• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۴۰۴۱۷
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۵ - ۱۷:۵۱
البرز » اجتماعی

امروز آب، مهم‌ترین چالش بخش کشاورزی ایران است

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در گردهمایی مدیران ستادی و استانی آب و خاک کشور گفت: کاهش منابع آبی، کشاورزی را در آستانه یک تحول مدیریتی قرار داده است؛ پایداری تولید تنها با مدیریت علمی آب و خاک و مشارکت بخش خصوصی محقق می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، گردهمایی مدیران ستادی و استانی آب و خاک کشور به میزبانی استان البرز، امسال در شرایطی برگزار شد که بحران کم‌آبی، تغییرات اقلیمی و ضرورت تأمین پایدار امنیت غذایی، بیش از هر زمان دیگری اهمیت مدیریت منابع آب و خاک را در بخش کشاورزی برجسته کرده است.

در این نشست، صفدر نیازی، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، با تبیین سیاست‌های سال زراعی جدید، از آغاز مرحله‌ای تازه در مدیریت منابع آب کشاورزی خبر داد و گفت: امروز امنیت غذایی تنها یک موضوع اقتصادی یا تولیدی نیست، بلکه یکی از مهم‌ترین ارکان امنیت ملی کشور محسوب می‌شود و وزارت جهاد کشاورزی وظیفه دارد با افزایش بهره‌وری، پایداری تولید و مدیریت صحیح منابع، این امنیت را حفظ کند.

وی با اشاره به تشدید بحران آب در کشور اظهار کرد: کاهش محسوس بارندگی‌ها و محدود شدن منابع آبی قابل تخصیص به بخش کشاورزی، شرایط متفاوتی را نسبت به گذشته رقم زده است؛ شرایطی که دیگر اجازه ادامه روش‌های سنتی مصرف آب را نمی‌دهد.

نیازی افزود: امروز آب، مهم‌ترین چالش بخش کشاورزی ایران است و اگر بهره‌وری در مصرف آن افزایش پیدا نکند، استمرار تولید و حفظ امنیت غذایی با دشواری‌های جدی مواجه خواهد شد.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به سیاست‌های جدید دولت در حوزه مدیریت منابع آب گفت: رئیس‌جمهور در دستور مشترکی به وزیر جهاد کشاورزی، وزیر نیرو و سازمان برنامه و بودجه، بر ضرورت کاهش میزان مصرف آب در بخش کشاورزی تأکید کرده‌اند.

وی تصریح کرد: کاهش مصرف آب به معنای کاهش تولید نیست؛ بلکه هدف اصلی، افزایش بهره‌وری است تا بتوان با آب کمتر، تولید بیشتری داشت و در عین حال پایداری تولید نیز حفظ شود.

به گفته نیازی، تحقق این هدف نیازمند توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، اصلاح زیرساخت‌های آب و خاک، مدیریت علمی منابع و استفاده از فناوری‌های جدید در بخش کشاورزی است.

وی هدف اصلی گردهمایی مدیران آب و خاک کشور را هماهنگی برای اجرای سیاست‌های سال زراعی جدید عنوان کرد و گفت: در ابتدای هر سال زراعی، برنامه‌ها، سیاست‌های ابلاغی وزیر جهاد کشاورزی و تکالیف اجرایی استان‌ها در نشست‌های تخصصی بررسی و به مدیران سراسر کشور ابلاغ می‌شود.

نیازی ادامه داد: در این نشست موضوعاتی همچون ارتقای بهره‌وری آب، مطالعات خاک‌شناسی، افزایش حاصلخیزی خاک، اجرای پروژه‌های آب و خاک، نظام نظارت و ارزیابی طرح‌ها، برنامه‌های اجرایی استان‌ها و نحوه تحقق اهداف سال زراعی مورد بررسی قرار گرفت.

وی تأکید کرد: هماهنگی میان مدیران استانی، شرط اصلی اجرای موفق برنامه‌های ملی در حوزه آب و خاک است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی یکی از محور‌های مهم این گردهمایی را جلب مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: منابع دولتی به تنهایی پاسخگوی توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز بخش کشاورزی نیست؛ از این رو جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای اجرای پروژه‌های آب و خاک، یکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است.

وی خاطرنشان کرد: در این نشست همچنین درباره افزایش اثربخشی پروژه‌ها، بهبود نظام ارزیابی و نظارت، ارتقای کیفیت اجرای طرح‌ها و استفاده بهینه از اعتبارات موجود بحث و تصمیم‌گیری شد.

