازن در سطح جهانی باشد.

آقای پزشکیان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با رویکردی مسئولانه و با مشارکت تمام کشور‌های منطقه، در مسیر تثبیت و تقویت صلح و امنیت پایدار نقش‌آفرینی کند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه رویکرد و خواست جمهوری اسلامی ایران ایجاد جهانی سرشار از صلح، امنیت و عاری از جنگ، خشونت و درگیری است، تصریح کرد: باور ما این است که انسان‌های آگاه و برخوردار از درک عمیق انسانی، هیچ‌گاه در پی جنگ نبوده و نخواهند بود و مسیر گفت‌و‌گو و همکاری را بر تقابل ترجیح می‌دهند.

در این دیدار آقای تاگسه چافو رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی نیز ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رئیس جمهوری اسلامی ایران، بر علاقه‌مندی کشورش برای توسعه و تحکیم روابط با ایران به‌ویژه در حوزه‌های دیپلماتیک، اقتصادی و امنیتی تاکید کرد و اظهار داشت: پارلمان‌های دو کشور با بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های قانونی و نظارتی خود، پشتیبان وزارتخانه‌های امور خارجه بوده و تلاش می‌کنند زمینه افزایش همکاری‌های دیپلماتیک و تعمیق مناسبات دوجانبه را فراهم آورند.

رئیس مجلس اتیوپی با اشاره به اهمیت همکاری‌های اقتصادی و تجاری خاطرنشان کرد: اتیوپی مصمم به افزایش سطح مبادلات اقتصادی، توسعه سرمایه‌گذاری‌های مشترک با ایران و استفاده موثر از ظرفیت‌های سازمان بریکس، از جمله بانک توسعه جدید این سازمان برای تقویت بنیان‌های همکاری اقتصادی و مالی است.

تاگسه چافو همچنین با اشاره به اشتراکات گسترده فرهنگی و تمدنی میان دو ملت ایران و اتیوپی، نقش جمهوری اسلامی ایران در استقرار و تقویت صلح و امنیت در غرب آسیا را حائز اهمیت دانست و گفت: اتیوپی نیز در تلاش است همانند ایران، نقشی سازنده و مسئولانه در منطقه شاخ آفریقا ایفا کند و همکاری و هم افزایی دو کشور در حوزه صلح و امنیت می‌تواند تاثیری مثبت و ماندگار بر ثبات و آرامش در غرب آسیا و قاره آفریقا بر جای گذارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح دومین خانه خانواده کشور در نیشابور
بنادر ایران در مسیر توسعه دریا‌محور، پدافند غیرعامل و جهش لجستیکی قرار دارند
وصل برق ۹۰ درصد منازل مسکونی در بندرعباس
رای مردم حق الناس است
آغاز عملیات برقی کردن خط ریلی تهران - مشهد تا پایان امسال
برگزاری چهارمین اجلاسیه مجمع عمومی بسیجیان بویراحمد درحسینیه ثارالله
افتتاح مدرسه قرآنی «سیدهاشم» در غزه با مشارکت پویش «ایران همدل»
گروه های پرخطر مراقب شیوع آنفلوانزا باشند.
برپایی نمایشگاه آثار هنری و صنایع دستی و سوغات در سنندج
تزریق روزانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی به شبکه سراسری
در طولانی ترین شب سال نیازمندان را فراموش نکنیم.
تجلیل از اعضای هیئت علمی، دانشجویان و پژوهشگران برتر دانشگاه در گرگان
میزان ذخیره خون استان روند کاهشی دارد
گازگرفتگی در کهگیلویه و بویراحمد باز هم قربانی گرفت
دستگیری کیف‌قاپ حرفه‌ای در تبریز
صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای کهگیلویه و بویراحمد
مدارس سراسر استان کرمان چهارشنبه ۲۶ آذر ماه غیرحضوری شد
تاکنون گزارشی از سیلاب، تلفات یا انسداد راه‌ها در استان نداشته‌ایم
افزایش عوارض ۱۰ آزادراه؛ رشد تا ۱۲۰ درصد در برخی مسیر‌ها
پژوهشگران؛ بازوان توانمند خوداتکایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
شهروندان برای پیشگیری از یخ‌زدگی و پس‌زدگی فاضلاب اقدام کنند
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
برف و باران به فارس رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
بازگشت به آغوش گرم خانواده پس از ۸۳ سال
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۱۹ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)