• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۵۶۶۱
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۷
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش

امضای تفاهم‌نامه همنوا وزارتخانه‌های آموزش‌وپرورش، نفت و کار

تفاهم‌نامه همکاری اجرای طرح «همنوا» با هدف توسعه عدالت آموزشی، گسترش آموزش‌های مهارتی و بهره‌گیری مشترک از ظرفیت‌ها و منابع آموزشی کشور، با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و آموزشی به امضا رسید.

 

امضای تفاهم‌نامه همنوا وزارتخانه‌های آموزش‌وپرورش، نفت و کاربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ تفاهم‌نامه همکاری اجرای طرح «همنوا» با هدف توسعه عدالت آموزشی، گسترش آموزش‌های مهارتی و بهره‌گیری مشترک از ظرفیت‌ها و منابع آموزشی کشور، با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و آموزشی به امضا رسید؛ طرحی که به گفته مسئولان، می‌تواند مسیر توانمندسازی نیروی انسانی و عبور از چالش‌های اقتصادی را هموار کند. این تفاهم‌نامه با رویکرد اشتراک فراساختاری منابع، تجهیزات و ظرفیت‌های آموزشی و در راستای منافع جمعی فرزندان ایران منعقد شد و بر اساس آن، دستگاه‌های امضاکننده متعهد شدند با هم‌افزایی بین‌بخشی، زمینه توسعه آموزش‌های مهارتی، گسترش هنرستان‌ها و استفاده بهینه از زیرساخت‌های موجود را فراهم کنند.

طرح «همنوا» به‌عنوان یکی از محور‌های اصلی این تفاهم‌نامه، با هدف افزایش دسترسی دانش‌آموزان به آموزش‌های مهارتی و هنرستانی، کاهش هزینه‌های دولت در ایجاد زیرساخت‌های جدید و استفاده مؤثر از ظرفیت مراکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای طراحی شده است. در قالب این طرح، تاکنون با صرف هزینه‌ای به‌مراتب کمتر نسبت به ساخت زیرساخت‌های آموزشی جدید، ۱۳۵ هزار نفر تحت آموزش‌های مهارتی قرار گرفته‌اند؛ در حالی که برآورد‌ها نشان می‌دهد دولت سالانه حدود ۱۵ میلیارد دلار برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی هزینه می‌کند.

بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، راه‌اندازی هنرستان‌ها در مراکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای سراسر کشور، توسعه آموزش‌های مهارتی در سنین پایین و افزایش سهم دانش‌آموزان از آموزش‌های مهارت‌محور، از مهم‌ترین اهداف این تفاهم‌نامه به شمار می‌رود.

سیدمصطفی آذرکیش معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، ورود به کسب‌وکار، به‌ویژه در دنیای دیجیتال از سنین پایین و لزوم ارائه آموزش‌های متناسب با آن را از ضرورت‌های امروز نظام آموزشی دانست و تأکید کرد: طرح همنوا بهانه‌ای برای توسعه همکاری‌های جدید شد و برای نخستین‌بار، سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای به‌عنوان متولی هنرستان‌ها، ایفای نقش کرد.

در ادامه معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش با بیان این‌که اجرای طرح همنوا ناشی از یک باور قلبی و نماد همبستگی ملی است، اظهار کرد: در این طرح، منابع مشترک به نفع فرزندان کشور احصا شد و آموزش در دولت تقویت و به یک نظام فراوزارتخانه‌ای تبدیل شده است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، در این مراسم با تأکید بر این‌که «هدایت عدالت آموزشی امروز به یک مطالبه ملی تبدیل شده است»، گفت: موضوع آموزش و مهارت‌آموزی در دستور کار مردم، دولت و دستگاه‌های اجرایی و سیاست‌گذار قرار دارد و بدون توجه به این مقوله، نمی‌توان آینده‌ای روشن برای کشور متصور بود.

غلامحسین محمدی، شکل‌گیری باور عمومی نسبت به آموزش مهارت و توانمندسازی نیروی انسانی را تنها راه عبور از مشکلات اقتصادی دانست و افزود: طرح همنوا نمونه‌ای از اشتراک منافع و تصمیم درست بین‌دستگاهی است که با اشتراک منابع و تجهیزات، توانسته اقدامی بزرگ با هزینه‌ای اندک رقم بزند.

وی با تأکید بر لزوم تقویت گرایش فرزندان ایران به آموزش‌های مهارتی و هنرستانی، از تدوین برنامه‌ای برای راه‌اندازی هنرستان‌ها در مراکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای سراسر کشور خبر داد و گفت: هدف‌گذاری انجام‌شده، ایجاد دست‌کم ۱۵۰ هنرستان در این مراکز تا سال آینده است.

مشاور وزیر و مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز نیز با اشاره به نگاه ملی و ارزشمند به طرح همنوا، بر تعریف دقیق نقش‌ها برای هر بخش به‌منظور جلوگیری از کاهش بهره‌وری تأکید کرد و گفت: بسترسازی فرهنگی، شرط موفقیت این طرح است. بابک دارابی همچنین به رویکرد صنعت نفت در حوزه مهارت‌آموزی اشاره کرد و بیان داشت: توسعه آموزش‌های مهارتی در چارچوب نظام‌نامه مسئولیت‌های اجتماعی، از اولویت‌های این بخش به شمار می‌رود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چهل روز پس از آسمانی شدن
۷۰۰ همت برای حمایت از طرح‌های صنعتی نیمه تمام لرستان نیاز است
رمضان؛ ماه بندگی و بهره‌مندی از میهمانی الهی
مصمم به اجرای سریع برنامه همکاری راهبردی ایران و روسیه هستیم
تجلیل از رتبه‌های برتر آذربایجان غربی در آزمون سراسری
مهروموم ۲۱ واحد صنفی متخلف در بندر ماهشهر
تشریح جزئیات نسخه بازنگری‌شده آیین‌نامه ارتقای هیئت علمی
پخش دو دیدار از لیگ قهرمانان آسیا و اروپا از شبکه ورزش
تداوم تنش آبی؛ بارندگی‌های اخیر کافی نیست
برگزاری نخستین همایش شهر اندیشی مدیریت مصرف انرژی با محوریت گاز در همدان
قهرمانان بوچیا؛ مستعد و بی ادعا
برپایی نمایشگاه نقاشی هنر و طبیعت در گرمسار
مراسم اربعین شهدای فتنه آمریکایی - صهیونیستی در گرگان
توسعه همکاری‌های زمین‌شناسی ایران و روسیه
بزرگترین سفره افطاری جهان اسلام در مشهد برپا می‌شود
استقبال مردم از ماه مبارک رمضان
فعالیت عمرانی در ۳۶ بقعه خراسان جنوبی
توزیع ۹۲ دستگاه لوازم خانگی بین مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) گنبدکاووس
توسعه زیرساخت‌های آب و برق خوزستان با قدرت ادامه دارد
قرارداد راه آهن رشت - آستارا به زودی امضا می شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف
ارتش برای مقابله با دشمن آماده است
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
پزشکیان: نیرو‌های انتظامی مایه عزت و امنیت کشورند
افتتاح هتل مجموعه رفاهی فرهنگیان شیراز
تلاش برای اجرای خط ۳ مترو مشهد
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
نشست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مشخص شدن نخستین حریفان ایران قبل از جام جهانی ۲۰۲۶
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۳ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۵ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
مراسم تحلیف سردفتران اسناد رسمی گیلان در رشت  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ویژه‌های رمضانی شبکه چهار  (۱ نظر)
درخشش بانوان جودوکار نيشابوری در مسابقات استانی  (۱ نظر)