• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۳۴۸۸
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۷
اقتصادی » بازاروتجارت

ورود بانک ها به بازار برنج

ورود بانک ها به بازار برنج با تشکیل شرکت های اقماری سرمایه گذاری و اخلال در بازار برنج یکی از سوژه های امروز پیک بامدادی بود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مجری پیک بامدادی گفت: هدایت نقدینگی به سمت تولید و حفظ پول مردم مهمترین وظیفه ای است که برای بانک ها تعریف شده است بانک هایی که از چند سال پیش تعدادشان از انگشتان دو دست هم بیشتر شد.
وی می افزاید: چندی است که گفته می شود بانک ها به جای راه نشان دادن به نقدینگی خودشان به دنبال راه می گردند راهی که معمولا نه به نقدینگی بلکه به شرکت های سرمایه گذاری نشان می دهند تا در فعالیت های مختلف نان و آبدار اقتصادی دخالت کنند کاری که توان رقابت را از بخش خصوصی گرفته است، بانک مرکزی هم انگار زیاد با این کار بانک ها مشکلی ندارد.
حمید تهران فر معاون نظارت بانک مرکزی در گفتگو با پیک بامدادی رادیو ایران گفت: در واقع خود بانک ها از منابع خودشان مصروف بخش ساختمان، مسکن و برج سازی می کنند یا اینکه از محل سپرده مردم.
وی افزود: از محل سپرده مردم که هیچ مشکلی ندارد  بر اساس قانون بانکداری بدون ربا بانک ها اجازه دارند که مشارکت مدنی بکنند فروش اقساطی بکنند اتفاقا برای بخش مسکن که یک قسمت خوب آن برج سازی است.
تهران فر گفت: دامنه فعالیت این بخش ها هم کم نیست، موسسات لیزینگ، هلدینگ های دارویی، برج سازی و بالاخره هر جا بازاری باشد این شرکت ها کنارش زنبیل گذاشته اند و حالا که بازار مسکن نمی خواهد از خواب بیدار شود بانک ها این بار سفره خود را کنار برنج باز کرده اند.
مسیح کشاورز دبیر انجمن وارد کنندگان برنج نیز می گوید: هر بانکی فعالیت اقتصادی دارد و زیر مجموعه اش این شرکت ها هم مجازند بر اساس قانون تجارت هر کاری را انجام بدهند.
وی افزود: هر مقطعی احساس کنند برنج سود دارد می روند سراغ برنج، ما حرفمان این است که اگر فعالیت برای تامین کالای اساسی در کشور انجام می شود باید کسانیکه بطور دائمی این کار را انجام می دهند وارد این عرصه شوند نه کسانیکه مقطعی وارد می شوند.
کشاورز گفت: یک پولی از جایی طلب دارند به جای ان تهاتر می کنند این کار به بخش بازرگانی کشور اسیب وارد می کند، هر کسی نباید این بازار را به هم بزند بازار خارج را به هم بزند چون بازار را نمی شناسد و از دور شنیده است که سود دارد. 
وی گفت: بانک هایی که بنگاه داری می کنند بر اساس مجوز بانک مرکزی ، می توانند 40 درصد سرمایه شان را در اختیار شرکت های سرمایه گذاری قرار دهند تا در فعالیت های اقتصادی پر سود بکار بگیرند شرکت های سرمایه گذاری که برای خود چندین شرکت اقماری هم دارند.
جمشید عدالتیان کارشناس اقتصادی می گوید: اینها (شرکت های اقماری) وقتی تبدیل می شوند دیگر نظارتی بر انها وجود ندارد یا حداقل نظارت بانک مرکزی بر انها نیست این شرکت ها می ایند بطور گسترده از بانک ها وام می گیرند و جالب است که بانک ها به هم نان قرض می دهند.
یوسفیان ملا عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس می گوید: با کمتر از نیم دلار یک کیلو برنج وارد کشور می شود برنجی که از نظر شکل و شمایل بهتر از برنج داخلی است بنابراین اگر کیلویی 1500 تومان هم وارد شود و 4500 تومان هم به فروش برسد سود دارد.
وی افزود: همه شده اند وارد کننده برنج اکثر بانک های خصوصی بویژه خودشان ابرقدرتی هستند خودشان را بالاتر از بانک مرکزی می دانند و نظارت پذیر نیستند بنابراین در مجلس تلاش می کنیم ضمانت اجرایی با تفسیر ماده 39 قانون پولی و بانکی تهیه کنیم که ان شاء الله اتفاقات جدیدی بیفتد.
وی گفت: براساس سیاست های وزارت جهاد کشاورزی ثبت سفارش برنج از ماه ابان ممنوع شده است با فرصت 6 ماهه ثبت سفارش ها حالا باید بار رسیده باشد.
مجری می گوید: امارها نشان می دهد 45 هزار تن برنج فقط درفروردین وارد شده است، همزمان قیمت برنج وارداتی در بازار بالا رفته است گفته می شود نشانگر این واقعیت است که دست وزارت جهاد کشاورزی برای بازار رو شده است و وارد کنندگان که از قضا پول هم کم ندارند به جای برنج ها در بازار به دنبال مدیریت بازار افتاده اند شاید با نشستن بانک ها بر جایگاه مدیریت نقدینگی مدیریت بازار برنج هم به بازار سپرده شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تاکید بر سلامت و امنیت انتخابات در فارس
تاخیر در صدور کارت‌های ملی هوشمند
پدر شهید جعفر مالمیر در تویسرکان آسمانی شد
مرکز مدیریت راه‌ها از پاسخ‌گویی به پیش‌بینی حوادث رسید
بررسی الزامات برگزاری نمایشگاه روستا آباد در آذربایجان غربی
بررسی راهکار‌های توسعه بازار برق و مدیریت ناترازی انرژی
ایجاد پنجره واحد صدور مجوز برای سمن‌ها
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان ۳ دی ۱۴۰۴
امام‌جمعه اصفهان: دولت‌ها به نگهداری راه‌ها بی‌توجهند
ضرورت تحول در دانشگاه ها بر اساس پژوهش و حرکت دستگاه‌های اجرایی به سمت پژوهش محوری
پرهیز از نادیده گرفتن سردرد به ویژه سمت چپ سر
واگن‌های ایرانی دروازه صادرات به آسیای مرکزی را گشودند
در‌های چوبی خانه تاریخی صالحی بهاباد احیا شد
اولین جشنواره عاملیت هنر در سیمای شهر تهران برگزار می‌شود
هیئت‌های نظارت بر انتخابات، مستقل عمل می‌کنند
اجبار دستگاه‌ها به ارائه «پیوست رسانه‌ای» برای امنیت سایبری خدمات مالی
از حاشیه فینال کشتی تا بحران فوتبال
نقش کلیدی ائمه جمعه خراسان رضوی در مدیریت مصرف برق
کاهش قربانیان حوادث رانندگی در استان
تشدید نظارت بر مشاوران املاک سمیرم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)