نیازی درباره علت برگزاری این گردهمایی در استان البرز گفت: معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از دهه‌های گذشته در استان البرز مستقر بوده و این استان همواره یکی از مراکز اصلی برنامه‌ریزی و هماهنگی فعالیت‌های حوزه آب و خاک کشور به شمار می‌رود.

وی افزود: علاوه بر نشست‌های حضوری که سالانه سه تا چهار بار برگزار می‌شود، ارتباط مستمر با مدیران استانی از طریق نشست‌های وبیناری نیز در طول سال ادامه دارد تا روند اجرای برنامه‌ها به صورت مستمر پایش شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام تعطیلی رسمی استان‌های نجف و واسط در عراق
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چند نقطه در سیستان و بلوچستان
تظاهرات سکوت در حمایت از فلسطین در پاریس
یکپارچگی ملت، عنصر کلیدی در خنثی‌سازی صحنه‌آرایی دشمن
تاکید ایران بر محکومیت جهانی حمله آمریکا به زیرساخت‌های فضایی
تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در مشهد ساعت ۱۴ آغاز می‌شود
تائید تجاوز به ایران بخشودنی و فراموش‌شدنی نیست
شهید خامنه‌ای در مقابل زورگویی آمریکا سر خم نکرد
پیش‌بینی افزایش ترافیک در محور‌های ورودی به مشهد مقدس
حضور گسترده مردم پیام روشنی از ایستادگی ملت ایران بود
انتقاد نماینده ایران در شورای حقوق بشر از آمریکا بابت زیر پاگذاشتن تعهداتش
تشییع امام شهید نمایش وحدت مسلمین و تنفر از استکبار بود
حملات ارتش تروریستی آمریکا به اهدافی در ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ تیر ۱۴۰۵
طنین فریادهای خونخواهی رهبر شهید انقلاب در ارومیه
وقوع چند انفجار در هرمزگان
ایران: آمریکا و رژیم صهیونیستی منشأ ناامنی تنگه هرمز هستند
امدادرسانی هلال‌احمر آذربایجان‌غربی به آسیب دیدگان سیل تابستانی
تشییع پیکر امام شهید، قیامی الهی و حرکتی انقلابی است
نوای یاحیدر ساکنان کیش در صد و سی امین شب از حماسه خیابان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم
برجسته‌ترین ویژگی رهبر شهید، اخلاص خاص ایشان در درگاه خداوند بود
رییس جمهور وارد تهران شد
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم
بیانیه وزارت‌خارجه درباره نقض تفاهم‌نامه اسلام‌آباد توسط آمریکا
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان
تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در نجف اشرف
سنتکام حمله به اهدافی در جنوب ایران را تایید کرد
وقوع انفجارهای متعدد در بندرعباس، سیریک و قشم
ایران به نقض تفاهم اسلام آباد پاسخ قاطع می دهد
دشمن جرئت ندارد یک تفنگدار در ساحل ما پیاده کند
وقوع چندین انفجار در مناطقی از هرمزگان
هشدار چین درباره از سرگیری خصومت‌ها در غرب آسیا
انهدام یک فروند MQ9 در آسمان خورموج
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم  (۱۰ نظر)
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم  (۸ نظر)
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم  (۴ نظر)
قم، یکپارچه در سوگ و حماسه؛ بدرقه باشکوه امام مجاهد  (۲ نظر)
دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی ۱۴۰۵  (۲ نظر)
مسیر تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در تهران  (۱ نظر)
مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران در تهران _ ۵  (۱ نظر)
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان  (۱ نظر)
۱۷۰۰ اتوبوس در آیین تشییع رهبر شهید امت در قم به مردم خدمات رایگان ارائه می‌کنند  (۱ نظر)
مجازی شدن امتحانات دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد خوزستان  (۱ نظر)
روایت خبرنگاران از حزن و اندوه تا عزت و امید (۳)  (۱ نظر)
دشمن جرئت ندارد یک تفنگدار در ساحل ما پیاده کند  (۱ نظر)
چهارشنبه ادارات مازندران تعطیل است  (۱ نظر)
ترافیک در جاده‌های کشور پس از مراسم خداحافظی تهران با رهبر شهید  (۱ نظر)
سی‌وششمین اجلاس سران ناتو در آنکارا آغاز شد  (۱ نظر)